Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV or UTV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Trx 450r clutch troubles!


Recommended Posts

I need some help y’all, I bought a 450r, 2005 and I was riding it and unfortunately got stuck, I had no clutch control at all, I put it in gear and release the clutch, it doesn’t go anywhere, I select through all gears and it won’t move, i can rev it out, I just bought a clutch kit, but I am sorta new to this whole scene of race quads, I always had a 4x4, so any help will be much appreciated thanks.

Link to post
Share on other sites


@quadnut20 is a 400EX man...Perhaps he can provide some insight into this?  I would assume that a shift fork has moved or some other hard part is disengaged.  If it was pulling and now it's not pulling at all, that tells me it's probably not really going in gear.  Or the clutch is stuck in the "engaged" position and not releasing.  I had a 400EX but never dug into the clutch.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
On 2/5/2020 at 6:16 PM, Dale Kermes said:

I need some help y’all, I bought a 450r, 2005 and I was riding it and unfortunately got stuck, I had no clutch control at all, I put it in gear and release the clutch, it doesn’t go anywhere, I select through all gears and it won’t move, i can rev it out, I just bought a clutch kit, but I am sorta new to this whole scene of race quads, I always had a 4x4, so any help will be much appreciated thanks.

Ive got the same quad since I bought it new in 05 Ive never had a issue with the clutch ! Whats it doing ? is ur cable working right or out of adjustment ? pull the cover off and youll be able to see if it working proper

  • Like 1
Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By mustang
      Does anyone have a Suzuki 700 king quad engine that they would sell at a good price? Mine needs building but the price for Suzuki parts and to resleeve  the cylinder is outrageous.                 Thanks 
    • By Stephanie Webb
      I have a 2000 500 quadmaster lta an just rebuild the gear box an my high gear is like nuetral will not move but all other gears move nothing looks broke just need some help cant figure out what gear that would be or if it could be the shifter fork 
    • By NoahJakavi
      Hello i have a linhai 300 of the 2004+- era. I had a cluch problem so we changed it. After changing it has a hard time to start going. When you pop it into gear and press the gas it barely drives but when it starts going about 20km/h it start driving well the acceleration is normal and everything do you have any idea of what could be the problem
    • By texaskaw
      fighting this thing for a month now.No spark at plug.
      New ignition coil,pick up coil,stator,reg/rectifier,all new wiring.Started it up today rode for an hour shut it off.Tried to start later wont start.pulled plug wire it firing a blue spark while starter button is pressed.Tried new plug no change. It stared a couple times an ran for few seconds then died.Will CDI act this way? The reg/rectifier get pretty hot is this normal?
    • By Serdrix
      I have a Polaris Express 300 2 stroke. Finally got the engine running smooth with everything tweaked correctly on the carburetor.
      I have now moved on to shifting the gears. 
      I have had this atv for a long time and high gear was always a pain in the ass to get to go into gear, reverse was okay and low was best. 
      You could always feel low go into gear.
      A couple of months ago the spark plug cap went bad while I was trying to figure out the issue with shifting into high. At this time I put fresh gear oil in and never drained the old because it literally looked empty. 
      Fast forward to a couple of days ago. I finally got everything running but shifting into low you cant really hear grinding gears but it doesn't jerk like it used to when shifting into low and half the time it wouldn't shift fully. 
      Reverse would move but completely grinding, and high of course is still the pain in the ass. 
      All 3 gears when shifting into clicks like it got a good shift, not a click on the gears or anything, just a normal click that your in gear so I know I am not loose on the shifter rods. 
      I checked the gear oil and it was sort of milky, like barely and had bubbles. This means water is in it so i am going to drain the gear oil today. 
      What I am wondering is could the bad gear oil be the reason the gears aren't going in fully? I highly doubt it because of the symptoms with some gears grinding and others not going into gear at all like high. 
      Just need to know what the causes could possibly be.
      Thanks!
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...