Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

z2868camaro

2001 Yamaha Kodiak - Parking Gear Slipping

Recommended Posts

Ok, I dug around on here but to no avail. A newbie here so be gentle.

My 01 Kodiak 400, (bought new and fluids seem good) automatic, will slip/jerk if in park on a slope. Shifts and drives fine all the time but just not strong on the parking. So, nothing I cant live with for now but...will it harm anything if I delay repairs? Is it something that can be repaired without it looking like a titanic overhaul and is it typically a high dollar thing?

Thank you much in advance!!

Share this post


Link to post
Share on other sites


I opened it up and just from looking at it seems fine; not sure what the actual measurement needs to be or how tight it should be at rest. There is also a five spoke looking thing over the front clutch portion that does not seem to want to come off. Now, if it is not the belt, where would I start to look next? Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By BuckBilly
      Good morning to all !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Let's see if we can make this a daily event.
    • By Dwight Williams
      I have a 99 Kodiak 400 4X4 that I picked up for $300.  The previous owner had modified the foot shifter by welding a piece of rebar to it so he could hand shift while plowing.  As you can imagine, the allows for much more torque on the shifter than it was designed to have, and he broke the stopper off of the the shift mechanism.  No big deal, I ordered the part and put it back together, went through the carburetor and off we go, it runs pretty good.  
      The first thing I noticed is that when I put the shifter all the way down it goes into reverse, I'm supposed to twist a knob to get it to reverse but this seems to be disabled.  Also, once in reverse, it's a bugger to get back out.  I have to hold the shifter up, then quickly back down and up again to get it to come out.  All forward gears work fine, clutch is tight, no problems.
      The reverse cable and lever are in tact and seem to move freely.  
      My question is this:  What does one normally have to do to get this thing into reverse?  I assume put it in neutral, twist the knob, kick the shifter down.  Does the brake need to be applied?  I'm not sure what's going on here, I suspect it's been 'modified' as it goes into reverse without the proper precautions, just not sure if the mods were external on internal.
       
      thanks
    • By John Dunn III
      Just bought a LT 230 anything I should watch for. It runs and drive good. Just don't want no surprises 
    • By Skhot K
      Hello! I picked up a YFM400 and I would love to talk shop with knowledgeable co-owners, and I'd love input about the machine from anyone here who clearly knows more than I do! Cheers from NY
    • By oliverstevenrjr
      I have a 425 Magnum that idles great but seems to flood out when I rev it up, sputters, backfires a little somtimes. No water in gas, good fuel filter, carb seems to be fine, good working diaphram. Plug change makes no difference whatsoever.
  • Similar Tagged Content

    • By M0BJT
      Hi Everyone
      This is my first post and I was wondering if there is anyone who can help me solve a problem I have with my Yamaha Kodiak 400 4x4 Fitted with a Mikuni Carburetor . The year of the quad is around 1998, the reason I am not sure of the date is, there wasn't any paperwork and no details on the frame either.
      The quad had a bad leak from the carb overflow which indicated that the float needle valve was blocked or passing so I replaced this and put everything back together. The quad ran really well until I took it onto some rough ground to have a ride around, a few hours later the engine started to run really rough as if the engine was flooding. I have removed the carb again and cleaned the needle valve out and the whole of the carb just in case there where any dirt behind it. Engine now runs fine again but fuel has started to run out the carb overflow again.
      I have tried everything to try and stop the fuel leaking out the overflow but its still happening. My last thoughts where to adjust the float level and its still happening.
      Has anyone got any thoughts on the problem or could suggest whats causing the fuel leaking out the overflow.
      Thanks for reading
      Kevin
    • By greatwhite
      I looked through many of the threads and could find it was wondering if anyone could post a link to a PDF Service Manual 2008 Kodiak 450.
      I found one for 2005 but I am sure there are differences.
      Thanks all
    • By ej200421
      i was wondering if i could get some help. i been trying to locate where the fuel and air adjustment screws are located on my 95 kodiak 400. i think i found the fuel screw.. i know where the throttle adjuster is but i cant find the air screw. or is there an air adjustment on these carbs?
    • By BCNemo
      I have a 2001 Yamaha Kodiak 400 (YFM400FWAN©) On a recent hunting trip a problem popped up and I hope someone else has experienced this, so that I can learn from them instead of going on my own hunt for an answer.
      The Problem:
      On cold days (sub 25 degree) I choke the Kodiak and it starts instantly. It revs up and runs on "high idle" without any problem. However when I return the choke lever to its "normal" position the ATV continues to run and a very high idle. I cant put it into gear until the idle comes down, which it doesn't. In order to use the bike I have to shut it off and when I restart it I must place it into gear before the engine gets a chance to rev up. It then returns to a normal idle and the machine behaves normally. This only happens on real cold days but it is a problem I want to fix. Can anyone offer some help?
    • By dctaz37
      I am assuming it is leaking from the overflow. Took the carb apart and it is clean inside. Put it back together and gas leaks out the host at the bottom. Tested to make sure the drain screw is not the problem when I had it off.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...