Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Jeremy Morris

Polaris Sportsman 570 front pinion repair

Recommended Posts

If you're getting that pesky leaky seal on the pinion of your front differential and the pinion has allot of play, polaris won't sell the bushing needed to repair it properly without having to shell out big bucks for the complete ring and pinion kit. 

I have a kit with an upgraded bushing, Japanese made bearing and USmade seal

50 shipped in the US and 55 to Canada

FB_IMG_1518131143638.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites


On 3/22/2019 at 7:18 AM, Jeremy Morris said:

If you're getting that pesky leaky seal on the pinion of your front differential and the pinion has allot of play, polaris won't sell the bushing needed to repair it properly without having to shell out big bucks for the complete ring and pinion kit. 

I have a kit with an upgraded bushing, Japanese made bearing and USmade seal

50 shipped in the US and 55 to Canada

FB_IMG_1518131143638.jpg

Do you still have this ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omg! Your a lifesaver I'm looking for just the pinion bushing. Do you sell that separately I already bought the bearings and seals didn't know I needed the pinion bushing. If I need to I will buy the whole thing again. Also how fast can you send the part willing to pay additional for expedited shipping.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you have a micrometer and the original bushing you can just measure it and find a replacement.  Like the seal above has the numbers on it; 30mm ID, 75mm OD, 10mm depth.  Bearings and bushings are measured the same way.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Chase Cook
      Have a 2001 polaris sportsman 500 4x4 atv and when I put coolant in the radiator it starts leaking from the exhaust. The valves are sealed but it stopped making compression. Do I need to just replace the head? I just rebuilt the hole top end and this is the only thing +valves that I have not replaced and was wondering if that is why it's not starting up. Need answers please.
    • By JacobSlabach
      Hey so i sold my 04 rubicon and wanted something new so i went to NC and bought a '13 scrambler 850XP LE EPS.  love it the only issues with it when i bought it were a leak in the front tire and the mice had chewed through one of the spark plug wires.  currently have a substitute hooking the chewed end to the ignition coil so itll run on both cylinders however im having an issue finding a replacement coil wire for it and was wondering if yall had any advice.  i need the longer of the two coil wires and i can only find the shorter one online.  will throw up some pics of it when i can
    • By Jeff Cotter
      I recently purchased a 2000 polaris xplorer 400 4x4.  When I bought it the starter was bad, speedometer didn't work,  and it had been sitting for 5 years. I replaced the battery, and starter. Changed all fluids, and got it running correctly.  Then replaced the speedometer in an attempt to make sure the awd would be available when needed.  And took it out for a couple hour ride with a buddy.  
      It ran great that ride with no serious problems just a little carb issues which I was able to take care of on the trails.  Then a couple days later I decided to take it out for a ride by myself,  again ran great no issues other than a couple times it seemed to cough and then take off again.  That day when I was loading it I noticed coolant dripping onto the trailer and the overflow bottle was empty.  
      Got home and decided to drain the counter balancer, when I did that I got about 3 cups of coolant. Im guessing that it needs new seals and all for the water pump.
      My question is how difficult is it to do the water pump and should I attempt it or should I send it down the road to the polaris dealership to get it done? 
       
    • By ATVNetwork
      atvs The heavyweight high-performance, woods racing ATV from Polaris
      A general overview of the 2019 Polaris Scrambler XP 1000 ATV with engine, suspension, interior, and cargo basics. View the full article
    • By Curtis Hicks
      Ring and pin stripped out along with rear axle ... gonna cost me about 2gs to have it fixed at the shop with all new parts ...wondering if anyone knows of any other bike that would match up or if I could replace whole thing from driveshaft back or from motor back ? ...very broke when it comes to putting money into this bike  just want it to ride again lol ....any help out here ?
  • Similar Tagged Content

    • By Budman
      After purchasing a lightly used 2018 570SP (300 miles on it) I noticed that the display was flashing on and off. I remember reading awhile back that this was a common problem on the 18 model. I can't remember what the fix is. It also turns over slow even though the battery is charged. Anybody know what the fix is on this issue?
      Thanks
      Budman
    • By Darcie Foley
      Hello all. New here. I made a boo boo that the dealer wants no part of so I'll just suck it up and pay for the damages I did. Was moving some electrical connections to take from plastics off and thought I had taken the neg cable off the distribution block but I took a positive off. It was kinda dark and I know should have taken the battery cable off first. Dumb mistake on my part. Any how when I took the winch positive off the block the main hot cable came off too and touched the frame around block. I have no power to anything and a chassis relay clicking fast and no power to display or anything else. Any idea what this could be. Charged battery and tried that hoping it was that. But nope. Unfortunately. Thanks in advance people. 
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...