Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

wimpster

2005 arctic cat 400 automatic

Recommended Posts

HELP! I am in desperate need of either a carburetor or a rebuild kit for this bike, arctic cat says that the fuel diaphragm is on back order. Any advice or help would be great!

Share this post


Link to post
Share on other sites


You might try e-bay for a decent used carb or possibly even a carb kit, also, you may try going through some online parts retailers to see if they have the parts handy. Good luck.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By barracuda420
      Hi, I'm new to ATV/UTV's and am looking for any advice that would help to repair my 2018 Ranger 500.  I got it from an insurance auction and have never owned one before.
      It looks like it was sunk deep.  Found rocks and sand in the roof, milky oil in the air filter box, water in the fuse box, etc.
      So far, I've cleaned the air box out, vacuumed most of the rocks and sand, checked the engine, trans and diff casings for cracks/leaks.
      The battery would not charge while connected so I know there is some short somewhere...probably the wet fuse box.
       
      I plan on drying out the fuse box and all connectors with a hairdryer tomorrow, check the fuses, remove/dry out the ECM and disassemble/clean the air intake.  Then install the battery and see if i can get it to key on and see what kind of lights I get.
      Need to know what to expect with the engine/trans...
      Thanks.
       
    • By Dra O
      posted a while back - it was running at one point - I have all the plastic shroud off - it's down to frame and engine now
      -fuel pump: when line from petcock is attached, no fuel comes out other side to carb; the line to the carb is open (can blow through it); I thought when I cranked engine that the pump would spit out fuel on other side but it does not; I removed fuel pump and opened it up - diaphragm looks good - but internal areas had lotsa calcification build up - I cleaned this out and dried it good - the clear plastic pieces (?diaphragms) aren't broken - the spring w/ steel ball on end moves freely; am putting it back on tomorrow; but can anyone answer about the pump? isn't it supposed to pump fuel through it... to other side... to carb? puzzling
      -along with fuel pump: I replaced petcock 3 weeks ago (gas tank had rusty fuel in bottom - cleaned it out prior to new petcock); when I turn petcock arrow NOT to on or reserve, fuel comes out of line; when I turn it to on or reserve, fuel doesn't come out; puzzling
      -I don't know what's on back of fuel pump - it's a valve that has a hose coming out of it - looks like it goes to engine/carb - I haven't traced this out yet - what is it?
      -can squirt gas on air filter and engine will run for 2-3 seconds then stop - fuel in top of carb (under diaphragm) does same
      -it likely needs carb rebuild - will get to this - but something isn't allowing fuel to get from fuel pump to carb
      -I THINK it has a mikuni model x carb - diaphragm is ID 26mm  OD 68mm - hard to find inexpensive diaphragm, I guess because it's a model x
      -last thing - I replaced solenoid due to old one clicking; I HAVE to be charging the battery or it won't start/turn over - battery just goes dead; but if charging, it'll turn over nicely; i'm guessing it's a bad battery
      -any help appreciated - I've never owned an ATV before - inherited this beast from grandparent in-law
    • By BosoxBruce
      Recently I noticed gas leaking from under the gas tank on my 2005 250 2x4. As I looked closer it appears to be leaking from the shut off valve under the tank. It's the valve with the handle that can be turned to open, close or reserve. Can this part be replaced? Thank you.
    • By Nick Brooks
      Working on a 2002 Quest 500 and the grommets in the tank are rock hard and leak.  Any tips on replacing without having to pull the tank, hands are too big to get to the bottom gromment which is the worst one.
    • By Frank Angerano
      Not sure how many of you will remember this or give a crap about it but back in 2016 I picked up my first old atv to rebuild. Yamaha bear tracker 250. I picked it up in NJ while I was out looking for a quad for my little guy since he started this atv thing after seeing a few old pictures of me in my hay day riding. 
       
      The person I was getting the 50cc quad had this one laying around and asked if I was interested in it.  It was beat up and hadn’t ran in a few years.  No spark the guy said and he left it to sit.  I wound up taking both bikes. 
      I wish I had pics but I deleted the original post on Quadcrazy and lost the old ones on my phone when I upgraded. 
      This was the atv that caused me to stumble upon Quadcrazy since I needed a little help with the spark issue.  So needless to say I fixed it, did some cosmetic work and she was good to go. I took it upstate and used the shit out of it for just about everything under the sun. This atv made it through some deep snow, mud etc. I decided to leave it up there and use it as a back up since it’s been about 50 atv’s later and I have newer machines now. But unfortunately it sat for some time and it’s a little beat up so I brought it back home and going to clean it up. Amazing how one year sitting has done so much damage. 
      This was the first atv that I owned in over 30 years! It’s the atv that brought me here to Quadcrazy where now I endlessly check the site to see what’s going on, who’s talking about what and who can we help with there problem or can help me with mine as well as the on slot of what I do today as a hobby with atv’s. It’s been a great pass time for me and my son with the projects we have gotten and get into. He’s learned how to ride so well it scares me a little watching him. He’s learned how to fix, maintain and upgrade atv’s. He’s insanely good with carburetors as well. 
      It’s a good thing when a kid wants to play in the garage over his X Box!!
      The funny thing about this bike is that when we finished it we thought it was the best thing! We were missing a rack on the front and didn’t care since it looked ok, had no clue where to get parts or how to fix plastics. I was so new to this again since I was staring all over again and now had to remember things and also teach my son!  
      So we will be tearing into the bear tracker to get her up and running again as well as maybe a few new cosmetic changes and hang on to her for a while since I love this bike.  The last two pics are the bike the day we finished putting it all back together and when it was upstate for the first week. 
       
      Had no intention of this post going so long. 🤷🏻‍♂️







  • Similar Tagged Content

    • By Michael Aiken
      Where can I find a wiring diagram for my 2005 450 Kodiak. Thanks.
    • By Mo Salem
      So my front hub broke, I’d like to put aftermarket on. Hard to find new oe ones. Please help. I’m new to all of this, I have some car knowledge and try to apply it
    • By oxidized_black
      tag : zukifreak
       
       
       
    • By LMI
      Was using the quad the other day to shuttle wood from my pickup to my wood pile.  When the job was done I turned off the Quad and heard a bit of a racket from the front end.  When I got down underneath the sound seemed to be coming from the fan housing.  fan was moving in spurts and not quickly... much like a computer case fan that's had it's day.  What I know.
      Temp sensor is ok, as the fan tries to activate fan is getting some voltage as it is attempting to spin.  When I first bought it used I tested the fan direct to battery and it was fine. The fan was working ok even not direct wired as I went on a couple of rides and when stopped and idling the fan did run Seems to be free spinning with my finger read up in the manual and they require me to drop the rad.  now I'm not opposed to that as the rad has some damaged areas I want to try and straighten out.  But if I can get the fan working without, I can leave the rad as it is until next year.
      Fan assembly is about 300 bills, any work arounds or alternatives?  I even thought large computer case brushless fan.  smaller ones are about $7 larger ones better quality probably far below the 300.  They run standard 12v DC.
      Anything I should be doing before dropping the rad... other than check for obstructions even though it seems to spin, and trying to hardwire it to the battery again for a test to see if it acts the same?
    • Guest Fox300exchic
      By Guest Fox300exchic
      The Hop-Up: You may be saying to yourself, “that’s a chick bike,” and you’re right. But honestly, it’s so much more than that. It’s one badass bike. http://www.quadmagazine.com/quad/features/article/0,24942,1587044,00.html
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...