Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

GrizzlyRider

New to the group!

Recommended Posts




  • Similar Topics

    • By NoahJakavi
      Hello i have a linhai 300 of the 2004+- era. I had a cluch problem so we changed it. After changing it has a hard time to start going. When you pop it into gear and press the gas it barely drives but when it starts going about 20km/h it start driving well the acceleration is normal and everything do you have any idea of what could be the problem
    • By VikingTrad3r
      picked up my third timberwolf 250 for my daughters.  these are great light weight little quads.
       
      have a strange one for you.  the quad will NOT start in neutral.  it will start in first. 
      if i lift up on the gear selector just enough to hear the little click (its not loud, sounds like a contact clicking, perhaps the neutral safety switch?) the light will go out, but it won't yet be in first either.  that is how i have shown my daughter to start it and she can.
       
      id like to carry out whatever repair is needed.  i have the pdf of the shop manual but it doesn't really have a flow through diagram.
       
      any help appreciated!  thank you.
      i need to add something.  it feels like i can switch into another gear BELOW neutral.  
      so if i switch to neutral, i can keep pushing the gear selector, and it has another click below the neutral.  the light stays on, and when i pull up into first it kind of feels like it has two positions it moves through to arrive at first.
    • By texaskaw
      fighting this thing for a month now.No spark at plug.
      New ignition coil,pick up coil,stator,reg/rectifier,all new wiring.Started it up today rode for an hour shut it off.Tried to start later wont start.pulled plug wire it firing a blue spark while starter button is pressed.Tried new plug no change. It stared a couple times an ran for few seconds then died.Will CDI act this way? The reg/rectifier get pretty hot is this normal?
    • By cody75
      2016 sportsman 450ho cranks. Good spark, removed injector getting fuel no check engine light no start
    • By 92BayouB
      Hey there all,
      First off thanks for the board. My Bayou 220 has survived 3 teenagers and is on its 4th now. Up until  recently it has been a virtual tank....until I decided to fix it;)
      Noticed some smoking from the engine block (not exhaust) so figured it was time for a quick top end rebuild. Now that I have it all back together, it fails to start. I've pulled the starter rope until my arm is tired. 
      So I will be as detailed as possible and hopefully get some help.
      Completed:
      -New Head gasket
      -New Valve seals
      -New piston (standard)
      -New rings (standard)
      -All new seals
      -Cleaned up head and valves (didn't do any resurfacing, as it all cleaned up pretty easy)
      -All torqued to spec
      -Piston ring gaps all checked out
      -Valve clearances (Intake: .18mm, Exhaust .20mm). Not too tight, not too loose.
      Pros:
      -Engine IS making decent compression
      -DO have spark
      -Will fire for a split second if I drop some gas in the spark plug hole and pull start. Will NOT from carb and or intake valve. 

      Timing:
      So I followed the guide of: TDC
      -Flywheel aligns on the “T” mark on the engine site hole
      -Cam gear mark aligned with the cover mark
      Seeing as this is my first time doing a top end rebuild on an ATV. Here are my questions and concerns:
      -I didn't realize (dummy me) that there are 2 TDC's. 1- Compression, 1-Exhaust. 
      How do I know if I'm on the right one?
      -Does the cam need to be aligned a certain way when put back in? I just aligned the cam gear dimple with the cam and put it in. No alignment. 
      Thanks ahead of time. I feel like I'm 90% there, but I'm missing an important step for completion. 
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...