Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Recommended Posts

I own a 2003 arctic cat 400 4x4 and recently it has been giving me problems switching gears. Also every time after starting and putting it in reverse or high gear it jerks me forward or backward.

Share this post


Link to post
Share on other sites


I own a 2003 arctic cat 400 4x4 and recently it has been giving me problems switching gears. Also every time after starting and putting it in reverse or high gear it jerks me forward or backward.
Auto or 5 speed? Choke on? Idle could be to high.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tell me what all your quad has. Like auto or 5 speed tranny? What ranges hi or low. Temp out side? I'm still guessing idle is part of the problem. Just need a wee bit more info about your quad. Could be dirty air filter to.

Share this post


Link to post
Share on other sites


It is an auto, it has both hi and low ranges, the temp outside is around 40-50, no the airfilter is a new k&n filter and sorry 4 given such little info.

Share this post


Link to post
Share on other sites
It is an auto, it has both hi and low ranges, the temp outside is around 40-50, no the airfilter is a new k&n filter and sorry 4 given such little info.
Put the stock air filter back in it and see what happens. I'm willing guess the K&N airfilter changes air fuel mixture witch would require rejetting. No problem on the info. Just want to help you if I can.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By ed1228
      Having a problem on my 2006 400. LCD display will not power up. Check fuses under seat seem ok. Is there any inline fuses I should know about....Any help?
    • By Hunter19
      How are you doing guys I just joined I have a 1998 Suzuki King quad I’m having problems with high RPMs the ATV idols perfectly but soon as a throttle up it doesn’t stall but it just bogs down it has no power any suggestions thanks
    • By Michael Kastanis
      Hey I have a Kawasaki 300 boyu and it die in 5 gear and can’t get in Neutral try rocking it and moved it back and forth but nothing can same one here help me pls
    • By dpacapt
      Has anyone disabled the engine brake on their atv, or is it even possible?
    • By therealjohnsmith
      I just bought these in the fall as a pair and of course they were running awesome with no problems at that time.
      One of them now will only start with starting fluid. It runs great once it's started, but absolutely refuses to start without a squirt of the good stuff.  The other one starts just fine, but dies after it gets warm. The only way to keep it running is to keep the throttle up. It won't run at an idle, and keeping it running has the throttle too high to shift.  Any ideas or suggestions are very much appreciated!!!
      Thank you,
      John from Shelley, Idaho
  • Similar Tagged Content

    • By kingjosk12
      A week ago I could not even get close to starting it. But now I adjusted the valves (exhaust valve was not closed). i got it running but would not run without choke. i adjusted the float because it was to low tried starting it up again and it would not even start. So i went back and looked at the valves and the valve was now open again so i adjusted it and it started right up and ran perfect without choke. So i put it all back together thinking it was ready to go. Started it up and let it run for a little bit. i turned it off and tried starting it again there was NOTHING. took it apart and there was 0 compression and the exhaust valve was open again. I am completely lost need help PLEASE!!!:aargh:
    • By ut1w7b
      I have a 94 sportsman 400. It sat for several years before i got it. I have cleaned the carb it will start and run for about 5 min then it will flood. I have torn it down and cant see anything wrong. has anyone else ran into this problem any hel would be great.
    • By dblbassdrumer
      [ame]
      [/ame] only when u pull back in the clutch does it make this noise and wanna take off
    • By Percherongal
      Turn on key, put it in Neutral, lights on steering column light up. NO head lights and the electric start switch will not work. Let is sit for a few hours, started right up. Sat over night and same issue. Checked fuses and they were good. Battery is giving 12 volts. Opened up the ignition assembly and it isnt getting any power it comes up as a .01 on the volt meter. Pulled the spark plug to check for spark and NO spark. Will not pull start either. Unhooked the battery checked the spark while trying to pull start it and got a weak spark.
      Pushed it into the garage and it sat for 2 days. Turned the key and pushed the start button and it cranked but the spark plug wire was off so plugged the spark plug back in and pushed the start button and nothing. If you jump the solenoid it will crank over but not start. Soo confused , anyone have any ideas?
    • By thesandmanisme
      When I use the electric start, the starter motor turns just fine. But the engine won't kick over. But it will bump start if I how it behind a truck. Starts and runs. Anyone have any suggestions as to why it won't electric start? Its got a new battery in it.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...