Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

mfay1

2005 Polaris Sportsman 400 - Fuse Location

Recommended Posts

Can anyone tell me where the fuses are on a 2005 Polaris Sportsman 400. The winch suddenly stopped working. I put a tester on it and its not getting any juice. Please help! (I dont even know if the machine has a fuse for that)

Share this post


Link to post
Share on other sites


there might be a fuseable link in the positive cable to the winch. as far as i know, polaris has fuses under front cab, down beside the frame on left side and by the starter relay.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanx oxidized_black, I really appreciate your time to answer me. Ill go check it out later today and see if thats the problem. Thanks again!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

i know polaris was doing away with fuses, so it could even be that cluster/connector where your battery cables link into first. and i would add if there isnt a fuseable link in your winch cable, put one in where you can get at it easily ...

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

    • By Michael Aiken
      Where can I find a wiring diagram for my 2005 450 Kodiak. Thanks.
    • By Mo Salem
      So my front hub broke, I’d like to put aftermarket on. Hard to find new oe ones. Please help. I’m new to all of this, I have some car knowledge and try to apply it
    • By oxidized_black
      tag : zukifreak
       
       
       
    • By LMI
      Was using the quad the other day to shuttle wood from my pickup to my wood pile.  When the job was done I turned off the Quad and heard a bit of a racket from the front end.  When I got down underneath the sound seemed to be coming from the fan housing.  fan was moving in spurts and not quickly... much like a computer case fan that's had it's day.  What I know.
      Temp sensor is ok, as the fan tries to activate fan is getting some voltage as it is attempting to spin.  When I first bought it used I tested the fan direct to battery and it was fine. The fan was working ok even not direct wired as I went on a couple of rides and when stopped and idling the fan did run Seems to be free spinning with my finger read up in the manual and they require me to drop the rad.  now I'm not opposed to that as the rad has some damaged areas I want to try and straighten out.  But if I can get the fan working without, I can leave the rad as it is until next year.
      Fan assembly is about 300 bills, any work arounds or alternatives?  I even thought large computer case brushless fan.  smaller ones are about $7 larger ones better quality probably far below the 300.  They run standard 12v DC.
      Anything I should be doing before dropping the rad... other than check for obstructions even though it seems to spin, and trying to hardwire it to the battery again for a test to see if it acts the same?
    • Guest Fox300exchic
      By Guest Fox300exchic
      The Hop-Up: You may be saying to yourself, “that’s a chick bike,” and you’re right. But honestly, it’s so much more than that. It’s one badass bike. http://www.quadmagazine.com/quad/features/article/0,24942,1587044,00.html
  • Similar Topics

    • By Wiley1
      Anybody know what the valve clearance is for intake and exhaust on a 2017 sportsman 570?  I did a search but it came up with nothing.
      Thanks
    • By Sha35297
      So, I got this 07' Polaris Outlaw 90 in the shop to rebuild top end and transmission. Replaced all bearings and gears in the transmission. Replaced cylinder and piston with brand new parts. Put the engine back on the frame and fired it up. Started great, but had a taping sound in the lower crank case. pulled the flywheel cover off and found the flywheel was wobbling and hitting the stator. I then replaced the stator and flywheel with brand new parts. Timing is all set on the timing marks now, but when I turn it over it kicks back when it fires and ends up stripping the starter idler gear. I've replaced the starter gear once already and now have to replace it again. Is it possible that the timing marks on the flywheel are off or maybe this flywheel is not for this exact model? Thinking of advancing the timing to try it, but don't want to keep going through idler gears.
    • By ATVNetwork
      news A powerful trail machine ready to tackle the hardest adventures.
      Polaris unveiled the 2021 Sportsman 850 Trail Edition ATV with factory-equipped enhancements to tackle the roughest terrain. View the full article
    • By jung4g
      The quad has done this off and on, almost since new, but it's gotten worse this year. Sometimes if I freshly charge the battery, it'll work fine, others times that won't matter. Turning the key to on it sounds like it's connecting as I go to the start position, slightly before the full turn, but it's not like there is just a sweet spot to find, it's totally erratic.
      Now the battery is basically dead so I put a new, slightly bigger AGM battery in today to replace the factory one with all of 800 miles on it, but those have lots of plowing hours included. 
      I was able to get it started once, but it still went into limp mode after just a few moments of driving it (that's another topic), so I put it back in the garage and started probing around. Now it doesn't even try to turn over.
      Is an ignition switch, the $18 shipped aftermarket variety on Amazon worth a shot? Or should I go straight for the starter? The new switch may not come for over a week, so I hate to just put my hopes in that if I'm missing something obvious. Fuses are good, so it's not something super obvious.
    • By Budman
      After purchasing a lightly used 2018 570SP (300 miles on it) I noticed that the display was flashing on and off. I remember reading awhile back that this was a common problem on the 18 model. I can't remember what the fix is. It also turns over slow even though the battery is charged. Anybody know what the fix is on this issue?
      Thanks
      Budman
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...