Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

gyminis

1997 Polaris Big Boss 400 6x6 - Compression Specs

Recommended Posts

i recieved a 1997 polaris big boss 400 6x6 and need to know what the compression #s should be on a new motor

Share this post


Link to post
Share on other sites


For 2 stroke engine the compression spec is 115 psi

For 4 stroke engine it has a auto decompression valve spec is 50 to 90 psi 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I uploaded the factory service manual for the 1996-1998 big boss 6x6.

It just has to be approved by admin.

Hope it helps you.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Ashton Crawford
      Hello everyone, i have 2000 Polaris Trail Blazer 300 I’ve been stumped on for weeks. I’m having a lot of issues starting the quad. I cleaned the carb spotless because I thought it was a carb issue and bought a new fuel line because it wasn’t getting fuel. The carb gets fuel perfectly fine now but it won’t start. The spark plug I a little worn out but it’s good enough for just one start. The only time it does “start” is when I spray starter fluid into the carb. But it never stays on. It’ll start for a bout a second then just die out immediately even if you’re giving it some throttle and the choke is on. I have no clue what I should do. If you need more information, have questions, or have any slight idea what the issue would be and how I could resolve it. Please reply ASAP. Thank you.
    • By Steven Alter
      I have a 2018 450 and the digital gause has started flashing on an off while driving. The backlit also goes on and off. It is worse when I hit the gas. The battery died a few weeks ago and I jumped it but its been fine until last night. Called the dealer and showed them a vid and they recommend replacing the gauge and its like 600 bucks. The machine has less than 100 hours on it. I would really hate to have to change it out. also the unit sometimes has trouble starting. Any ideas?
    • By Steven E
      Hi
      Anyone else with a 2017 sportsman with EPS, experiencing hard lock up with the CVT clutches.
      As compared to my friends 2006 Polaris 500 HO they seem to be a lot smoother engagement.
      Any ideas or is this normal for this model.   
    • By Rick534
      whats do you think on over all
       
    • By kgard
      I am trying to figure out a way to make my high beam include the 2 front lights that come on in low beam mode. As it sits now I need to use the low beam to see the trail in front of me but can't see far ahead. On high beam I can see ahead but miss most of the trail right in front of me. Does anyone know of a kit that would mate the two front lights to the main headlight on high beam ? 
  • Similar Tagged Content

    • By Arctic Snowdog
      Hi Guys,
      I have a small Sled Dog business and I train up to 14 Huskies pulling a Yamaha Grizzly 550, that is quite a lot of Horse (Dog) power. Sometimes in order to make the ride smoother for Dogs and us we ride in Neutral but on a few occasions I have noticed that the right hand (front) brake seems to loose pressure and does not brake at all. Is there a particular reason for this ? Is it a fault or is it something to do with us riding in neutral, I only use the ATV in this way a few months a year before the snow comes but I am sure I recall the same thing happening last season.
      Any ideas would be greatly appreciated because I am a far way from being a mechanic.....
      Have a super day and thank you all.
      Craig
      Lapland

    • By Jacob Blocker
      I have not been able to start my 300ex that I just got off a guy. I was able to getting it running once, then never again. After a week of trying to make it run I got a compression tester and it is saying about 30 psi. Is this definitely the rings just worn out or can it be something elses? I can't even make it pop when I spray stater fluid in it.
    • By cooter441
      I have a problem with a PZ19 carb (Kazuma 110). I have disassembled and cleaned it and still have a very rich running engine (black plug). I can't find any info for this carb such as jet sizes,
      float height and needle position. The main jet now is #71 and float is level with bowl edge.
      Any info would be helpful Thanks for any help. Cooter
    • By tssetmr
      I'm in need of the torque specs for the rear output shaft pinion nut torque specs. Does anybody have them? As it is a pain in the @#$% to do I only want to do it this one time.
      Thank you.
    • By scottweiser38
      Have a 01 worrior have no compression on head but sucking on the tail pipe. Pulled inspection plate and valve and cam are moving ok. Any ideas ? Thanks
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...