Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Karatemaddog

2000 Yamaha Warrior YMF350X - Backfire?

Recommended Posts

Im working on a Friends 2000 YMF350X Warrior. She told me that the last time she rode it she had to jump start it. After that it wouldnt start. Dead battery obviously. Now the last time she rode it, She jumped it and rode it less than a mile up the road to a friends and it ran perfect. Smooth Idle the whole nine yards. When she got to her friends the battery took a complete crap so it sat overnight. The next day however, When the battery was replaced all it did was crank and crank and crank then Backfire, LOUD, Then crank some more. I checked out the whole ignition system. Replaced the plug and everythings fine there. All this happened about a month ago and somewhere either before this event took place or after... Idk. Someone had filled the oil little over 2 and a half times the amount. This motor took about 1 and 1/3 qt to read right on the dipstick and i drained almost 3 qts out. Any Suggestions from here? (Thought bad Gas possibly but new gas acts the same)

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Christian Brindle
      I have a 2000 Polaris Sportsman 500. A year or so ago we got it running after replacing the kill switch. It ran great but after some use for a couple months it got a flat tire and for some reason we just forgot about it and it sat for some time. Before it sat i replaced the gas cap, fuel filter, fuel pump, petcock, battery, starter relay, oil and oil filter. I recently went to start it and it started so quickly and without choke or throttle but the ATV wouldn't move till about 1/4 throttle and it wasn't really a smooth ride until 1/2 throttle. it also would bog out randomly after you came to a stop and sounded like it was getting too much fuel. I cleaned the carb and adjusted the air/fuel screw to 1 3/4 turns out.  I also messed with the idle and the throttle cable adjuster up on the handlebars. It's safe to say it now runs worse than when i started working on it 2 days ago. It takes more effort to get started and bogs out idling after about 30 seconds. I tried adjusting the idle but every time i do it'll get to a sweet spot but after driving it down the driveway and back the idle will go up and down to the point where i can't put it in gear because the gears will grind. Any thoughts or ideas would be greatly appreciated. Thanks
    • By thegipper
      Have replaced, Carb, fuel pump, CDI, plug, coil,fuel filter. Will crank but not srt. Getting spark and battery is fully charged 12.6V
      Any suggestions????
       
      Thanks
    • By YamahaGrizzly
      So my Yamaha grizzly 700 wasn't going into reverse for some reason but Jon and George figured it out on what to do to fix that problem for me. Jon Talks about how he was able to fix that problem my Yamaha Grizzly was having with the reverse.
      On a side note we are so close to 1k subs! hell ya!
    • By JacobSlabach
      So my parents have not let me get my license yet and I need to get around to gets parts and stuff.  Answer: Yamaha CW50 scooter.  This is a 2-cycle self-mixing scooter that so far, I am really surprised with the power output and speed.  It reaches about 45mph since the speedo has been disconnected and has plenty of power for two riders.  Its stupid looking, but with some work and a title and plate, it'll take me around town..  My issue is this:  No key.  I bought it for $150 from a friend and he bought it from someone for $100 who wired in a switch in place of the ignition.  That guy got it form his neighbor who's renter left it behind.  The scooter will run with this switch on or off (kill switch on handlebar kills engine)  To get it tiled and a plate so its road worthy, I need to get the ignition working either by a replacement key or a new ignition.  All wires are cut to the ignition and the switch turned on the power to the signal light switch.  Also, the 2-cycle oil was leaking out the carb, through the air filter and onto the scooter.  also, it runs great, but its making blue smoke with throttle and the muffler is wet with oil.

      (I have new signal lights for it btw)  So the issues I have with it summed up:
      No key (need new ignition) smokes burnt out headlight-  can I replace them with LEDs?
    • By james p
      Hey all new member so I'm sorry if this isn't the correct place to post, but I'm having trouble with a 2000 polaris magnum 500 I just acquired. The quad ran when I got it but was having problems that sounded like the camshaft, and sure enough camshaft lobe was pretty much gone, so we replaced the camshaft and exhaust rockers and now the quad doesnt have spark. We had the quad running right before we tore the old camshaft out and now no spark. Anybody else ever have a problem similar? We've been checking for loose wires, checked grounds, and double checked timing but cant get it figured out so any advice would be appreciated! Thanks 
  • Similar Tagged Content

    • By Connie Johnson Donald Hudson
      Smells like gas in the oil ... Also, recently replaced belt, new BT does not have grooves on both sides, does that pose a problem?  Also just bought and replaced new carburetor, never has it idled better, but give it gas and it backfires very loudly!
    • By Christopher Williams
      Hello all, 
      i just rebuilt the top end of a 99 Bear Tracker 250 and it can’t get it to hit off of gasoline or starter fluid. Occasionally it will backfire. Right now I’m just trying to get it to fire off without the carburetor like I’ve done a thousand times before with other engines. Usually there is no response, but occasionally I get a backfire through the intake. ISeems like it’s out of time, but I don’t see how that could be possible. 
      Here’s what I know:
      1. compression 120psi
      2. all timing marks are lined up after numerous revolutions. 
      3. Strong spark. 
      4. Valves adjusted correctly. 
      Thanks in advance. 
    • By davidwestfall
      hey I'm dave westfall I'm new I just became an official member of this site a few minutes ago. Ive been crazy about quads and bikes since I was about 3 and ive always done my home work on them figuratively speaking. I would say for comparison to the common man that I am pretty knowledgeable about them. its been my passion about most of my life. I love talking about quads and bikes so if anyone out there would like to talk with me about mechanical subjects or about person experiences while riding or just shoot the breeze please feel free to chat with me. I'm looking forward to it.
    • By davidwestfall
      looking for direct shift shifting lever that properly fits my 2003 Yamaha warrior 350 and fits my foot the same as a stock 2003 Yamaha warrior 350 shifting lever fits my foot
    • By Dalton318warrior
      I have a 2000 yamaha warrior that wont start it has gas air spark etc ive replaced the the cdi box but i need help thanks
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...