Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

jeff2365

Kawasaki KLF 400 Timing Marks Needed

Recommended Posts

I have a klf 400 can someone help please i need a picture to show how all the timing marks and where they go its driving me mad please please help.:

:mad::mad::mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

What year is your quad?

* Changed title form Help to Kawasaki KLF 400 Timing Marks Needed for better responses.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

    • By Wali
      I was riding my 400ex one day and when i shut it off to put it in the garage i tried to start it put again to drive it into the garge and it wouldnt start.I put a compression tester on it and its like 30 psi with out throttle and 0 psi WITH THROTTLE.
      when i put my finger over the hole it fell likes its pulling my finger in more then its pushing it out 
       
      Has good spark.When i took it into the shop the said it had 1oz of oil in it and a tiny pit of metal shaving(TINY BIT LIKE 30 flakes)
      When i try to pull start (push start/roll start) it made a not normal sound  and wouldnt stay running.
      If my bottom end is blow why would it still turn over fine,
      Are my valves siezed or not working properly 
      or is my timing off causeing valves to not open in correct order with fire 
      PLEASE HELP all help is appreciated 
    • By Hunter Aldridge
      Some times I get spark some times not can ride then it just dies and wont get spark it has new cdi box and stator but I don't know if it has the pickup coil I'm at a loss
    • By William Sims
      I have a 400 4by4 ,2005 green model,
      wounding how many different CDI boxes will work on it
       
    • By jerry houston
      Eiger 400 Suzuki runs fine Cook-Out joke face off the handlebars put it back on and will not start now will crank no no spark
    • By colin james
      View File 2012-2014 Polaris Sportsman 400 HD Service Manual
      This the factory service manual for the 2012- 2014 sportsman 400 hd service manual 
      Submitter colin james Submitted 02/08/2019 Category Polaris ATV  
  • Similar Topics

    • By 92BayouB
      Hey there all,
      First off thanks for the board. My Bayou 220 has survived 3 teenagers and is on its 4th now. Up until  recently it has been a virtual tank....until I decided to fix it;)
      Noticed some smoking from the engine block (not exhaust) so figured it was time for a quick top end rebuild. Now that I have it all back together, it fails to start. I've pulled the starter rope until my arm is tired. 
      So I will be as detailed as possible and hopefully get some help.
      Completed:
      -New Head gasket
      -New Valve seals
      -New piston (standard)
      -New rings (standard)
      -All new seals
      -Cleaned up head and valves (didn't do any resurfacing, as it all cleaned up pretty easy)
      -All torqued to spec
      -Piston ring gaps all checked out
      -Valve clearances (Intake: .18mm, Exhaust .20mm). Not too tight, not too loose.
      Pros:
      -Engine IS making decent compression
      -DO have spark
      -Will fire for a split second if I drop some gas in the spark plug hole and pull start. Will NOT from carb and or intake valve. 

      Timing:
      So I followed the guide of: TDC
      -Flywheel aligns on the “T” mark on the engine site hole
      -Cam gear mark aligned with the cover mark
      Seeing as this is my first time doing a top end rebuild on an ATV. Here are my questions and concerns:
      -I didn't realize (dummy me) that there are 2 TDC's. 1- Compression, 1-Exhaust. 
      How do I know if I'm on the right one?
      -Does the cam need to be aligned a certain way when put back in? I just aligned the cam gear dimple with the cam and put it in. No alignment. 
      Thanks ahead of time. I feel like I'm 90% there, but I'm missing an important step for completion. 
    • By Brent Mason
      I have been trying to get my Griz600 running right for 3 weeks ! Grandsons used it and it quit running , no spark ! New stator etc and started but ran terrible ! Found a burnt capacitor on cdi . Installed used cdi and burnt it also but ran same as other cdi . Came to conclusion wire harness had short so stripped it and found some bad spots fixed and another cdi ran terrible again ! Bought another harness and same rough running ! Checked spark timing with light (put tdc mark on case and on pull start hub) and when it starts timing right on but will jump 25+° retard ! When timing is on tdc marks it has no power ! The stator is new but I am wondering if the pickup coil is triggering incorrectly ? Also had top end apart when I first started having trouble and although rings were good I installed new rings . Also new timing chain and check the valves , they were good also . It kind of seems to boil down to the last stator I installed new ? I have done trouble shooting on quite a few cars , trucks , dirt bikes and ATVs but this is frustrating me ! Just wondering if anyone has any ideas ? Carb was new last yr and I checked it ! I
      IMG_4379.MOV
    • By Outkast7222
      Had a spark-plug break off, had to pull the head to get it extracted. Where the heck is the timing mark on the crank? Do I need to pull the stator or flywheel to find it? When I pulled the head I had the mark on the cam lined up pretty good but I cant remember if it was perfect and don't want to reassemble a tooth off and have to go back through the bear of pulling this thing back apart.
      Thanks guys!
    • By Michael Rogers
      Ok, another newbie post here. Checking this stuff out in issues with lost compression. Wondering if anyone can tell by the pics and video of the cam is good, and whether you can see anything visibly with the valves and timing gear.
      Any input would be a great help. Been researching  youtube videos, but just not sure.
      2000 Bayou 220
      Valves
      I could test the exhaust, it looked like it was opening, closing and seating ok, but not sure about the intake.
      Gear

      CAM - looks like some wear on the outer ridges on both in spots, and one lobe to me looks kind of weird, but I don't know.

      Thanks
       
    • By WIJBIRD
      Looking for a guru to help me get the top end back together. I'm stumped!! There seems to be an issue with the removable chain guide on the left hand side. In its current position (which is probably incorrect) there's not enough clearance to get the chain on the sprocket and be able to line up the timing. Does the guide rest on the side or is it supposed to be in the notch underneath? I have a manual, but it doesn't show the correct positioning on that guide. I tried to fit it in the notch, but then the cylinder head doesn't seem to seat properly. Let me know if you need pictures. Any help (and pictures) you able to provide will be greatly appreciated.
      Thanks in advance!!
      Jay in WI
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...