Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV or UTV? Join our Forum!

    Join QUADCRAZY ATV Forum today for FREE! We keep these forums clean and user friendly. All first posters will have to wait to have their content reviewed and approved. Once your first post is approved, you will no longer need to got through an approval process. To gain immediate approval and a NO ADS experience, consider subsribing to our Premium Membership.

86 230s Start Problems


Pellethuntr
 Share

Recommended Posts

New guy here having problems with a 230s that I just picked up.

Lets start with the basics:

Quad has good compression, good spark, carb has been cleaned thoroughly and set to factory specs, the limiter has been set for winter riding as it is 10 degrees here in NY.

The quad will start with 2-3 kicks if you spray a little starting flued in the carb and open the throttle all the way. It will run for about 5 seconds and then shut off.

We did try and "bump" start it behind the truck. It will run and ride as long as the throttle is open but will not idle.

What am I missing here?

A carb kit is next on the list but I find it odd that it will run and drive after being bump started but not with the kick start.

Thanks for any help!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...