Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Bigredneck01

1991 Suzuki King Quad 300 - Wont start???????

Recommended Posts

Ok so i have ben workin on this fourwheer for months had it running great at one time i rode it one mornin it did great i went inside for an hour came back out to go ridin again and didnt crank

It will spin and wont crank there is no gas getting to motor i have rebuilt cleaned soaked my carb in gas even tried different carb gets plenty of gas to float float works properly and has good spark and battery is good

I poured gas dirctly to engine got it to crank but now wont crank no matter what

Suzuki king quad 300 4x4 1991

Share this post


Link to post
Share on other sites


Ok thanks and theres is also a vaccum operated fuel pump on this it dosnt work but i have bypasses it with another gas tank higher than carb but will it still not start with the other ones not being pluged up corectly?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Ok got it goin very good but now the gears wont shift rite it acts like it will shift like the nutral light goes of wen i shift it up but it doesnt shift??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check the oil level, if you where running it super rich you may have dilluted the oil with gasoline while trying to get it to run. I've seen that happen, especially on an older bike when the ring clearance has opened up a bit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok man i will rember that for future refrence i got it goin the 4x4 gear was stuck preciate the help and also lacks some power im asuming its the jet pin in carb but could it still be valves?

Share this post


Link to post
Share on other sites


And can any of yall help me find a fuel pump for this i am haveing a hard time finding one 91 suzuki king quad 300 air generated fuel pump as of rite now i Am bypassing it and my gas tank with a go cart gas tank

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok got it goin great went for a joy ride with daddy and it did great got hot a couple times but i still need to adjust valves rite but now wen i start it the plug were plugs up to the spark plug device is smoking wont start its strange its like something got shorted put i duno what please help???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok it did great wen i went for a ride for about an hour and half but wen i got back turned it off and it wont start its electrical smoking were the cable plugs up to the spark plug thing all cables are hooked up corctley please help???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Forum Topics

    • By StolenATV
      New plastic fenders few scratches extended rear end nerf bars
      The post Stolen Honda ATV Quad appeared first on Stolen 911.
      View the full article
    • By joseph
      my atv will start right up will idle fine soon as i try to throttle up engine dies,i have changed gas,new fuel pump and lines great compression 188 lbs.new coil new spark plug adjusted valves dont know what to do also rebuilt carb,any help wanted
    • By Frisbie6
      This is a strange question maybe.  I just finished cleaning my old barn find Suzuki.  I think it's a 1985.  LT230 shaft drive.  Started it up and other than making some carb adjustments (well, I think that's all I have to do) it runs fine.
      But as I drove it around the yard I noticed that it is hard to steer.  The front tires seem like they are barely touching the ground!  The handle bar moves fine and the wheels turn, but the tires don't grip the grass.
      When I lean forward as far as I can the tires actually bite into the grass and turn the bike.  When I sit on the bike it just plows straight ahead.
      Has anyone seem anything like this? 
      I wonder if the back tires are too small, causing the bike to lean backwards.  Does anyone have the specs on what size tires I should have?
      Thanks for any help provided...
    • By Rob113
      Hello guys! I ride a triton 450 super moto. i hawe change connecting road... Now all is okey,test drive ok manny km done. But there is one problem...i hawe buy a new accu. But the starter is verry hard rotate...almost stops.  So the motor is wery hard to start. I hawe trie connect the starter directley to accu and its the same thing.Before rebuild the starter has work normal.
      What hawe i done wrong?
      Sorry for my English:)
    • By scott1445
      Found this system and have tried it on my quad (and bikes) had to mod the mount a little to fit my wider bars but that was simple with some aluminum flat stock adding 2" to each side. Simple wiring and all in one unit so did not have to bury an amp....loaded it up with music and also use my bluetooth on phone...wanted to share....its on ebay under firehousetechnology . wanted to share will post more as I ride more but so far so good and simple addition! They are on facebook also under firehouse technology if you wanted to see what they posted
      Here is video link to there initial post and video


  • Similar Tagged Content

    • By Christopher Williams
      Hello all, 
      i just rebuilt the top end of a 99 Bear Tracker 250 and it can’t get it to hit off of gasoline or starter fluid. Occasionally it will backfire. Right now I’m just trying to get it to fire off without the carburetor like I’ve done a thousand times before with other engines. Usually there is no response, but occasionally I get a backfire through the intake. ISeems like it’s out of time, but I don’t see how that could be possible. 
      Here’s what I know:
      1. compression 120psi
      2. all timing marks are lined up after numerous revolutions. 
      3. Strong spark. 
      4. Valves adjusted correctly. 
      Thanks in advance. 
    • By Michael Taralli
      My 2006 Prairre will only start with a shot of starting fluid. Any ideas or suggestions of what might be the problem?? Thanks.
    • By BeardedBackWoods
      We have a 2wd Bear Tracker that was flooded out by a tornado and I've since been trying to get it right. I've cleared the water out of the tank and now has fresh fuel, and I've opened the carb so many times I could do it blind folded under 10min. She'll fire up as soon as you turn the key and hit the button, even on a cold start, and idles perfectly. But the second you hit the gas it bogs down and dies. I had it running GREAT for about 10-15min once and suddenly ran like shit and limped it back to the house. I've barely got it to move under its own power since. I'm at a loss at this point. Does ANYONE know of something stupid I could've missed? The carb does have a fresh rebuilt kit that I put on about a month before the flood. It was not started until it dried, I cleared the tank and opened the carb the first time. I guess I'm just gonna pull the entire thing apart again and go from there. Maybe another rebuild kit? I'm gonna swear this thing is clean though. 
      Thanks for any ideas
    • By bgooch73
      Hey guys and gals I have a 2000 wolverine that it seems like the starter is engaging but the engine isn't turning over. Any help.would be appreciated. Thanks in advance, Barry
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×