Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

bsbella

2004 Suzuki Vinson 500 battery issue?

Recommended Posts

I bought a used 2004 Suzuki Vinson 500 and it ran great the first 2 times I ran it. A week later, I went to use it to plow the drive and it wouldn't start with the key. There was nothing lit up on the digital dash. I did pull start it successfully and ran it for a while thinking the battery was dead but the instrument panel was flashing off and on and I still could not shift to 4 wheel drive or use the winch. When I shut it down an hour later, I tried turning the key again and it was completely dead. Any idea's?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Try charging the battery with a charger and check you fuses. Welcome to QuadCrazy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds like the battery is just not holding a charge. I would charge it like Buck Billy said and see how long it is good for. Or remove it and take it to Sears Auto or anothe replace and have them test it. You don't need to go to the ATV delaer for a new battery, you can buy a DieHard motorcycle battery from Sears Auto or get one from any auto parts store.

Share this post


Link to post
Share on other sites

if battery check okay

check ignition and or lightint fuse

the rear brake light switch has a tendency to short out the fuses

from poor design popping fuse killing ignition and dash

if it is replace fuse and disconnect rear brake light switch

Share this post


Link to post
Share on other sites


I know. I'm a day late and a dollar short.

While your checking the battery, check all the grounds. Battery, frame grnd, eng grnd. A simple meter set for continuity will let you know if there is a break. Batteries won't charge with a bad ground. We used to have to add a secoundary ground from battery to stator housing on the old 80's inline 4 motorcycles to keep from boiling out the batteries. If the battery you have is lead acid type and has been used low on distilled water, or froze, it's toast.

Any parts store will do a free load test.

Share this post


Link to post
Share on other sites

My 07 was doing the exact same thing but if u pulled the battery off you would have noticed the problem i had. Mine was doing that exact same thing but what mine was because crud plugged up the drain hole in the battery/electrical box so the elec/ fuses were full of water, once it drained out and dried up all runs good. so u may wanna check the fuse panel area make sure everything is dry and not corroded.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By 87tecate4
      View File Lakota KEF-300 Service Manual 1995-2004
      Kawasaki Lakota 1994-2004 Service Manual
      Submitter 87tecate4 Submitted 07/10/2018 Category Kawasaki ATV  
    • By Ajmboy
      Unfortunately I didn't notice some of the rust hitting the undercarriage of my 2004 Yamaha Grizzly 660, but saw it the other day when I was doing some maintenance, oil change, air filter, spark plug, etc. The left side footrest broke and that's causing the plastic to hit the front wheel. It broke right at the welds from too much rust. Looks to me like what I need is (looked this up on yamahapartshouse.com):
      YAMAHA FOOTREST BOARD 5KM-27481-10 Left side (broken)
      YAMAHA FOOTREST BOARD 5KM-27488-10-00 Right side (rusted and will probably break eventually)

       
      Does anyone have a less expensive source? I did see on ebay a couple of listings but it still comes out to @ $50 each, 
    • By bradleyheathhays
      So this '02 Taurus with only 87k miles on her starts right up every time multiple times a day except for twice in the last 3 weeks. The first time was 3 weeks ago and the second was today. It happened the same both times. Turn the key and stop to let the pump prime, then when I turn to the start position the engine turns real slow and sort of in fits. Usually when a battery is low the engine turns slow but in rhythm. During my 2 starts the engine barely seemed to turn and the crankshaft rpm seemed to vary. On both starting events I let off the key and tried to start 2-3 times with rests in between. But then eventually on the 4th try it starts right up just as quickly as a normal start.

      I have No clue as to what might be causing this. Only thing I know to do is, next time it does this to put a voltage meter on the battery to see if it's weak. Actually though, because both events the engine ended up starting up like normal that would indicate something other than the batt. Electrically this car is a little odd though. The interior light never comes on when the doors are opened, for years, and then last week it comes on twice when one of the rear doors is opened.
    • By DUBLT
      Looking to purchase a windshield for my ATV, suggestions of what to buy with quality in mind and will fit without doing any modifications. 
    • By Kaj Colum
      Pushing the start button the engine turns and will forever without starting. But if I use the kick start it will start with one or two kicks everytime, any idea as to what is going on. New good battery and coil, I'm ready to try anything. It's a great bike, but this is getting anoying. Thank you.
  • Similar Tagged Content

    • By Jean de la Chevrotière
      View File Polaris 700 2002 Owner's manual
      Polaris 2002 700 Owner's Safety and maintenance manual
      Submitter Jean de la Chevrotière Submitted 12/01/2018 Category Polaris ATV  
    • By Jean de la Chevrotière
      Polaris 2002 700 Owner's Safety and maintenance manual
    • By priglmeier
      I own a 2002 Can-Am Quest 650.
      It will start if you massage the throttle a bit and it will continue to run. BUT if you let go of the throttle and try to let it idle it will always die warm or cold.
      It has Non-Oxy premium gas, a new gapped NGK plug, a new carb (as of today) and fresh fluids. After installing the new carb it runs exactly the same.
       
      I only have a few things that I have observed since the new carb:
      The choke still doesn't do anything. It has a good cable and it is hooked up. It on fully off. There is a cable in the top, front of the engine that splits into two connectors. The connected side is in the photo. The other side has the yellow banded section and is not connected. I do not see anything in range of this connector so I don't know if this is normal or not??? The original carb wasn't really dirty or clogged. I'll use it as a spare. I don't see this cable and connectors listed in the Can-Am shop manual. Looking for some help. I want to ride!


    • By Jers
      I need to know what I have and what tire really go on it, Mine has 24x11x10 on the back and 22x8x10 on the front and I need new tire but I don't think are the right size. Also I can't find the model number listed but it looks like a 250 quadrunner 2wd and I think it is a 1987 maybe, can anyone help me, also I it has a rich running sound and I put a carb diap in it and cleaned the carb. is there a jet needing replaced?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...