Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

tmanuel5

2010 Kawasaki Brute Force 750 - Front Diff Problem

Recommended Posts

2010 brute force 750

vtwin

4x4

i made a video here and it will show u whats up. Can i change the seals just from taking the axles and drive shaft off or do i need to take the front diff out completely?

[ame]

[/ame] Edited by tmanuel5

Share this post


Link to post
Share on other sites


anyone? i have made more videos about this as well if u click on my user name and i took the drive shaft that goes to the front diff off and the part wiggles so im guessing thats a bad bearing?

Share this post


Link to post
Share on other sites

i would say you could put new seals in if you take the cv axles off, and youll be able to check there if you need new bearings. youll need to get new bands for the boots, the drive shaft you said was out and it sounds like you need a new bearing. not the most fun job to do. but take your time and youll save big $$ ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have made another video here with the gearing bevel taken off. and by the looks of it with it shaking like it is does that mean i need a new bearing? and can i change it from this position or do i need to take the entire front drive out?

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=tChahZCNNIc]DRIVE SHAFT FRONT DRIVE SEAL - YouTube[/ame]

Share this post


Link to post
Share on other sites

and here is one more problem im having trying toget the axles off

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=uAhtIIgsimg]front axle removal problem - YouTube[/ame]

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

    • By Devin Heffelfinger
      Howdy
      So my stock 2017 750 KQ came with Carlisle AT489 Bias Tires
      On Amazon these seem to have excellent reviews although the thing I here the most cumulatively on the forums is the first thing to change is the tires. 
      Are these tires all that bad? They seem to be holding up nice and i go on some pretty serious black diamond trails. Granted this is my first ATV purchase and i don't really have anything long term to compare these to. 
      Please lace me up if im missing something here because if buying a new set of tires will increase performance - reliability- comfort - im all for it... Also if you guys could recommend some tires for the trails I'd appreciate it. I don't mud and don't plan to if that helps narrow down the search.
    • By oleskool
      have an 05 750, and she bangs out when you give it gas.
      Idles fine. Also the belt light is flashing, even after a new belt was put on.
      Any ideas?
    • By kingjosk12
      A week ago I could not even get close to starting it. But now I adjusted the valves (exhaust valve was not closed). i got it running but would not run without choke. i adjusted the float because it was to low tried starting it up again and it would not even start. So i went back and looked at the valves and the valve was now open again so i adjusted it and it started right up and ran perfect without choke. So i put it all back together thinking it was ready to go. Started it up and let it run for a little bit. i turned it off and tried starting it again there was NOTHING. took it apart and there was 0 compression and the exhaust valve was open again. I am completely lost need help PLEASE!!!:aargh:
  • Similar Topics

    • By Josh Cornelius
      just rebuilt the carbs because it sat up for a few years and wouldn't run at all. now it idles, but only with choke. you can give it just a little throttle but not much before it tries to die, take choke off, it dies (warm or cold temp). air fuel mixture doesn't really effect it at all and it'll still idle with mixture screws all the way in. any help/ideas would be greatly appreciated!
    • By Viking
      There's an electrical cable connected to the front brake lever. The parts list calls it the front stop switch assembly. There is no stop switch on this side of the handle bars. Seems to be activated by the brake lever. Anybody know what it does?
    • By weekenderATVer
      I am kind of sick of having a stock ATV and not that willing to spend money on it but would love to spend some time for some easy homemade mods to kill time. Thanks.
    • By Roy Anderson
      I have had a 2002 Suzuki King Quad 500 for almost a year. This is a question I’ve posted before, but likely missed the answer due to being new to the site. Here’s the issue. When in 4 wheel drive, especially in low range, especially when pulling a load downhill, I hear a lot of clanking in the front end. As if the front drive shaft was binding then unbinding. A friend who had a 1987 Dodge 4x4, told me all the noise his front end made when in 4 wheel drive was entirely normal. So, is this something I should worry about? I have all the bodywork and tank off right now doing a valve adjustment and carb rebuild. If I gotta do something, I’d like to do it now. Lastly, I’d love to find a carb tuning guide for this era of Mikuni. Haven’t tracked one down yet. Any thoughts of where to find one? Great forum. Have really enjoyed it so far.
    • By Sandbox
      What all is included in the normal maintenance service of the Polaris ranger 1000 Xp ? My neighbor wants to service his machine and says he has a “kit” for it , oil change. Are there any hidden grease fittings? Pitfalls?
       
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...