Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Gary Skriba

99 Kawasaki bayou 300 four by four weeks Park

Recommended Posts

just got a 99 Kawasaki bayou replace the coil because the spark was very weak still have the same issue before it would start after a while that it would start everyday as long as you started it every day but if you let it set you play hell starting it looking for information on what could possibly be wrong maybe the CDI box not sure any help would greatly be appreciated thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Dwight Williams
      Hey everyone, I've been scratching my head over this for most of the day.  I bought a couple of Bayou 220's, got them running (they've both been sitting), and started tweaking and fixing small things.  One of them is mostly done, the other had an aftermarket carb on it and I've been trying to sort that out.
       
      Anyway, while adjusting the carb it died a few times, I restarted and moved on until it died and wouldn't restart.  I figured maybe I'd flooded it or something - after further attempts I realized I had no spark.  Since I have two identical machines I have many parts at my disposal.  I've swapped the CDI, spark plug and coil with no luck.  I have good resistance readings from the stator and pick up (135 and 110 respectively),  I don't have a peak voltage meter but I measure around 53VAC on the stator when cranking.  I have a 4 wire stator, not an alternator like the newer ones.  Grounds look good, I've checked the kill switch by verifying that it and the ignition switch grounds the black/yellow wire to the CDI.  I can turn the engine slowly and see the pickup short the meter as well, seems normal right?  So far everything I've checked looks the same on both machines.  I've got the service manual and wiring diagrams.  Do these readings make any sense?  I'm obviously missing something but I'm stumped.  thanks!
    • By Jeff Comstock
      Ok, so I had no spark issues and foundy coil was bad. Bought a caltric coil, put it on and fired right up...for bout 20 minutes then it backfired once and again, no spark. I put it on my buddies 300 and it runs.  Checked my cdi the same thing, but still no spark. Now I got my old coil and  was ohming it and got reading of .01 on primary and 11.89 from POS to plug ( meter set on 20k ) new coil reads same primary but 12.83. what gives? It tests bad but runs my buddies 300, helllllllpppp
    • By Andrew Baker
      I need help with wiring on a 1998 (I think, 10th digit of the VIN was W) Bayou. I'm not getting spark, I'm pretty sure it is due to grounds being off because the harness is pretty hacked as far as the electric start and charging system goes. I'm needing a good wiring schematic. I found one online and there are a few things that don't add up on it so I'm skeptical that it is really for my year and model. Any help would be appreciated. Thanks. 
       
    • By Andrew Paul
      Hi to all im new to here so here gos quadzilla xlc 300cc  and in 3 gear i get no drive and a lot of nasty nises can ony one help thanks andy.ps also what other engine gos in with no mods to do as im not that good thanks
    • By Chris2018
      I have a 1996 Kawasaki Mojave KSF250. I have no manual on it and it has a no spark issue. If anyone could give me a hand with this or would possibly have a manual would appreciate it. 
  • Similar Tagged Content

    • By Andrew Baker
      I need help with wiring on a 1998 (I think, 10th digit of the VIN was W) Bayou. I'm not getting spark, I'm pretty sure it is due to grounds being off because the harness is pretty hacked as far as the electric start and charging system goes. I'm needing a good wiring schematic. I found one online and there are a few things that don't add up on it so I'm skeptical that it is really for my year and model. Any help would be appreciated. Thanks. 
       
    • By Ben Lennon
      Hi guys new to this forum and thought I’d jump on as I’ve just bought my first quad a Kawasaki bayou klf300c 89 model. It had starting issues when I bought it so I’ve gone thru and replaced the cdi, voltage regulator and starter solenoid aswell as rebuilt the starter motor after all this it was still free spinning on electric start so I pulled the stator cover off to find the fly wheel wasn’t spinning so replaced the one way clutch bearing put it all back together and still not engaging at all. I’m at a loss and looking for some ideas on we’re to look next to solve the problem
      cheers Ben 👍
    • By Jeff Comstock
      Help a brother four legger out
       Bayou300 acts like it's flooding if it's it's in the Alabama sun all day but, I've cleaned the carb. Sometimes it'll backfire even though the timing and valve lash are in spec. Thought it was sticking float but after 2 times cleaning the carb I'm lost. So
    • By Hayden Pahnke
      Bought brand new petcock and carbetator, turned air fuel needle out 2 turns and machine still acts like its starving 4 fuel on top end. Any ideas?
    • By mike costa
      Motor starts right up, but when I open it up past quarter throttle it bogs way down while ridding, the longer it runs the worse it gets. If I just leave it in neutral and  give it full throttle it revs up and down. 
      Back history:
      Bike sat for 3 years,
      Installed new plug, cleaned the fuel tank, took it to a shop and had the carburetor gone though.
      Picked up from shop, motor bogged down first day and barely got me back to the truck an 1 mph.
      Took back to shop after a month I was told it had a bad plug, I told him I just replaced it.
      Got quad home and it is doing the same thing!!!!!!!!! 
       
      Thanks in advance for your support!
       
      The carburetor has recently been gone through by a shop
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...