Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

mb1968

2012 Kawasaki Brute Force 300 55W Driving Lamps

Recommended Posts

I installed 2 driving lights on the front of my 2012 300 Brute Force, My dad was walking by ,and added a comment " Better Watch it " you'll find yourself stranded. They are grounded , and the pwr wire goes thru a 2-pole simple switch.... on/off . I tapped into my cigerette lighter. Will that be a problem in the future it has a inline fuse. Does anyone think that adding a relay would be better than how i have installed it now ??? Comments would be appreciated !! Thanks All !!

Share this post


Link to post
Share on other sites


Should be fine as long as you don't use the cigarette lighter at the same time and overload the circuit. Make sure you have an inline fuse.

* Added year, make, and model to thread title.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep got a inline fuse. Just wanted to keep the switching simple, thats why i used the two pole switch. My winch when they installed it tapped into the cig. lighter as well. But i gotcha dont use cig. lighter when running lights, dont use winch with lights on ,,, and so on. One more question i can use my regular headlights on the atv when running the driving lights , can't i ? I would think it would be ok, since the only thing pulling is driving lights !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

    • By seth
      Well the instrument lights on the 95 425 magnum are all out so i decided to replace them with led's Turned out looking really nice. Don't have an after shot but here is the during shots..
      Little Time, super bright Led's red blue green orange, and some resistors it turned out pretty cool looking...
      and will never burn out!!!!





    • By ejtaylor25
      OK long story short....bike was running great no problems and i was back in the woods one day and it stalled .It wouldnt restart ,kept wanting to but it wouldnt.I towed it home.It sat in garage for a week ,i would try starting it every couple days ,it wouldnt.Then one day it fires right up.I kept starting it once a week with no problems.Then after a month same thing just wouldnt start.I but a battery tender on it for a day, then it fired right up,problem fixed i thought.So i turned it off and tried again and it just turns......IM going crazy over this thing,the battery is good.....
      Any help would be super
    • By DJLime
      I don't know if there's anyother thread of this. But the Hippie's are trying to banned all type of offroading from ATV's to Trucks.
      So here's a quote I got to pass on to my other ATV site's
      I signed it I'm #993.
      .
  • Similar Topics

    • By PeteSaracen
      Im fixing up a beartracker 250. Starts right up with screwdriver to both solenoid terminals and pull start. Doesnt start at all with electric start button.  Neutral light and reverse light come on when the atv is running but when it is off and the key is turned to on position, no lights come on. When button is pressed to start, nothing happens. No click in solenoid, nothing. Not too experienced with the electrical components but I have tested a few things. The Front stop switch assembly cable was broken so I replaced that hoping it would fix my electrical problem to the key bevel but still nothing. 
    • By Samwise
      I don't have a manual and want to do an oil change. What is the recommended oil. Are these wet clutch? Can I use synthetic? Kinda at a loss for what to buy. Obviously oil changes aren't that expensive so not afraid to buy a good quality oil. 
    • By Samwise
      Just bought a 2012 yamaha big bear. Been without one for way to long. Lift kits? Obviously high lifter is a go to. Any recommendations?

    • By Samwise
      Back in the saddle. Any of y'all have.any suggestions on stuff to keep an eye on that might be problematic with these. 

    • By coolcooch
      Hi everyone....I have 2006 750 Kawasaki Brute Force, my belt light came on, checked the belt, all's well there, I done this once before a long time ago, so long ago I can't remember how or what has to be done to get the light off. Yes I do have a tech manual, spent a lot of time looking for my answer to getting the light out, no luck. Too anyone that can help with this it would be much appreciated....Thanks
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...