Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

LTZ-Zach

2004 Suzuki LTZ 400 dies when I give it gas.

Recommended Posts

So i was riding the other day and my quad randomly shut off. It started back up and ran completely fine for a little while and then it started idling terribly.

I cleaned the carb and changed all the jets and everything except the float due to the rebuild kit not coming with one and it actually runs worse then it did before.

It will run and idle decent now but when I give it gas it dies.

Does anybody know what could be wrong?

I also changed the spark plug and air filter along with the oil and oil filter.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites


Sounds like  you have it  idling a  little too lean . Try  adjusting the  idle  air screw .

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have had this happen before but it was stuff in my gas tank not letting the fuel threw fast enough worth a look.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try some seafoam for a tank of fuel and see if it helps, if not, will probably need carb cleaned

Share this post


Link to post
Share on other sites


did you get it fixed? It could be an air leak down stream of the carb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ended up having to get a valve adjustment and my jets in my carb were too small. Runs great now. Shop charged $400.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Jerryd68
      Anyone have any thoughts on the early Quad Sports?  My very first ATV was a 1985 LT230S,  me and a buddy purchased them brand new in 1985, rode those little bikes till the wheels fell off,  I would like to find one to restore for nostalgic reasons and to teach my 14 yo son to ride.  Nice meeting you all!
    • By JacobSlabach
      recently picked up some project bikes off CL for cheap.  got a honda fourtrax (the ancient 4x4 kind with the straight axle in the front as well as the rear and a back-up kick-start)  plastics are crap, but my goal is to get running like a champ and patch the plastics up and sell to one of my many friends that want a reliable 4x4 for dirt cheap and doesnt care what it looks like.
      so the former owner says it needs carb rebuilt, but its sat for 3+ years since so who knows.  things I see:  carb is missing (he gave me a box of parts along with the bike), engine turns over and feels good with kick-start, brakes need work, battery missing (That always puts me off, cause then I know most likely someone's been tampering with the electrical.
    • By Shane Pillar
      Talk about what kind of atv you have and what you do with it.
    • By TheFieldJournal
      Hey Guys, 
      I picked up my first ever ATV on friday. It's an 89 Big Bear. It has some cosmetic issues, but seems pretty decent mechanically. I did have trouble getting the idle tuned to the book spec of 1,300 - 1,500 RPM. I took the carb apart and cleaned it out. Somebody must have lost the spring for the pilot screw, as it's no longer in the carb. Also, I have a dual cable carb, I noticed all the IPL's show the single cable carb, but I see others on youtube had dual cable carbs. When I would adjust my idle speed screw, nothing would happen. I bottomed it out and it didn't seem to make much if any difference. When i pulled the carb apart I saw the screw doesn't even touch the linkage, it's too short. Do the two different versions have different length carb screws? I'm wondering if somebody lost the ordinal, replaced it with the IPL number for a single cable carb which is shorter, and gave up on getting the ATV to idle. If you hold the throttle just a bit to get it to the RPM range listed above, it "idles" great. Any ideas? Or any links to the dual cable IPL?
      Have you guys have good luck with the aftermarket intake boots? Or is this a buy once, cry once deal? I'm guessing the OEM units last longer, but there is a huge price difference. If you have had good luck with aftermarket, where did you get it? My current boot doesn't seem to have any air leaks, but it's encased in JB weld... 
      I'm getting a 9th digit check sum error on the ATV when I put the VIN in. Has anybody seen this before on a Yamaha? The VIN  number looks original as well as the paint around it. 
       
      Thanks, 
       
      Scott
       
       
    • By chriscris
      Any areas? Any suggestions? 
      Thanks
  • Similar Tagged Content

    • By Tubecatgs
      A friend of mine has this Bayou 220 that started running bad and parked it a few years ago. I foolishly volunteered to take a look at it. I noticed right away the choke plunger on the carb was broken and probably the reason it was running bad but now the old gas was evaporated and like turpentine. Before i even tried to start it, i drained/ thoroughly washed the tank out, new fuel filter, new fuel lines. Blew air through the petcock etc. Changed the oil and filter and air filter and new choke plunger and cable. I disassembled the carb and rebuilt it with a kit. I cleaned the main jet with solvent and poked a wire through it to make sure it is clean.. the engine now fires right up with the choke on and dies when i take the choke off. I adjusted the air/fuel screw to about 1.5 turns out and the idle screw about 2.5 turns out. The rubber boot between the carb and head does not have any cracks in it so I don't think it is leaking air. I originally had the clip on the needle on the second from the top ring... when i moved it all the way to the bottom it starts, runs and idles really fast and will idle eeally high with the choke off but if i adjust the throttle cable and/or idle screw to a slower idle it will sometimes stall but the idle will go up and down every few seconds and when you give it gas there is a hesitation... i tried moving the clip down to rhe second from bottom and same problem... i replaced all the parts in the pic to the top right. However, there appears to be a small o ring, washer and spring left over from the kit... i did not see these get removed..... a) any idea if where these extra parts go and if i need them and b) any other ideas on why i cant get it to idle right or carb adjustment ideas?
      Thanks
    • By Steve Simpson
      Any suggestions on where to buy new parts want new jug piston rings would like to go wiesco big bore 
    • By bradley nelson
      What is the best and easiest way to tune your carburetor? Any tips or tricks?
    • By Christopher Lee
      What should I do?
    • By Connie Johnson Donald Hudson
      Smells like gas in the oil ... Also, recently replaced belt, new BT does not have grooves on both sides, does that pose a problem?  Also just bought and replaced new carburetor, never has it idled better, but give it gas and it backfires very loudly!
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...