Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

QuadFrost

2001 Yamaha Warrior 350 - ONE SPARK! NEED HELP!

Recommended Posts

Hello, I have a 2001 Warrior 350 that has had its fair share of ignition problems. The last time it was riden was September 2012 and it did not start easily, but did after about 3 minutes of cranking. Fired up fine the rest of the day. Got home, cleaned it off, wouldn't start. Currently, we figired out that the problem I am having is I only get one spark each time the key is turned on, then nothing. Turn the key off and on again and you get one more spark.

I have replaced the stator pick-up coil combo, both test where they should in their ohms, but did come from e-bay and not a reputable company. I have tried the CDI, rectifier, and ignition coil off of my brothers 99 Warrior which starts on the first tap of the start button without fail every time, and same thing on my quad. I then put my CDI rectifier, and ignition coil on his quad and it fired right up, so I knew it wasn't them. I even tried swapping the entire wire harness. I pulled the flywheel, looked at the little half circle metal piece, it is ok. My flywheel is good. I tried the parking break disconnect, but am not 100% sure that I did this correct. Need someone to explain this better.

Still having the same symptom after all of these changes. I am starting to go nuts, :aargh::aargh::aargh:, so I was hoping maybe someone could offer a little help. I am starting to wonder if something is wrong with the stator and it is somehow affecting the spark, like maybe I got a defective part. Only other thing I could think to do is swap my brothers side cover and stator to see if it is that my stator is bad. If it were bad though, why would the ohms test well?

If you have any ideas that I haven't already tried, please let me know. Thanks!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites


I just went thru this with my 2001 warrior had no spark,i replaced pick up coil 1st .Then i would get one spark after i would turn key and switch off .I replaced the whole stator assemblby and it fired right up 55 bucks you cant go wrong.4 days in the mail.Here is link

http://zoomzoompartz.highwire.com/product/1993-1998-yamaha-kodiak-400-2x4-4x4-atv-magneto-stator-coil....Zoom Zoom parts is website click on warrior link.wiring harness is exact match and took about 30 minutes to change out.Use an impact screwdriver and good luck

Share this post


Link to post
Share on other sites
I just went thru this with my 2001 warrior had no spark,i replaced pick up coil 1st .Then i would get one spark after i would turn key and switch off .I replaced the whole stator assemblby and it fired right up 55 bucks you cant go wrong.4 days in the mail.Here is link

http://zoomzoompartz.highwire.com/product/1993-1998-yamaha-kodiak-400-2x4-4x4-atv-magneto-stator-coil....Zoom Zoom parts is website click on warrior link.wiring harness is exact match and took about 30 minutes to change out.Use an impact screwdriver and good luck

I got the quad started this weekend. The problem was that I bought a cheap stator, and it wasn't until I read that they can come bad if purchased cheap, I went with the one from Rmstator.com. Reliable and has a 1 year warrenty. Sparked like crazy and fires right away now. Thanks for your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

    • By Timothy Doerr, Jr
      Hey y'all. I have a Yamaha ymf 250 BearTracker. I got this thing for free from people whose son tore it to hell. So it wasn't in great shape to begin with. i.e. no indicator lights (neutral light for instance), no ignition switch or key( wires were twisted together to make it run), get the picture yet? 
      So when it ran it ran rough and I got it running for a year or two, just something fun for the kids to ride on with me on gravels.
      Now just randomly, the start button stopped working so I had to jump the solenoid, then put a temp start switch in. Kill switch would still work. 
      However, the thing has no spark what-so-ever. I've check continuity through the start button and it shows the contact is working, ohmed out the stator, everything is in spec, the reg/rec tested fine as well. I've replaced the solenoid on the off chance it could've been bad and the cdi unit as well, along the the little solenoid relay unit. I'm still getting no spark. The spark plugs is new as well and the coils to the plug have been tested and are good. I've tested and trouble shooted everything I can on this quad and no luck. I watched countless YouTube "no spark" situation videos and it's not helped. Does anyone have any tips or tricks I could try? Would really appreciate some input on this. Thanks!
    • Guest Fox300exchic
      By Guest Fox300exchic
      The Hop-Up: You may be saying to yourself, “that’s a chick bike,” and you’re right. But honestly, it’s so much more than that. It’s one badass bike. http://www.quadmagazine.com/quad/features/article/0,24942,1587044,00.html
    • By dyyjrr9
      I just got a 1991 Yamaha Moto 4 for my son and I am looking for a service repair manual. I know that the timing chain needs replaced.
    • By alexcross324
      Hi all, I try to find this manual in the threads but you have a lot of stock here
      Cannot find this particular manual.
      I found it for YFM200 but not sure if they are the same.
      Thanks if you could help me with that.
      Im new here so if I did something wrong, please tell me.
    • By davidwestfall
      looking for direct shift shifting lever that properly fits my 2003 Yamaha warrior 350 and fits my foot the same as a stock 2003 Yamaha warrior 350 shifting lever fits my foot
  • Similar Topics

    • By NathanFisk
      I have an 2003 Kodiak 400 Automatic and for some reason the starter not engaging I’ve replaced it still nothing it spins freely but not engaging. It was running fine the day before I am no expert so can someone please help me
    • By Susan Makowski-DeGraw
      My quad runs,  it starts up runs for about 10 minutes and then it dies if you let it sit for 10 minutes it’ll start back up ride for another 10 minutes and then die again, trying to figure out why it keeps stalling
       
       
    • By Randel1
      I'm having a problem getting a CDI unit that works. The parts list calls for a  4XE-85540-00-00 CDI unit. The one currently on the ATV works but there seems to be a problem with the spark advance curve. It will idle fine an rev. to about 1.5K then  starts bogging down sputtering, popping and basically running poorly. If you can get it above 2200 RPM it runs better. I have ordered and returned about 5 replacement modules that will not work at all. The unit currently on the bike has no part numbers or identification other than a Mitisibuchi logo. I am wondering if anyone else has experienced similar problems with replacement CDI's and if so what is the fix? So far I have not found a replacement CDI that will supply an pulse to the Ignition coil.
    • By NoahJakavi
      Hello i have a linhai 300 of the 2004+- era. I had a cluch problem so we changed it. After changing it has a hard time to start going. When you pop it into gear and press the gas it barely drives but when it starts going about 20km/h it start driving well the acceleration is normal and everything do you have any idea of what could be the problem
    • By VikingTrad3r
      picked up my third timberwolf 250 for my daughters.  these are great light weight little quads.
       
      have a strange one for you.  the quad will NOT start in neutral.  it will start in first. 
      if i lift up on the gear selector just enough to hear the little click (its not loud, sounds like a contact clicking, perhaps the neutral safety switch?) the light will go out, but it won't yet be in first either.  that is how i have shown my daughter to start it and she can.
       
      id like to carry out whatever repair is needed.  i have the pdf of the shop manual but it doesn't really have a flow through diagram.
       
      any help appreciated!  thank you.
      i need to add something.  it feels like i can switch into another gear BELOW neutral.  
      so if i switch to neutral, i can keep pushing the gear selector, and it has another click below the neutral.  the light stays on, and when i pull up into first it kind of feels like it has two positions it moves through to arrive at first.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...