Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

biggreen2010

2001 Honda Recon 250 help, possible electrical issue

Recommended Posts

ok it will start up an run but quits a lot till it gets warm, but has a bad miss an wont idle, I have a brand new Honda carb on it, good gas flow, new plug, but when I let the throttle go below a quarter, it backfires through carb an tail pipe:confused: so it has never had any electrical work or mechanical work done...it just started all the sudden, I'm think it may have ignition coil breaking down, or cdi box going bad...anyone had this trouble before? let me know what you did to fix it. thanks:skeptic:

Share this post


Link to post
Share on other sites


I know this is an older post and you probably figured it out by now, but backfiring could be a timing issue or valve adjustment issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By paul d
      I have a '01 500 quad master , i rebuilt the carb last spring an it ran great til 2 weeks ago now when i start it up runs great for about 2 minutes then it stalls sputters an backfires an when its in gear it wont move , but at idle it runs fine , i took the carb off took it apart an everything looked ok , blew it with the air nozzle put it back together an it didn't help it, I'm going to order another rebuild kit, any feedback or ideas would be greatly appreciated , thank you
    • By JacobSlabach
      i know this isnt an atv but same type of thing.  I have a riding mower im fixing and selling for my aunt and it has a dead battery.  i jumped it off my atv and when i turn the key nothing at all happens.  i tried jumping the relay still nothing.  this is with the seat down.  you wouldnt think this mower would have issues as its a top-of-the-line brand and almost brand new (aunt found it for a good price, still got tits on tires, just sat for a couple months in a mechanic shop
    • By JacobSlabach
      got 7 atvs off CL recently for a good price.  one of which is a yamaha warrior.  anyone know where the vin is printed on this bike?  Haha good place to start as I do not know year or size yet.  The former owner says needs exhaust ans and clutch work.  he said it ran fine until the clutch cable broke and then I couldn't get the new cable adjusted right and it would grind gears.  things I see:  clutch cable locked up again, no brakes, carb leaking (green with algae around the bowl and has gelled gas stalagtights on it), aftermarket exhaust melted the airbox so I need something different and a new air box.  I would like the use the current exhaust if I can but I have a feeling its a redneck fix as it looks like there is an ace bandage holding it to the exhaust pipe (its an aftermarket slip-on exhaust), so I'm not sure about that- lets get the bike running first.  also, battery (looks brand new, what a shame) is dead, 0 volts.  Otherwise, bike looks to have not been wrecked, and plastics are ok (it sat outside under a 'tarp' for 3+ years since it was run last).  any tips and advise on where to start first would be awesome as this is my first clutched bike (manual).
      the clutch is my main concern- I've never rode a clutched bike so I dont even know what its supposed to feel like.  lol I'm spoiled on my automatic polaris 
    • By JacobSlabach
      recently picked up some project bikes off CL for cheap.  got a honda fourtrax (the ancient 4x4 kind with the straight axle in the front as well as the rear and a back-up kick-start)  plastics are crap, but my goal is to get running like a champ and patch the plastics up and sell to one of my many friends that want a reliable 4x4 for dirt cheap and doesnt care what it looks like.
      so the former owner says it needs carb rebuilt, but its sat for 3+ years since so who knows.  things I see:  carb is missing (he gave me a box of parts along with the bike), engine turns over and feels good with kick-start, brakes need work, battery missing (That always puts me off, cause then I know most likely someone's been tampering with the electrical.
    • By Derrick Lenz
      So I bought a brand new carb that was set and everything. Put it all together and it runs and idles good. The downside is the bottom of the bowl is leaking fuel not a small leak either. I bought one previous and it was a cheap one and it leaked as well so I figured I'd spend the money and by an OEM one and it still leaks. Should I send it into the mechanic and have them adjust the float? I mean for a new carb I was kinda disappointed. Any help would be great! Thanks in advance.
  • Similar Tagged Content

    • By Kyboy
      Iam looking for help seperating the rear brake drum and the cover. Any suggestions would be greatly appreciate
    • By Jers
      I need to know what I have and what tire really go on it, Mine has 24x11x10 on the back and 22x8x10 on the front and I need new tire but I don't think are the right size. Also I can't find the model number listed but it looks like a 250 quadrunner 2wd and I think it is a 1987 maybe, can anyone help me, also I it has a rich running sound and I put a carb diap in it and cleaned the carb. is there a jet needing replaced?
    • By crazynordlander
      Hi All,
      I live in Minnesota and bought a 2016 CFORCE 500 HO. I am in hope to see if there is anyone in the US that is experiencing this sudden drop off in RPM below 4000 RPM. I have uploaded some videos of my issue on YouTube. I will list three of the four I posted. The fourth can be found on my channel but it is a comparison between my Polaris 570 and my CFORCE 500.
      I quit on my first dealer because we just did not mix well together. I brought it to another CFMOTO dealer that just became a CFMOTO dealer in January 2016. They are in a large ranch and agriculture area in a neighboring state that is pretty close to where I live. They have close to every brand available. They are a much larger dealer than the first one I bought the unit from.
      I brought the unit three weeks ago to them and they have worked on it a good solid week and have given up on it. I have read reports from owners in Canada that the dealers there were aware of the issue and have had success in fixing the herky jerky drivability issue.
      I am picking it up tomorrow and bringing it back home. It has been to the trails of the Black Hills this year and was new in late April. 300 miles on it. It has never changed. Very hard to ride on the trails or when I herd livestock.
      Here are the links to my videos.



      I can't accept that this is normal operation. Does anyone from CFMOTO China scan these posts?
      I need help that CFMOTO USA has not provided.
      Thanks
      Kevin
    • By sloundez
      Does anyone out there know where I can get a functional pair of wheel cylinders for subject ATV? Any suggestions welcomed. Thanks
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...