Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Jenko

Yamaha Kodiak 400 - Starter Bearing Problems

Recommended Posts

Hi All

i have a 2000 Kodiak 400 that seems to have a starter bearing problem and i would like to confirm it with your help.

the electric start works but does not engage the drive shaft. the bike however it will start with the pull starter. little hard on the arm tho. i have removed the pull starter and the staiter but at this stage am having trouble getting the flywheel off with out a puller to do the the work (any hints gratefully accepted). i have done this to check the one way starter bearing. If you could help me i would be greatful.

Thanks Jenko :skeptic:

Share this post


Link to post
Share on other sites


Hi All

i have a 2000 Kodiak 400 that seems to have a starter bearing problem and i would like to confirm it with your help.

the electric start works but does not engage the drive shaft. the bike however it will start with the pull starter. little hard on the arm tho. i have removed the pull starter and the staiter but at this stage am having trouble getting the flywheel off with out a puller to do the the work (any hints gratefully accepted). i have done this to check the one way starter bearing. If you could help me i would be greatful.

Thanks Jenko :skeptic:

Jenko, in order to remove the flywheel you will probably have to either buy a Flywheel puller:

P/N. YM-01404, 90890-01404 or use that part number look at the photo of one and make one yourself. The link below is one that for sell on ebay. Hope This Helps, Whip

This link is available to logged in members only. Please login or register to view this link.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Whip

Thanks heaps.

i rang an old mate of mine who has a bike shop, they suggested a harmonic balance puller could do the job. ... it worked a treat. the bearing is definately worn and so is the drive gear. replacing both.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Whip

Thanks heaps.

i rang an old mate of mine who has a bike shop, they suggested a harmonic balance puller could do the job. ... it worked a treat. the bearing is definately worn and so is the drive gear. replacing both.

Jenko, I'm glad to hear you got the flywheel off and now are on your way to getting the atv all fixed up right!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By Corbean
      I have a 2007 atv 400 after a new battery and solenoid starter all checked out along w fuses .. the atv shows no electric no power... any suggestions? Thanks in advance
    • By Alan Callison
      Hi ya'll. I just got a 04 Kodiak 400 and Im confused.The left rear wheel moves like the bearing is shot so I figured its a quick fix. Much to my dismay when I looked at it before I tore into it ,it appears to have a drum brake-no bearing on the wheel. As this is the first time Id be working on a 4 wheeler job Im a bit hesitant. The manual only shows this has disk brakes.Its a sealed drum right behind the wheel.I pulled the wheel of expecting to find a bearing.Nope! Ive never done it before but it appears Ill have to pull the axle out to replace the bearing. Am I correct and if I am can anyone give me some advice on how to do it.The repair manual isn't much help. Thanks alot!
    • By Chayse Hill
      I have a 2003 LTZ 400 that i bought a few days ago. The quad was running fine until last night. I let my brother ride it down the street and back and i didnt notice anything etong with bike. Then my neighbors friend came over and said "can i ride it?" I said "sure" so he ripped it down the road all fine and when he got back it died right in front of us. My brother said it was dieing on him also. He also said that he wasnt using the clutch to shift. I told him he was an idiot. Im throwing that in there incase that caused a problem as well. But today i go to check it to make sure its getting fuel which it is and replaced the spark plug incase it wasnt getting spark but it is. So i started it and it was having a problem starting then i got started and was reving at idle high. So i took it around the block and it died on me a little bit down, so i try to restart it and it started so i kicked it into 1st and it kinda launched on me and started going with the clutch all the way in. Then it died right after and wasnt running right during that process and was idleing all over the place and just died and now i cant get it started it again. Before it would start without the choke or priming it. It would start real quick now i cant figure if it needs to be rejetted or something else. Air filter looks clean also. But any help would be gratelly appreciated!
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×