Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

tonyells

Suzuki Quadmaster 500

Recommended Posts

My Quadmaster runs great on level ground and downhill. The other day we were going up a slight upgrade and it backfired and lost power going uphill. My neighbor says it needs a new spark plug. thoughts? I bought a new spark plug, however, I cant find where the spark plug is. Obviously Im not a mechanic! I looked everywhere without taking parts off. Can someone please tell me where the spark plug is? Very much appreciated!

Share this post


Link to post
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Forum Topics

    • By chem3233
      I have a 1998 yamaha grizzly 600 4x4 I have put back to life but as soon as I had all the bugs out it blew the special "L" plug out. What causes this? Is there something special I have to do to replace this?
    • By JacobSlabach
      Hey I have a 97 bayou 300 2x4 (klf300b) that i bought for 1000 last June and sunk another 1000 into it already.  When i went to look at it, the seller had warmed it up before hand (he was riding it when I got there).  it ran good so i bought it and took it home that evening... next morning it wouldn't hardly start.  I discovered the carb was clogged, there was chunks of rust in the fuel valve, the choke lever was missing and other things.  I have since cleaned the carb and replaced the fuel valve and gas lines and cleaned out the gas tank and cap.  
      Enough background on it, the problem is this:  It floods if i push it past half throttle in 4th and 5th gear even going downhill and shifting correctly.  It also has to idle and warm up when you first start it which is really annoying now that its cold...  It also smokes blue smoke for about 15 seconds when started cold-  does not smoke at all once warm but the exhaust still smells like burnt metal.  A friend told me that it didn't have enough compression.  I also found out that the valves are a common cause for low compression on Kawasakis..  I have never adjusted valves before-  the most I've ever got into a engine was a head gasket on a riding mower so I'm new to this.  My goal is to get this bike running and starting cold like a top-  should i tear down and rebuild the top end?  What should i try first?  I tore the carb apart and rebuilt it and fiddled with the air screw and nothing changed.  I also ordered a compression test kit that should be coming in soon.

      Ive also considered just selling it for like $500 and taking the hit-  Id rather not sink too much more into this machine..  lol
    • By bradleyheathhays
      Bought an '11 Vic with the 4.6L back in June and a few months back I tried to change out the plugs. All came out ok except for cyl 4 which only cranked out 1/4 turn. Had a shop take it out and they said they had to redo the threads. I've seen videos where you can remove a stuck plug by drilling into it somehow, but because this was in the 4 position and hard to get to I'm guessing they just power cranked it out. Not sure but I'm guessing those threads are compromised now.


      Well, this past weekend that same plug blew out of cyl 4. Inspection reveals a coil and boot jammed up underneath the fuel rail and a plug that I fished out without any turning. When I go to install a new plug it just sits on top of the threads and turns without going in. So I guess what's happened is that the plug rotated most of the way out but when it got to the last couple threads the compression blew it out the rest of the way, and that it's just the top few threads in the hole that are damaged. Inspection of the plug reveals that most of the threads are intact except for the 2-3 that are closest to the element.


      So my question is...should I try to fix this myself or just take it to a shop? Some kind of tap tool would probably fix it, but since it's the beginning threads that are boogered it'd probably have to start from the inside of the cylinder. I really don't have a clue as to how to approach this.
    • By mywifeknowseverythin
      I keep some people's phone numbers in my phone just so I know not to answer when they call.
    • By Ajmboy
      One of my good friends just added this 2018 Textron Wildcat XX to his garage. He already has an RZR and a few quads but said he only wants to ride this thing now because it’s that awesome. I’m still waiting to find some time and go out with him and hit the trails. Here’s some pics..



       
  • Similar Tagged Content

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×