Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

billambro

2009 Suzuki Quad Sport 400 main fuse blowing.(i read all the suggestions)

Recommended Posts

I have a 09 quadsport 400. It's only got a few hours on it. I put an aftermarket exghause on it, drove it up and down the street, shut it off and it would not start again! The yellow 5 fuse blew, when I put a new one in it blows too. It controls my starter and all my lights and is connected under the seat to the battery. I tried disconecting the battery thinking it might reset the computer and work but it didn't. Every time i put a new fuse in it blows right away. There are no pinched wires and I've tried everything! Please help me! This is driving me nuts!

Share this post


Link to post
Share on other sites


if you are blowing you main fuse then you are shorting directly to ground. it is a process of elimination from there. it will be between the fuse and the part using the power. i would disconect the lights and starter then put in a new fuse. if it does not blow then start slowly connecting the parts back on until the fuse blows thus finding your issue. my gut is telling me that you are shorting through your starter to ground.

Your friendly neighbourhood mechanic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I agree with GEARHEAD01..:yes: sounds like a ground issue.

* Added year, make, and model to thread title.

Share this post


Link to post
Share on other sites

you were absolutely right! The best andvice I could have gotten considering I didn't have an electrical tester. For anyone with problems of fuses blowing, get a electrical wire tester!

Thanks for your help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By h1000101b
      STREET LEGAL - ONE OF A KIND HARLEY DAVIDSON 4-WHEELER $9,500 OBO Sporster 883 bored to 1200cc built into a Street Legal Licensed and Insured 4-Wheeler. It has 400ex front end, 250r Rear end. All chromed out with new black gloss paint. I have a $500 Dakota Digital Speedometer to go with it (needs installed). I also have an extra rear gear and extra set of off-road mud tires and rims. Brakes need to be adjusted, and there's a few other touch ups that will place it into show quality. I haven't started it in a while. Ran Great last run. This bike has over $20k invested in work and time. It will go about 120 mph or more. With the other gear it will go about 60 mph. It rides great on and off road. It brings trophies and turns heads at shows. Shoot me a message or offer if interested. (May entertain trades). I will entertain any offers. This is your only chance to own a Street Legal 4 wheeler. Currently titles and registered in KY.




    • By JacobSlabach
      First of all sorry I have been MIA here for a while, been busy with school and work.  I'll try and reply on some other threads asap, but posting this one because I just picked up a 2017 sportsman 570 before the new year and popped a boot on it going through a mud hole.  The former owner had aftermarket axles on it to accommodate the 4in lift and idk what brand they are but they're skinny as heck and idk what boot to buy to rebuild with?  It's the rear right lower boot (under the brake calp.).  I'll post some pics when I can and sorry again I've missed yall on the forum!
    • By bodon
      Anyone know what the fuse terminal marked UNSWITCH  does  .  Even with the key off it is causing a drain on my battery and I'm trying to figure out  what that terminal goes to.  It's a 10 amp fuse. If I pull it the "short" goes away.  Thanks in advance.
    • By amharrison24
      i have a 91 moto 4 100. has electric start only. for as long as i could remember we have always pushed start it. after riding for while you shut it off. you are able to hit the start button and it will start right up. anyone know where i should start with fixing this issue? im fixing it up for my niece. thank you in advance.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...