Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

JBAR

2007 Honda TRX420FM Electrical Problems

Recommended Posts

Hi im working on a 07 trx420fm was blowing ign fuse till i bypassed bank angle sensor. But i still have no power to the coil or fuel pump. Can anyone help ,been tring a few other sights with no luck they seem to be more worried about what the bank sensor is than the problem i'm having thanks for any help.

Share this post


Link to post
Share on other sites


i think the reason they are worried about the bank angle sensor is because the sensor is most likely part of the ignition circuit. if the sensor reads cam or crank angles it will not give the pulse generated signal it needs to tell the coil to make spark. I f i had the manual to see what the bank angle sensor is for and the rest of the circuit i would most likely be able to put you in the right direction. i will try some research and get back to you.

your friendly neighbourhood mechanic

Share this post


Link to post
Share on other sites

The bank sensor shuts power off to the coil or fuel pump if you roll the bike but you can bypass it , the street trick riders do from what i read in some forums. Idownloaded a service manual today & i think my problem is the pcm or brain

Share this post


Link to post
Share on other sites

i would trace the wiring back to the fuse because it sound like you have a short to ground. that is about the only thing that will blow fuses. I would start there.

Share this post


Link to post
Share on other sites

* Added full year and manufacturer to thread title, edited issue. For better searches.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By bodon
      Anyone know what the fuse terminal marked UNSWITCH  does  .  Even with the key off it is causing a drain on my battery and I'm trying to figure out  what that terminal goes to.  It's a 10 amp fuse. If I pull it the "short" goes away.  Thanks in advance.
    • By Corky L Leazier
      One day went to start and nothing, the fan comes on cause its straight wired ,but no lights and no all the fuses show no power with the switch on. Changed starter relay nothing changed thinking maybe switch next and how can I test it.
    • By nix377
      Friend of mine picked up an LT80 that needs some work. The manufacture date is 11/1986
      The fuel and vacuum lines for the carb were all disconnected. I picked up a new card and was hoping someone on here has a photo or knows how the lines are hooked up
      Thanks in advance
    • By Dra O
      posted a while back - it was running at one point - I have all the plastic shroud off - it's down to frame and engine now
      -fuel pump: when line from petcock is attached, no fuel comes out other side to carb; the line to the carb is open (can blow through it); I thought when I cranked engine that the pump would spit out fuel on other side but it does not; I removed fuel pump and opened it up - diaphragm looks good - but internal areas had lotsa calcification build up - I cleaned this out and dried it good - the clear plastic pieces (?diaphragms) aren't broken - the spring w/ steel ball on end moves freely; am putting it back on tomorrow; but can anyone answer about the pump? isn't it supposed to pump fuel through it... to other side... to carb? puzzling
      -along with fuel pump: I replaced petcock 3 weeks ago (gas tank had rusty fuel in bottom - cleaned it out prior to new petcock); when I turn petcock arrow NOT to on or reserve, fuel comes out of line; when I turn it to on or reserve, fuel doesn't come out; puzzling
      -I don't know what's on back of fuel pump - it's a valve that has a hose coming out of it - looks like it goes to engine/carb - I haven't traced this out yet - what is it?
      -can squirt gas on air filter and engine will run for 2-3 seconds then stop - fuel in top of carb (under diaphragm) does same
      -it likely needs carb rebuild - will get to this - but something isn't allowing fuel to get from fuel pump to carb
      -I THINK it has a mikuni model x carb - diaphragm is ID 26mm  OD 68mm - hard to find inexpensive diaphragm, I guess because it's a model x
      -last thing - I replaced solenoid due to old one clicking; I HAVE to be charging the battery or it won't start/turn over - battery just goes dead; but if charging, it'll turn over nicely; i'm guessing it's a bad battery
      -any help appreciated - I've never owned an ATV before - inherited this beast from grandparent in-law
    • By Denis Lanthier
      Hi All,
      I have a 2004 Yamaha Kodiak, which has taken me to many remote places and hauled lots of game.  I still love it after 16 years.
      Lately when I go to start it using the starter, sometimes it clicks and kills the power in the display.  Lights don't work, nothing works and I end up having to unplug the battery, wait awhile, and replugging the battery ends up giving the power back.   Using the winch will sometimes kill the power as well.
      Battery is new, all fuses are ok, I'm at a loss.  I can start it with the pull crank and it will work and so will the lights.
      Any insights or advice would be appreciated!
  • Similar Tagged Content

    • By mikeexplorer
      Wiring diagram for 2007 Arctic Cat 700 EFI 4x4
       
       
    • By sloundez
      Does anyone out there know where I can get a functional pair of wheel cylinders for subject ATV? Any suggestions welcomed. Thanks
    • By patricknperkins
      Ok, so got this thing, assembled, and even added acid/assembled the battery with a solid trickle charge and the battery is fine.
      As far as I can tell, I have checked all the fuses I can find, but I have ZERO power to anything. Even the console will not light up when turned to ON.
      Is there some sort of hidden parental/child disconnect or safety switch that I'm not aware of? ANY help would be appreciated.
    • By Npeters
      Im working on a old 1987 honda 125 4 wheeler in the school shop. It will start by getting pulled by another 4 wheeler but wont start with the pull start or Electric Start. When you pull start it it tries to start but when you try the electric start it just turns over but doesnt even act like it wants to start. The spark plug is dry and it shoots fuel out of the back(air filter side) of the carb. Weve had the carb off twice and it is complety clean. What are some things we can try?
    • By marcuslachance
      I
      I bought a Honda 250sx 1986 but the exhaust is broken. Apparently it's not possible to order a new one. I checked to order one on others compagny but there's noting.
      Do you know which exhaust it's possible to install. Is there a company who sold an exaust to fit on my 250sx.
      Sorry for my english
      Thank you
      Marc
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...