Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

wylee04

2004 Suzuki Quad Sport stuck in gear

Recommended Posts

04 quad sport automatic, seems like it is stuck in gear and I can't get in to neutral. Thought starter was bad but I think maybe a neutral switch or something. When you turn it on it says it is in neutral. HELP!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites


What happens when you move the shift lever? Does it move at all? Does it move and not do anything? Is this an LTZ 250?

Share this post


Link to post
Share on other sites

shifter moves fine, seems like it is shifting but no matter I can not get it to where the back wheels will turn. It is a LTZ250 automatic.

Share this post


Link to post
Share on other sites


The first thing I would do is check all the external shift linkage, since it is easier. There is a small shaft between the gear shift lever and the gear shift shaft, an adjustment there may solve your problem. It sounds like the shift ratchet is working, but maybe it isn't turning the shift drum. If you listen closely, you can hear the gears actually changing inside the gearbox. I would give a listen while you are trying to shift through the gears and try to determine whether you are just hearing and feeling the shift ratchet clicking, or if there are gears moving inside the tranny. There will be more noise and resistance if gears are actually being switched. If just the ratchet is working, the shifter will move more easily than usual, and you will only hear the click of the shift ratchet. If you think only the ratchet is moving, you may need to pop the side cover off of the motor on the right hand side of the machine, this is the cover on the side opposite the gear shift lever. Between the shift ratchet and gearshift drum, there should be a small pin that the shift ratchet uses to turn the drum, this may be broken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Dra O
      posted a while back - it was running at one point - I have all the plastic shroud off - it's down to frame and engine now
      -fuel pump: when line from petcock is attached, no fuel comes out other side to carb; the line to the carb is open (can blow through it); I thought when I cranked engine that the pump would spit out fuel on other side but it does not; I removed fuel pump and opened it up - diaphragm looks good - but internal areas had lotsa calcification build up - I cleaned this out and dried it good - the clear plastic pieces (?diaphragms) aren't broken - the spring w/ steel ball on end moves freely; am putting it back on tomorrow; but can anyone answer about the pump? isn't it supposed to pump fuel through it... to other side... to carb? puzzling
      -along with fuel pump: I replaced petcock 3 weeks ago (gas tank had rusty fuel in bottom - cleaned it out prior to new petcock); when I turn petcock arrow NOT to on or reserve, fuel comes out of line; when I turn it to on or reserve, fuel doesn't come out; puzzling
      -I don't know what's on back of fuel pump - it's a valve that has a hose coming out of it - looks like it goes to engine/carb - I haven't traced this out yet - what is it?
      -can squirt gas on air filter and engine will run for 2-3 seconds then stop - fuel in top of carb (under diaphragm) does same
      -it likely needs carb rebuild - will get to this - but something isn't allowing fuel to get from fuel pump to carb
      -I THINK it has a mikuni model x carb - diaphragm is ID 26mm  OD 68mm - hard to find inexpensive diaphragm, I guess because it's a model x
      -last thing - I replaced solenoid due to old one clicking; I HAVE to be charging the battery or it won't start/turn over - battery just goes dead; but if charging, it'll turn over nicely; i'm guessing it's a bad battery
      -any help appreciated - I've never owned an ATV before - inherited this beast from grandparent in-law
    • By Belmontie
      Hi bought a 2012 kingquad ASI last year a great machine which is a delight to ride, but I find sometimes it doesn’t go into top gear just revs high at about 42mph. Any idea ???

    • By Ed Zeppeli
      Hi,
      Oddly I'm having  a hard time ordering front brake shoes for my '98. 
      I'd appreciate recommendations on decent, widely available shoes if possible. Ideally available in Canada on short notice.
       
      Thanks much,
       
      Warren
    • By Ajmboy
      Disconnected the plow yesterday on my 2004 Yamaha Grizzly 660 and am getting ready to do some riding yesterday and the battery went weak, Starter cranked a few times but week. Put my trickle charger on that I bought and went to the garage today to start it up, but the starter is just spinning and not engaging. The solenoid is clicking. The pull start sucks and is hard to pull (never use it and need to look into that). Quick video of the starter spinning. Could it be the starter or  the starter clutch one-way bearing? I guess I need to take the cover off to see what's going on.

      2004 Yamaha Grizzly 660 Starter Spinning.mp4
  • Similar Tagged Content

    • By Dana Hudson
      Hey everyone, hoping to get some help here... my kids 03 KTF 50 Quad has always ran great... they were riding it a couple of hours a few days ago and it died a couple of times (not normal) but started right back up. A few days later my 5 year old wanted to take it for a spin so I started it (2 pulls) and he took off.. he made it a couple hundred yards and it died and we havnt been able to start it since. I have new gas, good spark and 120 psi compression.. it will not start with starter fluid in the intake or even in the cylinder.. the fuel bowl has fuel at the carb... what am I missing? It’s driving me crazy!!
    • By oxidized_black
      tag : zukifreak
       
       
       
    • By LTZ-Zach
      So i was riding the other day and my quad randomly shut off. It started back up and ran completely fine for a little while and then it started idling terribly.
      I cleaned the carb and changed all the jets and everything except the float due to the rebuild kit not coming with one and it actually runs worse then it did before.
      It will run and idle decent now but when I give it gas it dies.
      Does anybody know what could be wrong?
      I also changed the spark plug and air filter along with the oil and oil filter.
       
    • By johnwayne
      i have a 2000 suzuki king quad lt-f300f that i picked up as a project bike. it didnt run well when it was parked outside 5 years ago. it cranked after putting fresh gas - but would not run below half throttle, i took apart the carb, cleaned debris, and re-assembled. i suspect that the pilot needle is sheared off - it never protrudes into the throttle body through the pinhole. now to get the bike to ALMOST idle, the throttle idle adjustment knob is all the way up/in. the pilot needle is turned almost all the way in/up (if i understand correct, it should nominally be out 2 1/4 turns or so). and like i said, it will ALMOST idle. floods easily, rides rough.
      wanted to hear from those more experienced than me with suzukis - and im self-taught atv repair, so dont laugh too hard if my verbiage/part names is way off. 
      facing the driver's side of the bike [US] there are three hoses on this side of the carb. without a service manual or way of knowing what was messed up before i got it, i think i have them right: front hose as a vacuum to the petcock, middle hose as vacuum to the fuel pump, rear hose as fuel line from the fuel pump. running the bike in prime position results in flooding even while riding. with all hoses disconnected from the carb, fuel slowly drips from the vacuum line connected to the petcock.
      so just my speculation is that the diaphragm in the petcock is split, and the pilot needle is broke off - causing my inability to not quite idle and the rough ride. this suzuki is hoses and cables everywhere compared to the honda ranchers and yamaha warriors i am used to. I would like to have a plan rather than: replace everything at once.
      is my speculation on the right track, or could something else be at play? say, if the compression was non-existent, would that cause non-idling? i am all ears, look forward to the input.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...