Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Polaris UTV Forum

Polaris UTV Side by Side Specific Discussion Topics. Technical and General Discussions. Ace, Brutus, General, Ranger, RZR topics.

172 topics in this forum

    • 5 replies
    • 214 views
    • 28 replies
    • 1,108 views
    • 0 replies
    • 263 views
    • 0 replies
    • 273 views
    • 1 reply
    • 507 views
    • 0 replies
    • 311 views
    • 0 replies
    • 226 views
    • 0 replies
    • 536 views
    • 0 replies
    • 429 views
    • 0 replies
    • 894 views
    • 0 replies
    • 489 views
    • 0 replies
    • 168 views
    • 0 replies
    • 775 views
  1. New Bumper RZR

    • 9 replies
    • 2,206 views
    • 3 replies
    • 1,187 views
  2. 09 RZR Pulling Machine

    • 6 replies
    • 3,038 views
    • 12 replies
    • 2,715 views
    • 0 replies
    • 556 views
  3. 2018 Polaris Ranger XP 1000 Service Manual

    • 1 reply
    • 1,068 views
    • 7 replies
    • 554 views
    • 2 replies
    • 356 views
    • 0 replies
    • 878 views
    • 0 replies
    • 733 views
  4. Polaris Diesel

    • 2 replies
    • 1,630 views
  5. New Cab Available for 2010 Polaris RANGERs

    • 1 reply
    • 1,965 views
    • 1 reply
    • 2,148 views
    • 1 reply
    • 2,043 views
    • 1 reply
    • 1,591 views
    • 1 reply
    • 4,051 views
  6. Got her home!!

    • 5 replies
    • 1,776 views
    • 0 replies
    • 1,547 views
    • 0 replies
    • 986 views
  7. 2014-15 Polaris RZR XP XP4 1000 Service Manual

    • 0 replies
    • 895 views
    • 0 replies
    • 468 views
  8. 2009 Polaris RZR 800 radiator steaming

    • 3 replies
    • 792 views
    • 1 reply
    • 320 views
    • 2 replies
    • 924 views
    • 0 replies
    • 449 views
    • 2 replies
    • 740 views
    • 0 replies
    • 713 views
    • 0 replies
    • 1,470 views
    • 0 replies
    • 666 views
    • 0 replies
    • 3,734 views
    • 0 replies
    • 430 views
    • 0 replies
    • 1,562 views
    • 0 replies
    • 422 views
    • 0 replies
    • 3,017 views
    • 0 replies
    • 1,414 views
  9. Ranger RZR Shift issues

    • 3 replies
    • 13,042 views
    • 2 replies
    • 1,261 views
just get it


  • Latest Forum Posts

    • took a ride and played with gas cap when it started acting up...don't think it is the cap or lack of gas when it started happening I took the gas cap of and nothing changed I changed the petcock to PRI and RES and nothing happened differently then out of the blue it was fine for a bit, then happened again. The video below shows that it doesn't appear to be the gas cap   Could it be the coil?  Do you know the ignition system on this thing? What tells the coil to fire? Starting with the stator/magneto wires must be going to the voltage regulator to produce the 14v+ to the battery, as well some wires must be going somewhere to provide 100-200v to something that has capacitors (like a boat's powerpack), then something to trigger that to send the volts to the coil that ups the volts to something like 20-40Kv that goes to plug....right? Again I don't know this machine very well, so no clue what triggers the timing of the spark....I don't think the coil itself would know when to trigger, so a bit in the dark.   oooh found the ignition system for the quadmaster...it HAS a powerpack thingy...now where is it? 🙂  
    • oh shit I think you nailed it. "Or maybe a plugged fuel cap vent causing vaccum lock on the tank?" I DID open the gas cap when it started missing then moved the petcock to PRI then back to ON..... Thank you!! going to get a new cap...once I do one more test.  
    • Probably not a lot you can do for power since those are weird hybrid honda knockoffs usually. Lot of proprietary stuff. Maybe you can change the clutch springs or add a shim to lower the gear ratio a bit?
    • Have you checked the plug to see if its rich or lean? Sounds like it's running out of fuel once its warm, I'm wondering if the plug shows it to be lean. Or maybe a plugged fuel cap vent causing vaccum lock on the tank?
    • So I've had my bro-in-law's 4 wheeler to get it running again.  Ended up buying a new aftermarket carb, cleaning fuel tank, cleaning petcock and it works near perfectly . put the petcock to PRI for about 5 seconds , turn it back to on, pull full enrichener , start it  up (starts right up), slowly release the enrichener and put it in gear and go up down the road. Slow, fast, idle etc all good BUT then out of the blue it will start missing badly (by this time the motor is hot), to the point I can't move the ATV. Then out of the blue, maybe 30 seconds later, it is back to normal and I can go up and down the road for testing just fine. I'm trying to get the ATV in tiptop shape to return to him, but bugged by this miss, I'm sure this machine will come back to me if it keeps missing... Thanks in advance   BTW I am mechanically inclined, but not an expert on this atv...

×
×
  • Create New...