Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Rhodeislander

New guy, old 200x restoration

Recommended Posts

Hi guys,

bought a non running 200x I assume to be 83-85. Told by PO that it stopped running suddenly, now kick start is jammed. I assume timing chain called it a day. Bought for my daughter to do a mild resto. I run Rokon's and old Wr430 Huskys myself.

Any thoughts, ideas and randon knowledge is always appreciated.

Thanks guys!

Bud

Share this post


Link to post
Share on other sites


Thank you.

She's bound up tight. I'm pulling the motor now, toss the rest in the shed for sandblasting later. Looks like no cracks, leaks or other bad indicators. Cam bushings seem to be an issue, so will look at them first. Thanks again for taking the time to respond.

Bud

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seems the rocker adjustment screw backed off and fell out. Got lodged near the bushing area of the cam and did some damage. The chain was snapped also. Pop the side cover next to see whats lying around in there.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

    • By Maggie Hall
      1983 to 1985 Honda ATC200X Service Manual
    • By Maggie Hall
      View File 1983 to 1985 Honda ATC200X Service Manual
      1983 to 1985 Honda ATC200X Service Manual
      Submitter Maggie Hall Submitted 11/26/2018 Category Kawasaki UTV  
    • By kainedogg
      I just picked up a 2003 Yamaha Big Bear 400 project and figured I would join your site and learn a thing or two.
      It wants to start but has been sitting for 2 years in a shed. I grabbed it from my neighbor and set about ordering parts for it off Amazon, to include: Petcock, battery and a starter relay since it does not start with the push button.
      I am a car guy, but this is my first ATV and since I am on 5 acres, it will come in handy, especially with the 4x4 on command option.
      Thanks for having me and I look forward to contributing to the site as well.
    • By Jkg2003
      We just picked up this trike and there isn't any activity out of the shifter. Any idea as to why? I'm hoping there's a gear or spring that's bad and not the whole transmission. Clutch is fine, is there a spring or something that engages the shifter?
      Thanks
  • Similar Topics

    • By Sha35297
      So, I got this 07' Polaris Outlaw 90 in the shop to rebuild top end and transmission. Replaced all bearings and gears in the transmission. Replaced cylinder and piston with brand new parts. Put the engine back on the frame and fired it up. Started great, but had a taping sound in the lower crank case. pulled the flywheel cover off and found the flywheel was wobbling and hitting the stator. I then replaced the stator and flywheel with brand new parts. Timing is all set on the timing marks now, but when I turn it over it kicks back when it fires and ends up stripping the starter idler gear. I've replaced the starter gear once already and now have to replace it again. Is it possible that the timing marks on the flywheel are off or maybe this flywheel is not for this exact model? Thinking of advancing the timing to try it, but don't want to keep going through idler gears.
    • By NoahJakavi
      Hello i have a linhai 300 of the 2004+- era. I had a cluch problem so we changed it. After changing it has a hard time to start going. When you pop it into gear and press the gas it barely drives but when it starts going about 20km/h it start driving well the acceleration is normal and everything do you have any idea of what could be the problem
    • By VikingTrad3r
      picked up my third timberwolf 250 for my daughters.  these are great light weight little quads.
       
      have a strange one for you.  the quad will NOT start in neutral.  it will start in first. 
      if i lift up on the gear selector just enough to hear the little click (its not loud, sounds like a contact clicking, perhaps the neutral safety switch?) the light will go out, but it won't yet be in first either.  that is how i have shown my daughter to start it and she can.
       
      id like to carry out whatever repair is needed.  i have the pdf of the shop manual but it doesn't really have a flow through diagram.
       
      any help appreciated!  thank you.
      i need to add something.  it feels like i can switch into another gear BELOW neutral.  
      so if i switch to neutral, i can keep pushing the gear selector, and it has another click below the neutral.  the light stays on, and when i pull up into first it kind of feels like it has two positions it moves through to arrive at first.
    • By Hodadical
      I've recently acquired a 1995 Kawasaki Lakota KEF300A1 that seems to have a pretty slack chain. I've found an owners manual that talks about the procedure to tighten it to spec, but it mentions "inserting a bar provided in the tool kit into the axle housing and turning it upwards/downwards"... the problem is I don't have the tool kit that came originally with the ATV. Its hard to tell from the picture (and not ever having done this before), but it looks as though this "bar" may just be a pry bar/leverage tool. Is that so and I could just use a screwdriver or anything that fits into the hole? or is this a specialty tool and do you know where I can find one?
      Thanks
      -Rob
       
    • By texaskaw
      fighting this thing for a month now.No spark at plug.
      New ignition coil,pick up coil,stator,reg/rectifier,all new wiring.Started it up today rode for an hour shut it off.Tried to start later wont start.pulled plug wire it firing a blue spark while starter button is pressed.Tried new plug no change. It stared a couple times an ran for few seconds then died.Will CDI act this way? The reg/rectifier get pretty hot is this normal?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...