Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

rkcollier

1995 Honda 300 - Carb Problems

Recommended Posts

My Honda 4trax 300 will not start nor run unless the choke is engaged. It runs best when the choke is completely engaged. Cleaned and looked at everything I know to try......any suggestions?

Share this post


Link to post
Share on other sites


spray some carb clean as it is running, and add some fuel cleaner additive and see if that helps. i know the hondas love the choke, but once its warmed up, it shouldn't need it. how's the air filter?

Share this post


Link to post
Share on other sites
spray some carb clean as it is running, and add some fuel cleaner additive and see if that helps. i know the hondas love the choke, but once its warmed up, it shouldn't need it. how's the air filter?

I have a 91 300 fourtrax, I only need choke on very cold starts, and then only for about 10 seconds...but they're all different!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check for rust inside the tank. pull the pilot (slow speed) jet from the carb and run some fine wire through the hile until you can see light through it. DO NOT atempt to drill out the hole. Just clean the jet really good..

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

    • By sloundez
      Does anyone out there know where I can get a functional pair of wheel cylinders for subject ATV? Any suggestions welcomed. Thanks
    • By katasha2
      I took apart the carburator to clean out and I can't remember exactly where the springs that are inside the float are supposed to go I've tried to look up schematics but I think I am missing a spring maybe need helpt:confused::confused:
    • By Npeters
      Im working on a old 1987 honda 125 4 wheeler in the school shop. It will start by getting pulled by another 4 wheeler but wont start with the pull start or Electric Start. When you pull start it it tries to start but when you try the electric start it just turns over but doesnt even act like it wants to start. The spark plug is dry and it shoots fuel out of the back(air filter side) of the carb. Weve had the carb off twice and it is complety clean. What are some things we can try?
    • By marcuslachance
      I
      I bought a Honda 250sx 1986 but the exhaust is broken. Apparently it's not possible to order a new one. I checked to order one on others compagny but there's noting.
      Do you know which exhaust it's possible to install. Is there a company who sold an exaust to fit on my 250sx.
      Sorry for my english
      Thank you
      Marc
    • By cbbubby78
      can someone tell me what could be the problem if the electric start doesn't turn the motor over but sparkplug fires like crazy but the pull rope turns the motor but no fire on spark plug. thanks for any advice in advance . cbbubby78
  • Similar Topics

    • By Susan Makowski-DeGraw
      My quad runs,  it starts up runs for about 10 minutes and then it dies if you let it sit for 10 minutes it’ll start back up ride for another 10 minutes and then die again, trying to figure out why it keeps stalling
       
       
    • By NoahJakavi
      Hello i have a linhai 300 of the 2004+- era. I had a cluch problem so we changed it. After changing it has a hard time to start going. When you pop it into gear and press the gas it barely drives but when it starts going about 20km/h it start driving well the acceleration is normal and everything do you have any idea of what could be the problem
    • By VikingTrad3r
      picked up my third timberwolf 250 for my daughters.  these are great light weight little quads.
       
      have a strange one for you.  the quad will NOT start in neutral.  it will start in first. 
      if i lift up on the gear selector just enough to hear the little click (its not loud, sounds like a contact clicking, perhaps the neutral safety switch?) the light will go out, but it won't yet be in first either.  that is how i have shown my daughter to start it and she can.
       
      id like to carry out whatever repair is needed.  i have the pdf of the shop manual but it doesn't really have a flow through diagram.
       
      any help appreciated!  thank you.
      i need to add something.  it feels like i can switch into another gear BELOW neutral.  
      so if i switch to neutral, i can keep pushing the gear selector, and it has another click below the neutral.  the light stays on, and when i pull up into first it kind of feels like it has two positions it moves through to arrive at first.
    • By JacobSlabach
      So this’ll be long I’ll give all the background first to see my issue skip to the ***
      Hey I picked up a pit bike and a foreman for 800 the pit bike was running but the foreman was locked up.  Sold the pit bike but when I took the top end off the piston I only found half a piston left.  So knowing the rest of the piston was down in the crankcase I knew it had to be pulled and gone thru completely.
      to pull the motor I went ahead and pulled the rear end off and unbolted the front diff to pull the drive shafts and pull the motor.  Now I have the motor torn down completely and have all the parts of the piston removed.  I know the rod and crankshaft is shot (heat discoloration and too much up and down play rod to crankshaft).  
       
      ***so I’m wondering while I have the motor apart what should I check for?  I know this motor died from heat as the oil in the head smelled like popcorn.  So what should I check to make sure I fix the issue (overheating I assume) and not just the symptoms (blown up motor lol).
      so put simply I don’t want to just rebuild the motor to have it overheat and repeat the process after 5mins of running
      Here’s some pics





    • By texaskaw
      fighting this thing for a month now.No spark at plug.
      New ignition coil,pick up coil,stator,reg/rectifier,all new wiring.Started it up today rode for an hour shut it off.Tried to start later wont start.pulled plug wire it firing a blue spark while starter button is pressed.Tried new plug no change. It stared a couple times an ran for few seconds then died.Will CDI act this way? The reg/rectifier get pretty hot is this normal?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...