Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

kbsparky

1995 Kodiak 400 carb issues

Recommended Posts

I have a 95 kodiak 400 it starts and runs at idle and top end but in the mid-range it spits and backfires. I have put a rebuild kit in it and also the diaphram on the side to no avail.Still does the same thing.

Am looking for a carb but cant find one. Did find one from a 350 warrior but not sure if it will fit. Any help would be greatly appreciated.:aargh:

Share this post


Link to post
Share on other sites


An update : I got it to run good at idle and in the mid range pretty good at top end but it seams to run out of gas at top end .I have the float set at aprox. 1/2" and have noticed gas coming out of the (guess its a vent hole) on the air box side of the carb when sitting not running it keeps flowing out of this hole . I have tried different float settings and this problem keeps comimng back. ANY help would be great.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Warning - i know nothing about carbs im an EFI person. But i read a few threads were leaking fuel was caused by a needle not seating properly. You rebuilt the carb correct? Did you rejet it? Maybe there is a lil gook holding it open

Sent from my SGH-T959V using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes I belive I did it correctly ,the jets that came in the kit were not the right size so i have the origenal jets in. I am not sure about the plastic main nozzle tube thinking it may be cracked? The fuel seams to seap out with the machine not running ,it comes out through the vent hole on the airbox side of the carb and is fine when it is running .Does seam to be running lean maybe float to tight.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"The fuel seams to seap out with the machine not running ,it comes out through the vent hole on the airbox side of the carb and is fine when it is running .Does seam to be running lean maybe float to tight".

Ok, here is what I see, you do not leak gas when running cause the quad is using the gas, it over fills when not running cause you are not using the gas for the motor...end result, check the float, it is sticking allowing gas to build up and overflow.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Ellery Zandt
      I have no idea where the antifreeze line coming off the thermostat goes too. The carb two nipples in the pic create a vacumme. Can someone help me on this please....!!! my email direct is [email protected]!!!!
    • By JacobSlabach
      got 7 atvs off CL recently for a good price.  one of which is a yamaha warrior.  anyone know where the vin is printed on this bike?  Haha good place to start as I do not know year or size yet.  The former owner says needs exhaust ans and clutch work.  he said it ran fine until the clutch cable broke and then I couldn't get the new cable adjusted right and it would grind gears.  things I see:  clutch cable locked up again, no brakes, carb leaking (green with algae around the bowl and has gelled gas stalagtights on it), aftermarket exhaust melted the airbox so I need something different and a new air box.  I would like the use the current exhaust if I can but I have a feeling its a redneck fix as it looks like there is an ace bandage holding it to the exhaust pipe (its an aftermarket slip-on exhaust), so I'm not sure about that- lets get the bike running first.  also, battery (looks brand new, what a shame) is dead, 0 volts.  Otherwise, bike looks to have not been wrecked, and plastics are ok (it sat outside under a 'tarp' for 3+ years since it was run last).  any tips and advise on where to start first would be awesome as this is my first clutched bike (manual).
      the clutch is my main concern- I've never rode a clutched bike so I dont even know what its supposed to feel like.  lol I'm spoiled on my automatic polaris 
    • By Dwight Williams
      I have a 99 Kodiak 400 4X4 that I picked up for $300.  The previous owner had modified the foot shifter by welding a piece of rebar to it so he could hand shift while plowing.  As you can imagine, the allows for much more torque on the shifter than it was designed to have, and he broke the stopper off of the the shift mechanism.  No big deal, I ordered the part and put it back together, went through the carburetor and off we go, it runs pretty good.  
      The first thing I noticed is that when I put the shifter all the way down it goes into reverse, I'm supposed to twist a knob to get it to reverse but this seems to be disabled.  Also, once in reverse, it's a bugger to get back out.  I have to hold the shifter up, then quickly back down and up again to get it to come out.  All forward gears work fine, clutch is tight, no problems.
      The reverse cable and lever are in tact and seem to move freely.  
      My question is this:  What does one normally have to do to get this thing into reverse?  I assume put it in neutral, twist the knob, kick the shifter down.  Does the brake need to be applied?  I'm not sure what's going on here, I suspect it's been 'modified' as it goes into reverse without the proper precautions, just not sure if the mods were external on internal.
       
      thanks
    • By Adrian Ciotinga
      Hello,
      I recently picked up an ‘07 KFX 700. All was going well, rode it about 40 miles, when it started bogging at low speeds. If I kept the revs higher, I was just fine. Also, a persistent issue since I picked it up is the fairly difficult start (but it is abnormally cold right now and the quad is jetted for the dunes at summertime).
      Regarding the complete lack of idle, I have to rev it a couple times to get it to idle after starting it, after which it’s 50/50 whether it remains idling. I don’t have low fuel, but all of this began after I rode it pretty hard and the radiator fan kicked in. Might be overheating, just wanted to hear your opinions.
    • By Ellery Zandt
      Does anyone have a redcat 250 or falcon 250cc that they can share where the two vacuum lines on the carburetor that you run antifreeze through I honestly have no idea where the lines are suppose to go to circulate the antifreeze. 
       
      Any help is greatly appreciated. 
       
  • Similar Tagged Content

    • By Wali
      I was riding my 400ex one day and when i shut it off to put it in the garage i tried to start it put again to drive it into the garge and it wouldnt start.I put a compression tester on it and its like 30 psi with out throttle and 0 psi WITH THROTTLE.
      when i put my finger over the hole it fell likes its pulling my finger in more then its pushing it out 
       
      Has good spark.When i took it into the shop the said it had 1oz of oil in it and a tiny pit of metal shaving(TINY BIT LIKE 30 flakes)
      When i try to pull start (push start/roll start) it made a not normal sound  and wouldnt stay running.
      If my bottom end is blow why would it still turn over fine,
      Are my valves siezed or not working properly 
      or is my timing off causeing valves to not open in correct order with fire 
      PLEASE HELP all help is appreciated 
    • By Hunter Aldridge
      Some times I get spark some times not can ride then it just dies and wont get spark it has new cdi box and stator but I don't know if it has the pickup coil I'm at a loss
    • By William Sims
      I have a 400 4by4 ,2005 green model,
      wounding how many different CDI boxes will work on it
       
    • By jerry houston
      Eiger 400 Suzuki runs fine Cook-Out joke face off the handlebars put it back on and will not start now will crank no no spark
    • By colin james
      View File 2012-2014 Polaris Sportsman 400 HD Service Manual
      This the factory service manual for the 2012- 2014 sportsman 400 hd service manual 
      Submitter colin james Submitted 02/08/2019 Category Polaris ATV  
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...