Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

dcardin

2005 Yamaha Bruin 350 4x4 - Carb Problems

Recommended Posts

My 2005 yamaha Bruin 350 is having idleing problems. If I turn the choke off it dies. I have to put it at about mid choke for it to idle. Also it pops and sputters. I can drive it and it runs fine its just the idleing. Is this a dirty carb?

Share this post


Link to post
Share on other sites


yes it's dirty. try some carb spray when it's running and you might get lucky. you can also put some additive cleaner in the full tank and try that before tearing the carb apart ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Forum Topics

    • By JacobSlabach
      Hey I have a 97 bayou 300 2x4 (klf300b) that i bought for 1000 last June and sunk another 1000 into it already.  When i went to look at it, the seller had warmed it up before hand (he was riding it when I got there).  it ran good so i bought it and took it home that evening... next morning it wouldn't hardly start.  I discovered the carb was clogged, there was chunks of rust in the fuel valve, the choke lever was missing and other things.  I have since cleaned the carb and replaced the fuel valve and gas lines and cleaned out the gas tank and cap.  
      Enough background on it, the problem is this:  It floods if i push it past half throttle in 4th and 5th gear even going downhill and shifting correctly.  It also has to idle and warm up when you first start it which is really annoying now that its cold...  It also smokes blue smoke for about 15 seconds when started cold-  does not smoke at all once warm but the exhaust still smells like burnt metal.  A friend told me that it didn't have enough compression.  I also found out that the valves are a common cause for low compression on Kawasakis..  I have never adjusted valves before-  the most I've ever got into a engine was a head gasket on a riding mower so I'm new to this.  My goal is to get this bike running and starting cold like a top-  should i tear down and rebuild the top end?  What should i try first?  I tore the carb apart and rebuilt it and fiddled with the air screw and nothing changed.  I also ordered a compression test kit that should be coming in soon.

      Ive also considered just selling it for like $500 and taking the hit-  Id rather not sink too much more into this machine..  lol
    • By Brer Wilson
      I got this almost a year ago for $500.00 it was covered in a garage and owned by a 57 year old lady.  She said she didn't need it anymore and wanted me to have it for my kids 1 of which is level 3 autistic.   Ritual oil changes and yearly service.  This was barely driven and when it was it wasn't beat on.  All in all I got a killer deal on this wheeler and nothing is wrong with it.  Starts and drives like its brand new. 

    • By Arby911
      I can't for the life of me find the correct service manual for this unit. It's air cooled, not liquid (oil cooler tho) and every manual I find has the wrong front differential diagram (it does NOT have a 2wd/4wd shifter).
      I'd be eternally grateful if someone could point me in the right direction. I can probably slog it out from some of the exploded diagrams I've found, but a good "do this, do NOT do that" manual would be a godsend.
      Regards,
      Ross
    • By tundrawolf
      Hi, I have one of the very first Rincons. Recently after sitting for a while, a few months, it will start but not idle.
      I took the carb off and cleaned the jets, but they seemed clean. I have tried adjusting the throttle stop idle but it still stalls.
      I absolutely do not like CV carbs and I don't know much about them, but what else could this be? If not clogged jets there's so many hoses and tubes on this thing and wires and sensors I don't know where to begin.
    • By Barry Wilford
      got a 350 big bear 4x4 about a 1988 not sure. need upper ball joint, but wales atv say only available with suspension arm . any thoughts appreciated.
       
  • Similar Tagged Content

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×