Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV or UTV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Chinese 250 won't start after going through mud


Recommended Posts

I was out riding my loncin hunter 250 yesterday when i thought i'd go through a mud hole but it did not liie that and after that it started running bad but still ran all the way home, i shut it off for the night and when i was going to start it this morning it would not fire unless i had full throttle and even then it ran bad with a lot of white smoke. Does anybody have any idea if it can be fixed or if i might as well buy a new quad

Link to post
Share on other sites


Likely just sucked water into the carb.  The white smoke is most likely water burning off from being in the fuel.  I'd pull the carb apart, clean it good and reassemble.  That assumes the white smoke is not blue oil smoke, and in which case it's most likely a seized or cracked ring.  But you can tell the difference....burned oil smells like crap and steam from water in the fuel doesn't have a smell.

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By Brent Wright
      What's a good size to start a 10 year old on?
    • By 92BayouB
      Hey there all,
      First off thanks for the board. My Bayou 220 has survived 3 teenagers and is on its 4th now. Up until  recently it has been a virtual tank....until I decided to fix it;)
      Noticed some smoking from the engine block (not exhaust) so figured it was time for a quick top end rebuild. Now that I have it all back together, it fails to start. I've pulled the starter rope until my arm is tired. 
      So I will be as detailed as possible and hopefully get some help.
      Completed:
      -New Head gasket
      -New Valve seals
      -New piston (standard)
      -New rings (standard)
      -All new seals
      -Cleaned up head and valves (didn't do any resurfacing, as it all cleaned up pretty easy)
      -All torqued to spec
      -Piston ring gaps all checked out
      -Valve clearances (Intake: .18mm, Exhaust .20mm). Not too tight, not too loose.
      Pros:
      -Engine IS making decent compression
      -DO have spark
      -Will fire for a split second if I drop some gas in the spark plug hole and pull start. Will NOT from carb and or intake valve. 

      Timing:
      So I followed the guide of: TDC
      -Flywheel aligns on the “T” mark on the engine site hole
      -Cam gear mark aligned with the cover mark
      Seeing as this is my first time doing a top end rebuild on an ATV. Here are my questions and concerns:
      -I didn't realize (dummy me) that there are 2 TDC's. 1- Compression, 1-Exhaust. 
      How do I know if I'm on the right one?
      -Does the cam need to be aligned a certain way when put back in? I just aligned the cam gear dimple with the cam and put it in. No alignment. 
      Thanks ahead of time. I feel like I'm 90% there, but I'm missing an important step for completion. 
    • By Bryzan3
      Looking for advice on what to try next I bought this quad and it’s has spark and fuel but won’t stay running only fires when I hold the starter button in even when spraying gas into the carb it still dies right away oil was milky white so I was thinking it maybe went under water 150 psi compression so I might be wrong but not a head gasket I am stuck Cause it should stay running with the straight gas through the carb so what should I try 
    • By NoahJakavi
      Hello i have a linhai 300 of the 2004+- era. I had a cluch problem so we changed it. After changing it has a hard time to start going. When you pop it into gear and press the gas it barely drives but when it starts going about 20km/h it start driving well the acceleration is normal and everything do you have any idea of what could be the problem
    • By VikingTrad3r
      picked up my third timberwolf 250 for my daughters.  these are great light weight little quads.
       
      have a strange one for you.  the quad will NOT start in neutral.  it will start in first. 
      if i lift up on the gear selector just enough to hear the little click (its not loud, sounds like a contact clicking, perhaps the neutral safety switch?) the light will go out, but it won't yet be in first either.  that is how i have shown my daughter to start it and she can.
       
      id like to carry out whatever repair is needed.  i have the pdf of the shop manual but it doesn't really have a flow through diagram.
       
      any help appreciated!  thank you.
      i need to add something.  it feels like i can switch into another gear BELOW neutral.  
      so if i switch to neutral, i can keep pushing the gear selector, and it has another click below the neutral.  the light stays on, and when i pull up into first it kind of feels like it has two positions it moves through to arrive at first.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...