Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

mike13ortega

2004 honda foreman rubicon 500 transmission problem

Recommended Posts

hey i just bought a 2004 honda foreman rubicon 500 4x4 from a guy.....this is a very nice bike and is lifted and and has new 26' itp's and tires...is snorkled and has speakers and the gps at front, it starts good but wont shift into gear!!!!!! the guy said that the gps has a comuter that tells u the problem with the atv???? but i dont know he sais it said it was the angle sensor? he told me that theres one on the inside of transmission that costs like$8 but have to take it appart...or the one outside bolted on tranny that costs $150 im clueless on what to do....please give me advice...this is a VERY nice bike and very big and lifted and i bought it because he sold it to me for $400!!!! cheap huh

Share this post


Link to post
Share on other sites


Turn your idle down. My 09 wont go into gear if the choke is on. Just hope it aint a1200 tranny.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By John Victor
      My father-in-law gave my boy a 1999 350 Big Bear. It's been sitting in a barn for a bunch of years. It runs great! My boy has been riding a couple weeks now and it has developed a squeal coming from the front end when you get off the gas at speed. No noise during acceleration. At first I thought brakes. I took it for a ride and I don't think it is the brakes. I feel it is the front prop shaft U-joints, front differential or one/both axles. I pulled the fill plug on the differential and I can't find anywhere how much gear oil should be in there. My gut says up to the fill opening. It doesn't have a manual. It's wet in there, just don't see any gear oil.

      #1 Should I fill the differential with gear oil up to the fill opening?

      #2 How do I check or know if the u-joints are bad? That looks like a "Big Bear" of a job if they don't need to be replaced.

      #3 What else could it be? I don't think it is the front bearings. I jacked the front wheels off ground and no play in the right wheel. Very little play in the left wheel, looks like the lower control bushing is where that play is coming from. The rubber CV boots look original but all still intact. Wheels spin easily without any noise.

      Thanks for any help!
    • By Michael Rogers
      Anyone ever replaced the shifter shaft on one? Not sure on the year but assuming it is in the late 90's. Is it a huge task, splitting the case etc... thinking about buying it as my next project.
       
      Thanks
    • By Randy1951
      Quad starts fine and revs fine in my back yard. On a test ride it falters badly. No power. I have cleaned and rebuilt the carb, cleaned the fuel tank, installed new fuel filter, changed fuel line and cleaned the air filter. Any help would be appreciated.
    • By Jeremy Morris
      If you're getting that pesky leaky seal on the pinion of your front differential and the pinion has allot of play, polaris won't sell the bushing needed to repair it properly without having to shell out big bucks for the complete ring and pinion kit. 
      I have a kit with an upgraded bushing, Japanese made bearing and USmade seal
      50 shipped in the US and 55 to Canada

  • Similar Tagged Content

    • By Trenton
      Hello. I am a new member as of today. I had a quick question to ask. I recently was driving mt HONDA RANCHER 2004 GPSscape 400 and my display stopped working. I was driving the atv and all of a sudden the speedometer and the service lights went out. Also the lights stopped working. I am still able to shift gears, change from 2wd to 4wd, and can still select if I want EPS or Auto. I have checked my fuse box and have changed a few of them around. It did not change anything. I was wondering if anyone had any idea of what had happend. Thank you for your time- Trenton 
    • By LTZ-Zach
      So i was riding the other day and my quad randomly shut off. It started back up and ran completely fine for a little while and then it started idling terribly.
      I cleaned the carb and changed all the jets and everything except the float due to the rebuild kit not coming with one and it actually runs worse then it did before.
      It will run and idle decent now but when I give it gas it dies.
      Does anybody know what could be wrong?
      I also changed the spark plug and air filter along with the oil and oil filter.
       
    • By sloundez
      Does anyone out there know where I can get a functional pair of wheel cylinders for subject ATV? Any suggestions welcomed. Thanks
    • By Npeters
      Im working on a old 1987 honda 125 4 wheeler in the school shop. It will start by getting pulled by another 4 wheeler but wont start with the pull start or Electric Start. When you pull start it it tries to start but when you try the electric start it just turns over but doesnt even act like it wants to start. The spark plug is dry and it shoots fuel out of the back(air filter side) of the carb. Weve had the carb off twice and it is complety clean. What are some things we can try?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...