Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Percherongal

08 Prairie 360 start problem

Recommended Posts

Turn on key, put it in Neutral, lights on steering column light up. NO head lights and the electric start switch will not work. Let is sit for a few hours, started right up. Sat over night and same issue. Checked fuses and they were good. Battery is giving 12 volts. Opened up the ignition assembly and it isnt getting any power it comes up as a .01 on the volt meter. Pulled the spark plug to check for spark and NO spark. Will not pull start either. Unhooked the battery checked the spark while trying to pull start it and got a weak spark.

Pushed it into the garage and it sat for 2 days. Turned the key and pushed the start button and it cranked but the spark plug wire was off so plugged the spark plug back in and pushed the start button and nothing. If you jump the solenoid it will crank over but not start. Soo confused , anyone have any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Forum Topics

    • By tperk100
      2014 Honda 420FPA
      I installed a LED bar, but have yet to wire it in. Would like to wire it into light switch circuit for low beams, assuming it will stay on for high beams also. I am an old fart so am looking for an easily accessible place if possible. 

      Other concern is current draw. It takes 2 amps. So wherever it goes, the circuit has got to handle an additional 2 amps.
      Any help will be appreciated.

      Tomn P in Sunny Virginia Beach, Va
    • By joninak
      Well, it overheated then started blowing white smoke!!
      I have it torn down & the cylinder appears to be warped. Going to have the head checked out next but in the meanwhile... Does anyone have the torque sequence/specs for the head bolts??
      TIA
       
       
    • By JacobSlabach
      Got a 04 Sportsman 500 that wasnt running- owner said it needed a stater and a new battery.  It ran rough (been sitting out in the weather for a while).  A friend and I started by adding a new battery and it would start barely with the choke and his hand over the air-filter.  I decided to install the new battery in the holder on the side.  we had it on the rack because the old on was still in the bike.  I tried to be nifty by turning the battery to put the terminals in an easier spot to get to, but forgot to reverse the cables too.  In a sentence, I reversed the positive and negative on the battery like a dummy.  When we discovered my mistake and corrected it, we turned on the bike, but the display did not light up and the key did not turn on the starter.  jumping the solenoid worked the starter, so we thought the solenoid just burned up when I reversed the pos and neg...  new solenoid and no difference.  what have I burned up?  Also, the shifter does not seem to do anything in the trans.  it slides back and forth like its stripped in the trans.  any help would be appreciated!!
      I think the biggest issue right now is the electrical.
    • By joninak
      I'm working on a 2018 Sportsman 570 and found in the service manual that there are two different torque methods for the head bolts depending on whether the bolts are silver or black. Well, silver bolts came out of my engine and I'm going to be replacing them with new bolts, however the parts fiche doesn't specify bolt color or that there is even an option!?! 
      Has anyone on here been through this before and can offer insight??
       
      TIA
       
    • By JacobSlabach
      in this thread, I want to discuss how 4-cycle atv engines work- what the different types are...  how they are set up and which you prefer.  To start off, are the cams on ALL atv 4-strokes powered by a cam chain?  I know that on say a lawn mower or logsplitter engine, the cam is turned by the tappet, pushrods, and valve rockers.  Which is better and why?  Chain-driven cams or pushrod-driven cams?  Are the pushrods just an old version and everything is transforming to chains or the other way around...or not at all?  Just looking for some explanation, history, and downsides/upsides...
  • Similar Tagged Content

    • By BigRuss
      I have a Kawasaki  bayou 4WD that started squealing when giving it the gas from a stop. It almost sounds like a fan belt but the dealer replaced the belt about 30 hours ago, so I don't think it is that. As best as I can tell, it actually sounds like it is coming from the front end. Once I am running and moving at a speed, I don't hear the squealing anymore. My first thought was to put fan belt dressing on the fan belt, as a quick test for the problem. It makes the noise when hot or cold.
      Another problem, that started before the dealer changed the fan belt, is that you give the quad a little gas, and nothing, give it more, and nothing, give it more, and it lurches and takes off. The dealer said it needs a new clutch, which I don't buy. less than 400 hours and it needs a clutch? I would say it needs an adjustment. When the quad is cold, as in I just started it for the first time in hours, it does not lurch. It is just fine. It lurches only when it gets hot, as in when you can hear the fan once in a while to cool the oil.
      Any help or insights would be great.
       
      Russ
    • By Connie Johnson Donald Hudson
      Smells like gas in the oil ... Also, recently replaced belt, new BT does not have grooves on both sides, does that pose a problem?  Also just bought and replaced new carburetor, never has it idled better, but give it gas and it backfires very loudly!
    • By Suzuki24
      I have an 04 ltz and it started sputtering a little bit while going down the road and I was low on gas so I just figured that's what it was. But now I can't get it to start I completely cleaned the carberator put a new spark plug and coil pack in it and all it does is turn over. It has compression it's getting fuel and it is sparking but all it does is turn over any idea what it is??
    • By izzydum1
      Any ideas on what would make a coil not fire? She was running fine, then began slow start. Now wont start at all.
    • By ut1w7b
      I have a 94 sportsman 400. It sat for several years before i got it. I have cleaned the carb it will start and run for about 5 min then it will flood. I have torn it down and cant see anything wrong. has anyone else ran into this problem any hel would be great.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×