Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

bobski

Need Engine For 2007 Arctic Cat H1

Recommended Posts

Looking for a good used or rebuilt 650 H1 my 07 siezed at crank. Any direction would be great!

Share this post


Link to post
Share on other sites


* Re-phrased title and added year, make, and model for better searches.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

    • By weblex
      Problem: The ATV starts and runs at idle perfectly. But as soon as I open the throttle, the engine starts to slow down until it stops. On the attached video you can hear the sound of how it works: see video below
      Prehistory: there is a Polaris Sportsman 500 1998, which for about 1.5 years stood in repair, including also replacing CDI with one taken from the same ATV. Finally, the vehicles were on wheels, traveled several kilometers and overheated - forgot to fill the antifreeze Came back home in small moves. The next trip started well, but after 10 km there was a feeling of a small drop in power (even as the vehicle got warm completely) but still drives. Next trip - the situation is repeated. The next test of ATV through time and a huge loss of power from the very beginning. The engine sneezes, does not want to go more than 5 mph.

      What has been done: the carburetor has been replaced with a new one (inexpensive, $ 40), a new spark plug, a new ignition coil, the engine head has been removed, the piston is in good condition, valves were corrected - but the problem was definitely not in them.

      Ignition control unit is suspected. Who faced similar? Please help in solving the problem.
      Thanks in advance.
       
       
    • By JacobSlabach
      in this thread, I want to discuss how 4-cycle atv engines work- what the different types are...  how they are set up and which you prefer.  To start off, are the cams on ALL atv 4-strokes powered by a cam chain?  I know that on say a lawn mower or logsplitter engine, the cam is turned by the tappet, pushrods, and valve rockers.  Which is better and why?  Chain-driven cams or pushrod-driven cams?  Are the pushrods just an old version and everything is transforming to chains or the other way around...or not at all?  Just looking for some explanation, history, and downsides/upsides...
    • By mmgood
      Hey people
      Question for all, just picked a 1986 bayou 300 thinking of going synthetic any thoughts ?
    • By Arctic Snowdog
      Hi Guys,
      I have a small Sled Dog business and I train up to 14 Huskies pulling a Yamaha Grizzly 550, that is quite a lot of Horse (Dog) power. Sometimes in order to make the ride smoother for Dogs and us we ride in Neutral but on a few occasions I have noticed that the right hand (front) brake seems to loose pressure and does not brake at all. Is there a particular reason for this ? Is it a fault or is it something to do with us riding in neutral, I only use the ATV in this way a few months a year before the snow comes but I am sure I recall the same thing happening last season.
      Any ideas would be greatly appreciated because I am a far way from being a mechanic.....
      Have a super day and thank you all.
      Craig
      Lapland

    • By Wiktorix Gameplays
      Can I use an old snowblower engine in my 90cc quad? The old one blew up. 
      Thanks for the help. 
  • Similar Topics

    • By cody75
      2016 sportsman 450ho cranks. Good spark, removed injector getting fuel no check engine light no start
    • By Brent Wright
      What's a good size to start a 10 year old on?
    • By BuckBilly
      Good morning to all !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Let's see if we can make this a daily event.
    • By yugnats
      Hi all, I was gifted this Bayou but she's been sitting quite some time. It won't crank using the factory start button but when I jumper the starter solenoid it cranks but there is no spark. The key has power coming in on the white wire and when turned on supplies power to the brown wire coming out.

      I guess I should start with testing the pickup? I heard I may be able to jumper the wires coming from the pickup with an LED bulb and it will flash? I noticed in the manual that it should have around 110 ohms resistance so I'll check that as well. One thing I noticed was that the starter circuit relay has power on one of the black wires with the key on- this doesn't seem normal as I'm assuming the black wires are grounds? I think one of them comes from the start switch, travels through the starter circuit relay and then grounds the starter relay?
      Mine is a 1991 so it has the 7 wire CDI (ignitor) and a 2 yellow wire alternator ( as opposed to the later 3 wire type ) with another 2 wires for the source coils (black & red wires ). The pickup wires are blue and black I do believe. Any help appreciated and yes I will test the pickup ASAP.

      I'm trying to understand how the system works and I don't understand what the yellow / red wire from the kill switch does- I assume it gets grounded when the kill switch is "on" and therefore grounds the CDI so it can't activate the ignition coil? I noticed in the diagram that that yellow / red wire looks like it may be grounded by the ignition key switch when in the "off" position?
      I also don't have 12v power at any of the wires going into the CDI- doesn't the CDI need to be powered? I also read on this forum that someone used a GM HEI module in place of the factory CDI just to test it for spark- does anyone have any info on that?

      I hope I'm not missing something simple!
      Here is a link to the diagram for my bike (which was posted by another user): https://www.quadcrazy.com/atvforum/topic/13742-1988-bayou-220-lost-spark/?tab=comments#comment-101193

      Any help appreciated!
       
    • By Admin
      We would like to wish everyone a Fantastic Memorial Day Weekend!


      SUPPORT OUR TROOPS!




  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...