Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Turtle Harris

Help with 110cc four wheeler

Recommended Posts

I have a 110cc four wheeler and I replaced the carb. Now when I hit gas it just wants to rev up . At full throttle the tires start to spin and go faster but not with any weight on it. It's a automatic. Drove and rode fine till carb work now it's got plenty of rpm but no pull .

 

Share this post


Link to post
Share on other sites


Does the throttle work when you press it and spring back? Did you properly install the slide back in to the top of the carb properly?   What adjustments did you use on the new carburetor? Don’t rely on a manufacturer setting. And what kind of choke is it ? On the carb lever or is it a cable type that is controlled on the handle bar ?  

Post a few pics if you can. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By jimybud
      Below is a quote from a response to similar question from yesterday: 
      "Easiest thing to check is trash in the main jet.  if it idles fine, then the idle circuit and low speed jet is clear.  if it bogs off idle that's when it's transitioning to the main jet." 
      I will go ahead and open up the carb and check the main jet, but please respond to this post as if the main jet is squeaky clean.
      Below is my post:
      Only starts and runs on Full chock. 
      Does not matter what position I have my "mixture" screw.   Tried it at zero, 1 turn, 2 turn, up to five turns.  Spent a few hours confirming that the position of the mixture screw does not resolve issue.
      Runs great at idle and if I slowly engage throttle, it will rev up as expected.  But, quick rev up or when I am trying to drive it, it spits and sputters and looses power.
      I also use a propane bottle and did not find any obvious leaks, and the vacuum port is hooked to fuel peacock and I also made sure to simply block the port with my finger to see if that would resolve the issue.
      New Carb (after market), New Coil, Fresh Gas.  No leaks at manifold boot, hot battery.  Good gas flow.    Runs too good to be a valve issue, or cylinder, great compression.
      I can move the choke out a tiny bit, and it will still run, but will still bog down when I try to power it up.
      I also have a 250 trail boss Polaris that I require to run at full choke, but it has power at all throttle potions.
      I suspect it is running rich as the choke is on, but will not run with it off.
      Any details would be appreciated.
    • By Halley
      Could anyone take a look at the picture and let me know if I’m needing to replace the actual throttle cable or the throttle handle ? Its for a can am 2018 outlander XMR 1000. It’s in limp home mode and throwing code P1619


    • By Brock Kincaid
      Ok so just picked up an 02 ds 650 and the guy said he couldn't get it to start. He had a shop put new shims in it and I had them checked and they were ok now things I've done is new plugs even though guy had just put new plugs in it.. got new carb 42mm just like the one that was on it.. bought new intake manifold because the one that was on it someone got way to tweaked out and ported the shit out of it excuse my language but yeah so installed new intake manifold and it just won't start like its not getting enough fuel.  Timing seems to be right it does fire every now and again but just barely.. did a compression test today and it was at 90psi.. i know thats low but don't know where I'm losing compression.. valves we at .06 and .07 when checked im lost ive tried everything I know and can't figure it out
    • By Brent Wright
      What's a good size to start a 10 year old on?
    • By Dskip160
      Hey there! New guy here! So I bought an 87 250. I turn the key and it has ignition light. I press run and the engine turns over. Guy I bought it from said the carbs may need cleaning, I worked them good cleaned and blown out. I reinstalled the carb and still doing the same thing. It’s getting fuel, the battery is brand new and charged I’m lost here!( purchased a new carb on its way) anyone have any ideas

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...