just4fun778

2004 Honda Rancher AT 400 Slipping Transmission

Recommended Posts

Hi!

I own a rancher at 2004 since few months and works perfectly. However i realized that when i climb a hill especially rough one, or when i doing a donut in the sand, transmission seems to slip for about one second. I can hear the motor rolling free and feel like i'm going to neutral. I had this summer to carry a broken polaris in a trailer and my honda did a great job and no slipping, but when I "shake it"a little it may slip! I read it could be an oil problem(low level). Is anyone ever had this problem or noticed it? Thanks a lot!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.


Those trannys have had issues that I have seen on the internet. Have you changed the fluid?

* Added Manufacturer to thread title.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.

I did on motor oil. 650 km ago. That was Last june. It seems like tranny use motor oil fromage what i ve learned. However i didnt change front and rear gear oil yet.

it doesn't look like an issue at this point unless i'm wrong.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.
  • Similar Content

    • By izzydum1
      Any ideas on what would make a coil not fire? She was running fine, then began slow start. Now wont start at all.
    • By kiwisteve
      Hi Folks
      MY Ltf 400 has power and electric start turns motor over, but wont start...
      seems no spark
      im told stalled in paddock and wont start again
      any suggestions please
    • By Billie
      :confused:need a repair manual or help in what to look for thank you Bill
      for you muddober to make clear to you the neutral light and the gear light
      do not light up win shifting fuses are good Iuse my CAt for hunting im dissable the atv is my leag s thank you
    • By Blue
      Hey all I have a question on my 94 fourtrax 4x4. The electric start won't work. When I hit the button I hear the solenoid clicking but nothing happening. I put on a new solenoid and same thing happened. So I took off starter and checked it, brushes looked good nothing looked out of the ordinary. My battery is putting out 11.2 volts. I wouldn't think that would be it since I put a newer battery in from my other quad and still got same results. Any ideas I'm scratching my head on this one.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.