Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

duke52190

suzuki 230 quad runner fuel problems help???

Recommended Posts

I got the quad from my dads friend and he said it ran good just been sitting awhile. It will start on starting fluid and kinda idle awhile but as soon as you give it gas it bogs down and stalls. So i thought it was the carb took that apart and cleaned it up and still does the same. Its gotta be a fuel problem. Could of the fuel pump dried up and isnt pumping right? Or any other ideas any help would be great. Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites


Fuel pump is a definate possibility. Did you drain the old gas and put new fuel in? If not, you will want too do that. Also, did you take the carb completely apart and clean every single thing, you need to get all the jets and other holes completely cleared and take all the metering screws out and clean the circuits they control. Also check the fuel valve, it could be clogged too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok thanks im going to mess with it some today and yea i drained the old gas and put new in ill check the pump and valve today and see what i come up with thanks again

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By amharrison24
      i have a 91 moto 4 100. has electric start only. for as long as i could remember we have always pushed start it. after riding for while you shut it off. you are able to hit the start button and it will start right up. anyone know where i should start with fixing this issue? im fixing it up for my niece. thank you in advance.
    • By Dra O
      posted a while back - it was running at one point - I have all the plastic shroud off - it's down to frame and engine now
      -fuel pump: when line from petcock is attached, no fuel comes out other side to carb; the line to the carb is open (can blow through it); I thought when I cranked engine that the pump would spit out fuel on other side but it does not; I removed fuel pump and opened it up - diaphragm looks good - but internal areas had lotsa calcification build up - I cleaned this out and dried it good - the clear plastic pieces (?diaphragms) aren't broken - the spring w/ steel ball on end moves freely; am putting it back on tomorrow; but can anyone answer about the pump? isn't it supposed to pump fuel through it... to other side... to carb? puzzling
      -along with fuel pump: I replaced petcock 3 weeks ago (gas tank had rusty fuel in bottom - cleaned it out prior to new petcock); when I turn petcock arrow NOT to on or reserve, fuel comes out of line; when I turn it to on or reserve, fuel doesn't come out; puzzling
      -I don't know what's on back of fuel pump - it's a valve that has a hose coming out of it - looks like it goes to engine/carb - I haven't traced this out yet - what is it?
      -can squirt gas on air filter and engine will run for 2-3 seconds then stop - fuel in top of carb (under diaphragm) does same
      -it likely needs carb rebuild - will get to this - but something isn't allowing fuel to get from fuel pump to carb
      -I THINK it has a mikuni model x carb - diaphragm is ID 26mm  OD 68mm - hard to find inexpensive diaphragm, I guess because it's a model x
      -last thing - I replaced solenoid due to old one clicking; I HAVE to be charging the battery or it won't start/turn over - battery just goes dead; but if charging, it'll turn over nicely; i'm guessing it's a bad battery
      -any help appreciated - I've never owned an ATV before - inherited this beast from grandparent in-law
    • By Steven Urban
      First time using this forum.  Owned a Kawasaki dirt bike once, had no issues.  But I picked up this 4 wheeler at an auction.  They stated it ran, but only needed a battery.  Well I do not believe that was all true.

      Some pictures are attached.  Not sure why, but the whole air filter stuff was removed.  They had some small thing inserted as a make shift air filter.

      I purchased a battery to try this all out.  Waiting to return it and get the proper size, as it was too big for the battery box.  But here is my issue I had while the battery was connected.

      1 - The lights on the steering column did not come on.  Not sure if they work or not.

      2 - The starter solenoid seems to be bad.  I have a new one on order. 

      3 - In the pick, there is another rusted part.  Not sure what that part is or what it is used for.

      4 - What is the 12v rectifier?  square bodied part.

      So when I hooked the battery up.  Pushing the start button did nothing.  Pulling the cord to try and pull start, it turned, but would never fire.  I have put in a new spark plug as well, it looked worn out.  With electric start, I crossed over the posts on the start solenoid, it turned over, but would never fire and start.

      I have read a few other threads and it stated something about needed the neutral light on.  SOmething about a kill switch.

      Any help would be appreciated.



    • By Ed Zeppeli
      Hi,
      Oddly I'm having  a hard time ordering front brake shoes for my '98. 
      I'd appreciate recommendations on decent, widely available shoes if possible. Ideally available in Canada on short notice.
       
      Thanks much,
       
      Warren
  • Similar Tagged Content

    • By Hayden Pahnke
      Bought brand new petcock and carbetator, turned air fuel needle out 2 turns and machine still acts like its starving 4 fuel on top end. Any ideas?
    • By Brad Leeson
      What's going on party people? First, thank you for allowing me the opportunity to be here. I recently purchased a 2005 yrs 450 and have yet to run the bike at full throttle. The bike fires up, idles, seems like everything runs fine except a little popping when you let off the throttle or until you hit 5th gear. It runs strong; no bogging or sluggishness until you hit 4th gear and open it up. Then it begins to act like it's out of gas or the about to be out. I can pull over and sit for 5-10 min and it runs strong again until you open the throttle. I have the carb off the bike to clean and wrote down a list of factory and what I found installed. I also listed other key factors and hope someone can help and explain. I'm new to the scene and have no prior mechanical experience but my theory is worst case scenario I have to take it to the shop anyway so why not learn. I actually enjoy it. Lol. Thanks a million. Hope to get back on the trails soon. 

    • By Paul Maple
      I have a 1999 Sportsman  500, it was running fine, than started to lose power in the winter, I adjusted the idle screw and away I went, than a few weeks ago it died, I have found that i am flooding the engine, compression was at 70PSI and due to the compression release mech. i assume i am good as it compared to the same PSI on a 2000 sportsman 500 i have. i cannot start the atv unless i go full throttle and it starts an runs for about 30 sec than dies, again it is flooded. i ordered a new carb off ebay as i could get one for around $40. put that in same issue, i have checked the timing, (good), valves out of adjustment i adjusted to .006 still same issue, i have found the exhaust lobe and rocker arm to have some wear, i have ordered new ones, but am looking for any other input in this area as well. would the exhaust cam and rocker arm cause the engine to flood? i have used a bore scope and the piston liner has good cross hatching still? any input would be great.
    • By Resurgence Small Engine Inc.
      This past spring, Jonathan worked on a 1991 QuadRunner 250 that came with the fuel pump removed. We didn't find good information about connecting it online, so we made a video.
      Below is the link to watch Jonathan describe the connections on the Suzuki fuel pump. This applies to both the Quadrunner and King Quad ATV models.
       
      Hope you find it informative!
      Resurgence Small Engine Inc.
    • By jnahnet
      Fuel line hose has a pinprick hole. And tips, suggestions or warnings about how to change it out would be appreciated.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...