Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

freforall

honda fourtrax 350es 2002 4x4 clock and trip meter problem

Recommended Posts

Hi i have a honda 350es 2002 4x4 (same as rancher but canadian edition). My problem is the clock and trip meter always resetting when i power off the bike. The trip meter reset to 0.0 and the clock flashing 1:00. The other function work normally gear shift, hourmeter and odometer. If i power off the bike for approx 2-5 seconds the clock and trip meter didnt reset. The battery is ok and all the fuse is ok. Can someone help me with this problem please. I found anything in my service manual.

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Amboyjim
      Having serious problems with quad it completely stopped running on me took carb off and tore apart cleaned everything put back on and it started idled but when driving it had no power at all so took carb back off and noticed their was a puddle of gas and oil in the bottom of the air filter box and also their was gas in the vacuum line HELP
    • By Dan Tressler
      I have a 2018 Sportsman 570 SP Hunters Edition. I bought the quad new in August of 2018 and put around 20 miles on it with no issues. In early January of this year the quad was acting as if it had a bad battery even though it had been plugged into a tender. I checked the battery and it tested well so I took it to the dealership for warranty service. They had it for almost a month. They determined the quad had a bad EPS unit and swapped it out. Then they told me that the wire for the EPS needed to be updated as they could not program the new unit with the old wire. After the wire came in dealership told me they were still having troubles programming. After another week and a half they told me that they had consulted several times with engineers from Polaris and found a workaround and that the quad was ready for pickup. I contacted Polaris to inquire about the warranty being extended as it was in the shop for a month. They extended the 6 month factory warranty for an additional 3 months. I picked the quad up and the dealership said that the 2018 SP editions were known to have issue a with the EPS units but believed that they had fixed mine. I had it back for around a month and took it out a couple times for short rides and everything seemed fine. I parked it again for a few days and when I went to start it same issues (acting like the battery is no good and won’t start, when I jump start no power steering). Took it back to dealership and waiting to hear what the diagnosis is this time as well as their plan to fix this permanently. Just wondering if anyone else has had issues similar to mine or can give me some advice. Thanks in advance!
    • By JacobSlabach
      recently picked up some project bikes off CL for cheap.  got a honda fourtrax (the ancient 4x4 kind with the straight axle in the front as well as the rear and a back-up kick-start)  plastics are crap, but my goal is to get running like a champ and patch the plastics up and sell to one of my many friends that want a reliable 4x4 for dirt cheap and doesnt care what it looks like.
      so the former owner says it needs carb rebuilt, but its sat for 3+ years since so who knows.  things I see:  carb is missing (he gave me a box of parts along with the bike), engine turns over and feels good with kick-start, brakes need work, battery missing (That always puts me off, cause then I know most likely someone's been tampering with the electrical.
    • By Gary Patch
      hi have really old Honda 4x4 how do I find out model no  etc as need new starter motor think its 350 cc but not sure thanks in advance
  • Similar Tagged Content

    • By Guythis448
      Looking for help on wiring up stock wiring harness specifically for a '88 Honda TRX 300 
      If anyone could drop a link or send me a PM it would be much appreciated 
    • By thegipper
      Have replaced, Carb, fuel pump, CDI, plug, coil,fuel filter. Will crank but not srt. Getting spark and battery is fully charged 12.6V
      Any suggestions????
       
      Thanks
    • By Mark Walters
      Hi guys.  First post, hope you can help.  As above 1991 Honda fourtrax.  Starting, running fine until a few weeks ago. Used primarily to put my ski boat in the garage (put 2" ball on front).  Any way, had just backed boat into garage, turned off to crank trailer wheel down, when I went to restart got nothing.  
      No neutral light, no headlights, no reverse light, would not turn over when start button pushed.  It would crank and run when I jumped the contacts on the start relay.  While running the neutral light will come on, although it is dim and flickers.  Reverse light on when running and in reverse.
      What I have done to this point:
      1.  Used jumper cable to ground battery (-) terminal to engine block thinking ground wire from battery to engine may be bad.  No neutral light, no start.
      2. Applied 12 volts to start relay.  Got a loud click like it was making contact.  I didn't have the battery/starter cables connected to the relay, but I am assuming it would have cranked at that time.  
      3. Disconnected neutral switch wire.  Grounded neutral switch wire with jumper wire. No neutral light, no electric start. 
      At this point I am thinking ignition switch vs broken wire in the harness going to the neutral switch (due to dimness and flickering when running).
      Any and all suggestions to help track down this issue are appreciated.
      Thanks
       
    • By Connor Tuftin
      I have a 1988 300 Honda FourTrax, All wheel drive.
      My brother and I were fixing up this quad. We put a brand new battery and fuses in and it was running fine until we put the quad into reverse. As soon as it was put into reverse all of the electrical cut out and power wasn't making it to the head unit anymore and both of the brand new fuses popped. We figured there might have been a short from the starter or solenoids, but they are all working properly. At this point we don't know where to start looking for where the short could be. I'm just wondering if anybody has had the same issue or knows of similar issues that could cause these electrical shorts?
    • By Steven Workman
      So I have a Honda Fourtrax 300 year 1988. The ignition doesn’t start it with no sound. The headlights won’t turn on. It has a brand new charged battery, fuses are good, oil is good, gas is good, reverse is rusted, it shifts good, won’t jumpstart but when you try it will turn over, it will start if you jump the solenoid give it gas and spray starter fluid on the breather but it won’t stay on long but will stay on for the little time it does by itself. I don’t know what’s wrong and I need help!
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...