Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Recommended Posts

The title is for attention. I’m prepping my cylinder head off of an unknown year 400ex to install on my quad. And I’m examining it and there’s literally a Jewish start( Star of David) protruding from the metal on the camshaft side of the head. It’s not imprinted or etched/ engraved. It’s coming out of the metal. DOES ANYONE HAVE INFORMATION ON WHY ITS THERE??? I’ve attached a picture 

AB602D40-C259-4455-AAE5-EE867573C037.jpeg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites


That is so strange. Cool but strange. 

Ive never heard of any parts being manufactured in iseral or by any Jewish company. I have to look into this now that my curiosity has made this interesting. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By HeWasRidinDirty
      I had to adjust the valves on this 500 (and  few other things) and I'm trying to get the cam timing right, and something is really out-of-whack here. It seems anyway. When I line up the dots like the service manual describes, the lobes on the 2 cams are in almost in the same position. According to the manual (and a youtube vid or 2) the lobes should be at aproximatley 10 oclock on the int and 2 oclock on the exhaust. These are nowhere near that. There must be a woodruff type key on the sprockets. I wonder if those are sheared off? Thanks for any input! 


    • By bren7176
      So honed out the cylinder and got most of it nice nice but left with this .. Might just have to have the things bored out now ..... some before and after..pics.
      1995 Polaris Sportsman 400 4x4 
       
       

       
       
      have to have the things bored out now ..... some before and after..pics..









    • By Adrian Ciotinga
      So I’ve had this quad for the better part of a month, and it’s been hard to start since the day I bought it. Once it warms up it idles just fine and has plenty of power and starts no problem, but cold it takes 20 seconds minimum of straight cranking to start it.
      It’s not really too big of an issue, I’m just curious as to why it takes so long. Earlier today, it took me about 2 minutes of on/off cranking to get it to fire.
      i have attached a video of a cold start to show you what I mean.
      FullSizeRender.mov
    • By Dwight Williams
      Ok, so I bought this scream of a deal the other day - a 94 King Quad 300 for $40.00.  It's been sitting outside with no carburetor on it for about a year.  Its rusty, missing some parts, wiring is all cut up and spliced etc.  No seat, no racks but the plastic is all there minus the headlight housing.  Anyway, who can pass up a $40.00 quad right?  I get it home and looked at the sight glass for oil level, it's about 1/2 oil and 1/2 water.  I drain it, refill it and turn the motor by hand (recoil starter is missing) and it turns over just fine.  I worked on the wiring for about an hour and got it to turn over with the electric starter and got enough of it sorted out to get a spark.  Did a quick compression test, 70 lbs.  Wet test bumped it up to 90.  Ok, so rings and cylinder washed out with water for a year, not too surprised.  I thought 'what the hell' and sprayed some starting fluid in it and it ran for about 2 seconds - enough to show  it's got life.  Since then the compression has gotten worse, I can't get enough pressure to activate the carb diaphragm, therefore no fuel pump either.  The compression is now around 60.
        Anyway, my question is....is it worth it to try to get this thing going?  I tore the top end down today and the cam and one of the rockers is pretty worn.  I figured a top end job would be about $100 or so, depending on the condition of the cylinder but I'll probably have to put a cam and rockers in it as well.  Doing some research on ebay I figure I'll have to spend about $500-$700 to make the whole machine right again.  Much less just to make it run and use as-is but I won't really like it until it's right.  I don't mind doing the work, I actually enjoy it but I'm concerned about what all that water did to the rest of the internals, I can't really test it all out until I can make it run.
      I know it's a basket case but I'm not into it much at all, even if I do the top end and find something else wrong I'm still not out much.  I'm leaning toward ordering the top end parts and going from there unless you can convince me otherwise - any way to check the rest of the internals without tearing it down?  I plan on flushing the oil cooler before I do another oil change, I've drained it twice now and it gets milky almost immediately just turning the starter - I suspect the oil cooler is polluted badly.
       
      I'll get some pictures today if anyone want to see them.
       
      thanks!
    • By Adrian Ciotinga
      Hello,
      I recently picked up an ‘07 KFX 700. All was going well, rode it about 40 miles, when it started bogging at low speeds. If I kept the revs higher, I was just fine. Also, a persistent issue since I picked it up is the fairly difficult start (but it is abnormally cold right now and the quad is jetted for the dunes at summertime).
      Regarding the complete lack of idle, I have to rev it a couple times to get it to idle after starting it, after which it’s 50/50 whether it remains idling. I don’t have low fuel, but all of this began after I rode it pretty hard and the radiator fan kicked in. Might be overheating, just wanted to hear your opinions.
  • Similar Tagged Content

    • By Bob Hill
      I need a motor but i really dont hsve lots of cash and im on the kenai peninsula. Up here in Alaska i really need help
    • By Guythis448
      Looking for help on wiring up stock wiring harness specifically for a '88 Honda TRX 300 
      If anyone could drop a link or send me a PM it would be much appreciated 
    • By Wali
      I was riding my 400ex one day and when i shut it off to put it in the garage i tried to start it put again to drive it into the garge and it wouldnt start.I put a compression tester on it and its like 30 psi with out throttle and 0 psi WITH THROTTLE.
      when i put my finger over the hole it fell likes its pulling my finger in more then its pushing it out 
       
      Has good spark.When i took it into the shop the said it had 1oz of oil in it and a tiny pit of metal shaving(TINY BIT LIKE 30 flakes)
      When i try to pull start (push start/roll start) it made a not normal sound  and wouldnt stay running.
      If my bottom end is blow why would it still turn over fine,
      Are my valves siezed or not working properly 
      or is my timing off causeing valves to not open in correct order with fire 
      PLEASE HELP all help is appreciated 
    • By Trenton
      Hello. I am a new member as of today. I had a quick question to ask. I recently was driving mt HONDA RANCHER 2004 GPSscape 400 and my display stopped working. I was driving the atv and all of a sudden the speedometer and the service lights went out. Also the lights stopped working. I am still able to shift gears, change from 2wd to 4wd, and can still select if I want EPS or Auto. I have checked my fuse box and have changed a few of them around. It did not change anything. I was wondering if anyone had any idea of what had happend. Thank you for your time- Trenton 
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...