Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Jonathan Albert Kabusk

2007 ODES 400CC 4X4

Recommended Posts

I just purchased a ODES (2007 400 4x4 ATV) and now it won't move, engine sounds fine, it changes gears (reverse to 1-5) and I can hear it changing

 

It started ever so slightly last night as I needed to give more gas to keep it moving then it declined. So I put it in the garage, looked at everything, nothing out of place...now it won't move at all but still changes gears, am I missing something?

Share this post


Link to post
Share on other sites


so the engine starts and runs, just doesnt make the tires move?  is it a footshift or es?  any noises or any grinding?  Does the bike give you resistance if you try to roll it in gear?  have you checked the clutch?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By David Miller
      Does anyone know how to access the check engine codes on a 2018 450 sportsman. Just changed battery and spark plug . It runs fine but the light is on and I need this to plow snow and need it reliable. Any ideas . Thanks
    • By Dwight Williams
      I have a 99 Kodiak 400 4X4 that I picked up for $300.  The previous owner had modified the foot shifter by welding a piece of rebar to it so he could hand shift while plowing.  As you can imagine, the allows for much more torque on the shifter than it was designed to have, and he broke the stopper off of the the shift mechanism.  No big deal, I ordered the part and put it back together, went through the carburetor and off we go, it runs pretty good.  
      The first thing I noticed is that when I put the shifter all the way down it goes into reverse, I'm supposed to twist a knob to get it to reverse but this seems to be disabled.  Also, once in reverse, it's a bugger to get back out.  I have to hold the shifter up, then quickly back down and up again to get it to come out.  All forward gears work fine, clutch is tight, no problems.
      The reverse cable and lever are in tact and seem to move freely.  
      My question is this:  What does one normally have to do to get this thing into reverse?  I assume put it in neutral, twist the knob, kick the shifter down.  Does the brake need to be applied?  I'm not sure what's going on here, I suspect it's been 'modified' as it goes into reverse without the proper precautions, just not sure if the mods were external on internal.
       
      thanks
    • By gouletp
      When it is  cold outside, say 35 deg F and colder, it is very difficult to shift to Reverse from neutral.  Engine temp doesn't have an effect.  I apply the brakes hard with the hand lever and the foot pedal.  In another post I read that high idle can affect shifting when the engine temp is warm. 
      I will try it with lower idle speed once I find the screw.  In the interim, can you tell me if there is some sort of adjustment for the shifter?
      Thank you
    • By barracuda420
      Hi, I'm new to ATV/UTV's and am looking for any advice that would help to repair my 2018 Ranger 500.  I got it from an insurance auction and have never owned one before.
      It looks like it was sunk deep.  Found rocks and sand in the roof, milky oil in the air filter box, water in the fuse box, etc.
      So far, I've cleaned the air box out, vacuumed most of the rocks and sand, checked the engine, trans and diff casings for cracks/leaks.
      The battery would not charge while connected so I know there is some short somewhere...probably the wet fuse box.
       
      I plan on drying out the fuse box and all connectors with a hairdryer tomorrow, check the fuses, remove/dry out the ECM and disassemble/clean the air intake.  Then install the battery and see if i can get it to key on and see what kind of lights I get.
      Need to know what to expect with the engine/trans...
      Thanks.
       
    • By YamahaBB350
      I have a Yamaha Big Bear 350 and the reverse doesn’t work, it shifts from low to high easily but it won’t go back to reverse. I’m new to this stuff, so I’ll take any help. Any ideas? 
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...