Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

bob5701954

2014 Polaris RZR 800 speed vane sensor issues

Recommended Posts

ok a friend   of mine has a 2014  polaris  rzr 800  , he has had lots of issues with the speedvane sensor   , they cost about 80 $  up here in Canada ,  he has bought 2 already , and ther seem to be issues with them , and polaris  does not want to   come good  for their crappy switches  they have bought his  question is  ,  who ever came up with the by-pass , why did they select 6.8 ka   of resistance  .  what is the significance  of 6.8, thanks for any help, 

                                                                                                                                                                bob5701954

Share this post


Link to post
Share on other sites


Moved to Polaris Ranger & RZR Forum and added YMM into thread title. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Forum Topics

    • By Christian Brindle
      I have a 2000 Polaris Sportsman 500. A year or so ago we got it running after replacing the kill switch. It ran great but after some use for a couple months it got a flat tire and for some reason we just forgot about it and it sat for some time. Before it sat i replaced the gas cap, fuel filter, fuel pump, petcock, battery, starter relay, oil and oil filter. I recently went to start it and it started so quickly and without choke or throttle but the ATV wouldn't move till about 1/4 throttle and it wasn't really a smooth ride until 1/2 throttle. it also would bog out randomly after you came to a stop and sounded like it was getting too much fuel. I cleaned the carb and adjusted the air/fuel screw to 1 3/4 turns out.  I also messed with the idle and the throttle cable adjuster up on the handlebars. It's safe to say it now runs worse than when i started working on it 2 days ago. It takes more effort to get started and bogs out idling after about 30 seconds. I tried adjusting the idle but every time i do it'll get to a sweet spot but after driving it down the driveway and back the idle will go up and down to the point where i can't put it in gear because the gears will grind. Any thoughts or ideas would be greatly appreciated. Thanks
    • By 4tracker
      I'll keep looking/asking until I find someone that's in same boat, or atv as I'm in lol Well maybe not the exact same atv, any atv would be ok lol
      Riding skills from slow poke to flat WOT is fine with me, as long as were out there in Gods country!! Get in touch before the season starts to get acquainted before hand! Thanks, Steve


    • By JacobSlabach
      Got a 04 Sportsman 500 that wasnt running- owner said it needed a stater and a new battery.  It ran rough (been sitting out in the weather for a while).  A friend and I started by adding a new battery and it would start barely with the choke and his hand over the air-filter.  I decided to install the new battery in the holder on the side.  we had it on the rack because the old on was still in the bike.  I tried to be nifty by turning the battery to put the terminals in an easier spot to get to, but forgot to reverse the cables too.  In a sentence, I reversed the positive and negative on the battery like a dummy.  When we discovered my mistake and corrected it, we turned on the bike, but the display did not light up and the key did not turn on the starter.  jumping the solenoid worked the starter, so we thought the solenoid just burned up when I reversed the pos and neg...  new solenoid and no difference.  what have I burned up?  Also, the shifter does not seem to do anything in the trans.  it slides back and forth like its stripped in the trans.  any help would be appreciated!!
      I think the biggest issue right now is the electrical.
    • By joninak
      I'm working on a 2018 Sportsman 570 and found in the service manual that there are two different torque methods for the head bolts depending on whether the bolts are silver or black. Well, silver bolts came out of my engine and I'm going to be replacing them with new bolts, however the parts fiche doesn't specify bolt color or that there is even an option!?! 
      Has anyone on here been through this before and can offer insight??
       
      TIA
       
    • By Wesley Floyd
      Hey guys, Thanks for looking at my post. I haven't had a lot of experience with problems like this before, so I'm a little bit at a loss. The Quad was really hard to shift, (the dirty carb leaking gas making it idle high didn't help either). The only Idea I have would be is that the torsion spring is worn out, and that there is a normal parameter for how much it should move when those two arms of the shift shaft assembly spread apart.  That's my thought. Maybe someone who has more knowledge then me can let me know if i'm on the right track 😀

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×