Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

shitboxlover

Loncin desert storm has compression out the intake

Recommended Posts

I have a 2008 loncin desert storm that wont stay running.

When it ran it ran rough and backfired a lot.

Now it will only start with throttle and there's a lot of unburned fuel (white smoke), there's also compression comming out the airbox. Is it the carburetor that is broken?

Share this post


Link to post
Share on other sites


4  things  could  cause that problem.   Timing slipped   so  the  intake  valve   is  still partially open  when  cylinder fires ,  Intake  valve  is sticking slightly  open, rocker  arm   is too tight  and holsding  valve slightly  open  and finally,  a burnt  intake valve valve allowing  combustion gasses  to  blow back.

Most  likely  is a timing slip  or  valve  lash on the  intake valve is too tight .

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the replies, i'll be checking that later :)

forgot to ad that it runs really well for a couple of seconds before the fuel runs out/empties from the carb. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Dee Morris
      I bought my big bear in 2009, never had a bit of problem with it until last year. It quit starting but still would click when I tried to start it. I replaced the solenoid, the cdi module ( it was burned on one corner) and this year replaced the battery. I have all lights but still will not start and I do not have the clicking when I try to start it. Can anyone give me any ideas what to try next? I haven't had any luck finding videos about the 2008 Big Bear. I'm trying to avoid the expense of sending it to the shop. 
    • By Erik Plug
      Hi all,
       
      Picked up my first Brute Force yesterday. What should have been an awesome afternoon of riding turn a bit into a deception. As I was unable to really take it out for a test drive at the shop, I decided to buy it and agreed that I would take the test drive at home. 
      When giving full throttle I noticed that the Brute was choking and lost all of its powers. Faulty fuel pump most likely. 
      Called the shop and the are coming to pick it up and repair it and bring it back. Good service. Nevertheless feels a bit sour in the mouth as I was told it was a 100% good. 
      Need to have some patience I now before I can really start riding. 
      Cheers,
      Erik
    • By amharrison24
      i have a 91 moto 4 100. has electric start only. for as long as i could remember we have always pushed start it. after riding for while you shut it off. you are able to hit the start button and it will start right up. anyone know where i should start with fixing this issue? im fixing it up for my niece. thank you in advance.
    • By Dra O
      posted a while back - it was running at one point - I have all the plastic shroud off - it's down to frame and engine now
      -fuel pump: when line from petcock is attached, no fuel comes out other side to carb; the line to the carb is open (can blow through it); I thought when I cranked engine that the pump would spit out fuel on other side but it does not; I removed fuel pump and opened it up - diaphragm looks good - but internal areas had lotsa calcification build up - I cleaned this out and dried it good - the clear plastic pieces (?diaphragms) aren't broken - the spring w/ steel ball on end moves freely; am putting it back on tomorrow; but can anyone answer about the pump? isn't it supposed to pump fuel through it... to other side... to carb? puzzling
      -along with fuel pump: I replaced petcock 3 weeks ago (gas tank had rusty fuel in bottom - cleaned it out prior to new petcock); when I turn petcock arrow NOT to on or reserve, fuel comes out of line; when I turn it to on or reserve, fuel doesn't come out; puzzling
      -I don't know what's on back of fuel pump - it's a valve that has a hose coming out of it - looks like it goes to engine/carb - I haven't traced this out yet - what is it?
      -can squirt gas on air filter and engine will run for 2-3 seconds then stop - fuel in top of carb (under diaphragm) does same
      -it likely needs carb rebuild - will get to this - but something isn't allowing fuel to get from fuel pump to carb
      -I THINK it has a mikuni model x carb - diaphragm is ID 26mm  OD 68mm - hard to find inexpensive diaphragm, I guess because it's a model x
      -last thing - I replaced solenoid due to old one clicking; I HAVE to be charging the battery or it won't start/turn over - battery just goes dead; but if charging, it'll turn over nicely; i'm guessing it's a bad battery
      -any help appreciated - I've never owned an ATV before - inherited this beast from grandparent in-law
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...