Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Tubtub

Kawasaki Brute Force 650 Backfiring through carbs and exhaust

Recommended Posts

Hey all, I work for a fleet shop and we have a lifeguard ATV its a Kawasaki brute force 650. Its back firing through one carb more than the other one and back firing through the exhaust. Starts up and idles good, once you start giving it throttle it acts as if its starving for fuel. This thing gets tons of beach sand thrown at it 24/7. Things that have been replaced are:

both new carbs, new fuel pump, new plugs.

Things that have been checked: Compression is good - in range (high end of the range) also have ohm'd the coils and the resistance is within spec in the service manual. Fuel pick up is clean, no debris or restriction there. Does any body have any other ideas what it could be? Thanks for any input

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Michael Kastanis
      Hey I have a Kawasaki 300 boyu and it die in 5 gear and can’t get in Neutral try rocking it and moved it back and forth but nothing can same one here help me pls

    • By Brother Buddy Gardner
      Hello everyone! I recently purchased this quad for a mere 300.00 and it is pretty clean for the year. I bought it from a guy who bought it in a storage unit. He didn’t know anything about it. I got it home and noticed it did not have an ignition coil for the spark plug. I bought the ignition coil, a new battery, new CDI box, new starter relay, new safety neutral relay, new carb and so on... I got it to turn over, but when I pull the plug and check for spark I have nothing.. it has a non factory starter button that works when I push it and turns the engine over no matter if the key or stop switch is on or off..not sure what that’s all about, but it does turn over..just no spark at the plug. Any help would be greatly appreciated! Thanks!
    • By izoneterror
      hello guys i have another question my klf 220 jumps straight into reverse without turning the leaver this concerns me because i dont want to knock it down into revers when going at a decent speed any advice  why this is doing this and how i can fix it ?
    • By Michael Rogers
      Anyone ever replaced the shifter shaft on one? Not sure on the year but assuming it is in the late 90's. Is it a huge task, splitting the case etc... thinking about buying it as my next project.
       
      Thanks
  • Similar Tagged Content

    • By Erik Plug
      Hi all,
       
      Picked up my first Brute Force yesterday. What should have been an awesome afternoon of riding turn a bit into a deception. As I was unable to really take it out for a test drive at the shop, I decided to buy it and agreed that I would take the test drive at home. 
      When giving full throttle I noticed that the Brute was choking and lost all of its powers. Faulty fuel pump most likely. 
      Called the shop and the are coming to pick it up and repair it and bring it back. Good service. Nevertheless feels a bit sour in the mouth as I was told it was a 100% good. 
      Need to have some patience I now before I can really start riding. 
      Cheers,
      Erik
    • By Christopher Freshwater
      I just got a 750 brute force was not running been working on it all day finally got it running but rear cylinder acts like it cuts out and then starts working again and the fan does not come on
    • By Jcolgin
      I have a 1998 Big bear 350...the tail pipe/spark arrestor is broke in the exhaust....how can I get it out to replace it? And what's the best way to get the new one in?
    • By NokNok
      View File Kawasaki Brute Force 300 KVF300 Service Manual
      Kawasaki Brute Force 300 KVF300 Service Manual
      Submitter NokNok Submitted 10/31/2018 Category Kawasaki ATV  
    • By NokNok
      Kawasaki Brute Force 300 KVF300 Service Manual
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...