Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

lotsaluck4u

2007 ranger 700 front wheels lock up

Recommended Posts



thanks, was hopin it was in the front end. been following your site for awhile but only recently signed up. simply awesome, good information here, great people!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By BuckBilly
      I like to ride in wooded and grassy areas. It takes my mind off the everyday routines and helps me deal with my father's cancer. Also gives me a reason to get involved with forums like this one.
    • By michaelnewell
      I took front brakes apart recently and found pistons frozen in calipers. Havent been able to find cheap calipers for this bike
    • By John Victor
      My father-in-law gave my boy a 1999 350 Big Bear. It's been sitting in a barn for a bunch of years. It runs great! My boy has been riding a couple weeks now and it has developed a squeal coming from the front end when you get off the gas at speed. No noise during acceleration. At first I thought brakes. I took it for a ride and I don't think it is the brakes. I feel it is the front prop shaft U-joints, front differential or one/both axles. I pulled the fill plug on the differential and I can't find anywhere how much gear oil should be in there. My gut says up to the fill opening. It doesn't have a manual. It's wet in there, just don't see any gear oil.

      #1 Should I fill the differential with gear oil up to the fill opening?

      #2 How do I check or know if the u-joints are bad? That looks like a "Big Bear" of a job if they don't need to be replaced.

      #3 What else could it be? I don't think it is the front bearings. I jacked the front wheels off ground and no play in the right wheel. Very little play in the left wheel, looks like the lower control bushing is where that play is coming from. The rubber CV boots look original but all still intact. Wheels spin easily without any noise.

      Thanks for any help!
    • By dirtjunkie85
      Just wanted everyones opinon on riding glove I do long desert races and none of the glove i have wore seem to hold up really good they always wear fast and dont do much to prevent blisters any advice thanks.
    • By Jeremy Morris
      If you're getting that pesky leaky seal on the pinion of your front differential and the pinion has allot of play, polaris won't sell the bushing needed to repair it properly without having to shell out big bucks for the complete ring and pinion kit. 
      I have a kit with an upgraded bushing, Japanese made bearing and USmade seal
      50 shipped in the US and 55 to Canada

  • Similar Tagged Content

    • By mikeexplorer
      Wiring diagram for 2007 Arctic Cat 700 EFI 4x4
       
       
    • By bodatiouskid
      Have a 2002 Polaris Sportsman 700 that only has 34mi. on a carb & ring job.
      Cut the gas off today to drain carb.Now engine will not idle.If I open throttle will run,but let off & will cut off.Can screw idle in with no change.
      What happened? Why did this happen when fuel ran out?
      Please help me,my ATV is a daily driver.
      Please help!!
    • By toonces
      I'm wanting to run Shell Rotella T6 synthetic in the 700 Griz but I can only find it in either 0W-40 or 5W-40 weights, and the manual says it's ok to use everything BUT those weights...5W-30, 10W-30, 10W-40, 15W-40, 20W-40 and 20W-50.
      Would it be ok to use the Rotella 5W-40 or do I need to stick to what's specified in the manual?
    • By gyminis
      i have a 2009 grizzly 700,replaced the fuel pump and filter,replaced the spark plug and checked the air filter for a mouse house! it runs then shuts down,wont stay running,does the fuel line need to be primed and air free to run properly or am i missing something obvious??????????????
    • By Mikes700efi
      I just bought my first arctic cat. I changed the oil and filter. Now my atv smokes only when u rev the engine. Smoke looks white grey.. slight light blue tint.. when it. Idles it doesn't smoke.. Any body have a clue what is going on. The dealer said it's not the rings.. it has the 700cc suzuki engine..
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...