Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Colin James Krepela

350 Avenger 4X4 Shaft Driven OLD NEED HELP

Recommended Posts

So here's the deal people, I have an old Avenger 350 4X4 Shaft Driven ATV. They only made them in the early 80's their thought of as the first four wheelers from around back when Suzuki made one in 1982. I believe the engine on it is a Kohler as I watched this video https://www.bing.com/videos/search?q=avenger+400+atv&view=detail&mid=1E10E939019CA07770031E10E939019CA0777003&FORM=VIRE but mine is a 350. That's if its original, and it all looks original. I am wondering where I can get parts for this engine, or really what engine is it. I have no way to find the year, unless you guys know where a serial number might be. Every sticker is worn off. IF anyone has any information at all on these old wheelers it would be greatly appreciated. I specifically need the gaskets for the carb, and don't tell me I could build them please I want to restore it as perfectly as I can. I can take pictures of the wheeler/carb if it'll help. Let me know.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I totally appreciate your willingness to help me and I apologize for taking to long to repost but I was out of town hunting. Its a Mukini Carb and I believe a Kawasaki KF82 Engine in it. I still need to figure out the brakes the drum has nothing outside of it if you have any advice. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Definitely post some pics of all the problem areas including the carburetor  as well as looking along the frame for any vin# hopefully something is stamped in the frame someplace. My guess is it would be located under the front plastics on the frame where the down tubes are. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

    • By Nate Hanson
      I am a new atv owner...I bought a used atv this summer (pretty sure it is a wolverine but reg card from last owner didnt actually say that so idk for sure). It ran great for most the summer and early fall but one day I tried starting it and it turned over a while without starting and then suddenly it quit turning over at all. No click or anything.
      I charged battery and light turns on showing neutral and heatlight can go on.
      A few other things that may be pertinent: The pull start is missing, I have a fluke multimeter but not many other advanced tools (or relevant experience), there is an extra aftermarket led light attached to front but it doesnt work either... never looked into why since I didnt need it. 
      I looked for a fuse box and didnt find one.
      Please recommend some easier things to try first as I really want to avoid taking it in if I can (having one income and 4 kids can keep out extra cash, plus I want to learn). Pictures would be awesome if possible. Thanks! 
    • By Kanyon Pershing
      I have recently rebuilt my Yamaha warrior 350 engine and when I got it all back together with no “spare parts” i went to start it and realized it’s in reverse. I went to put it in drive and the shifter won’t budge, I took the linkage off and tried to use vise grips but it won’t budge at all. Any help would be greatly appreciated. I’m hoping it’s not something internal! 
    • By YamahaBB350
      I have a Yamaha Big Bear 350 and the reverse doesn’t work, it shifts from low to high easily but it won’t go back to reverse. I’m new to this stuff, so I’ll take any help. Any ideas? 
    • By oleskool
      Has new top end, piston, rings, valves, etc. great compression, good spark, plenty of fuel. Valves have been set. timing has been tripled checked. Can not get it to start. any ideas suggestions on anything I am missing. Also if anyone has the service manual it would be greatly appreciated.

      Thanks
  • Similar Topics

    • By JonBat68
      I have a 99 250 Quadrunner. Currently has no spark. It would run for 5 minutes, then shut off. After it cooled down about 20-30 minutes, it would start again. I ordered a new stator and found the old one was damaged (copper windings broken)  I installed the new stator, filled with oil and now it has no spark. Any assistance would be helpful
    • By Scott M
      Hi all. I've had a 1994 350 Warrior for 15 years or so, love it but, I'm wanting it to be a 4x4. With my limited knowledge I've come up with maybe a 2005ish wolverine 450 4x4.  I really need advise on what to look for though!
      I'm liking the prices on the early 2000s. The biggest concern is it fitting it my truck. I have a 2016 Colorado crew cab (5 foot bed). I'm not worried about length at all just width of the front wheels I think I guess...
      I think I heard that the Kodiak is the same as the Wolverine but it has a front locker??? I'm not overlooking other brands, I just searched around and came up with these.
      What do you guys think? What would you get for under about $5 grand, 4x4, that is relatively light weight and will fit in my pickup? 
       
    • By Hunter19
      How are you doing guys I just joined I have a 1998 Suzuki King quad I’m having problems with high RPMs the ATV idols perfectly but soon as a throttle up it doesn’t stall but it just bogs down it has no power any suggestions thanks
    • By smitht18
      Looking for the rectifier.  Most bikes have near magneto.  It appears the KQ has it in front.
      Can someone tell me exactly where it is? 
      Bike not charging and magneto checks out ok
    • By Bryzan3
      Looking for advice on what to try next I bought this quad and it’s has spark and fuel but won’t stay running only fires when I hold the starter button in even when spraying gas into the carb it still dies right away oil was milky white so I was thinking it maybe went under water 150 psi compression so I might be wrong but not a head gasket I am stuck Cause it should stay running with the straight gas through the carb so what should I try 
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...