Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

dawghouse

2003 Kawasaki Mojave KSF 250 - Needing HELP!

Recommended Posts

My son has an 03 kawasaki mojave ksf 250 and the thing idles fine and starts right up but when you start off in first gear the thing brakes up and spits and sputters till your moving I noticed that as soon as you are off idle it is fine,I cleaned the carb and gas tank but still no better any IDEAS?

Share this post


Link to post
Share on other sites




Did the plug take care of it, then?

I tried the plug but no luck but I had a friend take a look at the carburator and he said there were a lot of hands in the carb before I got it and that the jetting was wrong and parts were missing he was surprized it ran at all so I am having someone who knows what they are doing to work on the carb cause I have no clue when it comes to carbs and jetting

Thank you for your help

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all, I'm going to change the oil in the engine just did not know how many gallons pour. Do you know how much you can pour liters of oil into the Kawasaki KSF 250?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

    • By kemperboy01
      i have a 2003 yamaha big bear 400 i have a jumping idle and at low speeds it cuts off untill warm i have bought a kit for carb adjusted carb it still doesnt work so im either going with valves or electic issue im wondering if it is my stator what yall think??
    • By dIrTee_dEEdZ
      Hello i have recently purchased my kids a second hand Kazuma as a beginners bike, i would love to add a speedometer and a RPM tacho if possible for a little added safety so they dont flip it but i really have no idea where to start, sorry if sounds silly, .....how and where do i connect the speedo to(I mean electronics wise) and also how and where do i wire/connect the tacho to?
      Thanks in advance
      Allan
    • By Jeremyv
      I just bought a 97 big bear 350 2×4 for the family to ride.. it's smokes real bad on start up and ride, the guy I bought it from said it just needs rings.. should I go ahead and replace the piston, rings, and hone and bore it if it hasent already been done? And where can I find the parts for a good price??? Also should I let my kids ride it the way it is, will it trash it out if they do??? Any info and options is helpful and welcomed, so please c him in!!!!! Thanks in advance!!!
    • By rootbeerkid89
      hi i just got me a 89 yamaha breeze 125 and i was woundering how to take the battery out thanks
    • By tuddyt
      im new here and have a problem bought a 04 honda 400 at and i change the centrfugal clutch,drum and one way bearing now when the engine is cold it grinds,boggs down until the motor warms up then everything works fine. put 20/50 gn4 honda oil in it also appreciate any help thanks
  • Similar Topics

    • By Stephanie Webb
      I have a 2000 500 quadmaster lta an just rebuild the gear box an my high gear is like nuetral will not move but all other gears move nothing looks broke just need some help cant figure out what gear that would be or if it could be the shifter fork 
    • By NoahJakavi
      Hello i have a linhai 300 of the 2004+- era. I had a cluch problem so we changed it. After changing it has a hard time to start going. When you pop it into gear and press the gas it barely drives but when it starts going about 20km/h it start driving well the acceleration is normal and everything do you have any idea of what could be the problem
    • By ENG243
      Hello 
      I have a 1994 Kawi Bayou 400 which had been running well until it sat for about a month. I left the carb dry while it was park and the temp had dropped below 0C in this time. Pulled it out last night to go for a ride and it fired up just like it should but noticed when I started to head down the road I could hold it to the bar and it didn't seem to accelerate. Lower gears weren't as noticeable but 4th and 5th it just seemed to have no acceleration and half or full throttle  made no difference. if I tried to go into 5th gear with any throttle it would stall. I turned around and just poked home very slow and it seemed to stay running but this was between 15 and 20 km/h max. 
      I have taken the carb apart and it appears to be clean and nothing stood out on inspection to have dirt or ice. Is there something I should dig more into? 
      I have checked the plug and it appears to be sooty with easily rubbed off carbon. I plan to get a new plug today and test. 
      compression with the throttle wide open is 175 psi. 
      I have opened the drain plug in the exhaust thinking there could be a mouse in the exhaust or something but no difference. 
      I do find the engine is tickity compared to my 2000 Honda but I am not sure if this is just me looking for issues or if it has always been this way. 
      If anyone has any insight I would appreciate it.
      In the last 6 months I have done new oil and filter ( mystik synthetic) 
      new Peak RPM CDI 
      I have noticed the fan comes on more often with the new CDI, could this be a program thing?
       
      Mike
    • By jung4g
      The quad has done this off and on, almost since new, but it's gotten worse this year. Sometimes if I freshly charge the battery, it'll work fine, others times that won't matter. Turning the key to on it sounds like it's connecting as I go to the start position, slightly before the full turn, but it's not like there is just a sweet spot to find, it's totally erratic.
      Now the battery is basically dead so I put a new, slightly bigger AGM battery in today to replace the factory one with all of 800 miles on it, but those have lots of plowing hours included. 
      I was able to get it started once, but it still went into limp mode after just a few moments of driving it (that's another topic), so I put it back in the garage and started probing around. Now it doesn't even try to turn over.
      Is an ignition switch, the $18 shipped aftermarket variety on Amazon worth a shot? Or should I go straight for the starter? The new switch may not come for over a week, so I hate to just put my hopes in that if I'm missing something obvious. Fuses are good, so it's not something super obvious.
    • By Admin
      Looking for Kawasaki ATV VIN (Vehicle Identification Number) Number Decoders? Once you find your ATV VIN number off the tag on your Kawasaki ATV, you can go to all kinds of websites that have VIN Decoders available. The best ones are backed by the Kawasaki ATV manufacturer, however there are plenty of aftermarket Kawasaki ATV VIN Decoder websites on the web. This topic will stay pinned and if you find any to add, please do it with a reply. 
      The following Kawasaki ATV VIN Decoder websites are available where you can just enter your VIN number and it will shows you some of your ATV model details:
      CycleVin.com - Use Our Off-Road Vehicle Search to look up ATVs and more!
      KBB.com https://www.kbb.com/vehicle-history-report/ 
      CARFAX https://www.carfax.com
      autoDNA https://www.autodna.com
      VinAudit http://www.vinaudit.com/
      decodeTHIS https://www.decodethis.com
      VINCario https://vindecoder.eu/
      NICB Theft Check https://www.nicb.org/theft_and_fraud_awareness/vincheck 
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...