Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

silver-n-black

Kazuma Cougar 250 - Starting Problems

Recommended Posts

I have a Kazuma 250 cougar. When I bought it the starter worked but I had to replace the battery. Then I had some smoke come from where the starter bolts up and then I needed a new starter put one and and it works but the starter doesn't turn the motor over. I can hear the starter ingauge and turn the sprocket but it's not turn it over any help would be greatly apperciated

Share this post


Link to post
Share on other sites


yes i can pull start with no problems it will run fine the starter even works turning the chain and the gear that is connected to just isn't turning the flywheel.

Share this post


Link to post
Share on other sites


not sure about here, but ill look around some ...

Cougar 250cc ATV Parts - KazumaUSAOnline

Kazuma Parts Center - Kazuma ATVs - Chinese ATV Service Manuals - KazumaPower

(look at the chinese atv repair manuals, kinda a parts list and general info on a single page)

http://www.highrpmracer.net/downloads/Dingo_150_Owners_Manual.pdf

(dingo 150/250 owners manual)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

    • By Anthony Marceau
      Hi everyone! I have a 1986 yamaha moto4 200 that's been sitting for a while! Cleaned the carb, replaced engine oil, put fresh gas in it. Got it running and went for a ride! It was running great just a little backfire once in a while! I barely made it home on the way back and now the bike won't run at all since then! It will start if I give a little bit of throttle but dies instantly as soon as I let go off the throttle! And even if I try to rev it up it'll sound like its not getting enough gas.. it revs up a couple hundred rpm's and backfires through the carb.. it almost sounds as if I was trying to take off from zero in 5th gear! Nothing is seized though! I dissasembled the head and the piston and cylinder are fine! Rebuilt the carb, replaced the ignition source coil.. I don't know what to do anymore.. compression test shows 90 psi Specs are 128 psi but i'm not sure if I trust my compression tester.. any ideas? Thanks!!
    • By thesandmanisme
      When I use the electric start, the starter motor turns just fine. But the engine won't kick over. But it will bump start if I how it behind a truck. Starts and runs. Anyone have any suggestions as to why it won't electric start? Its got a new battery in it.
    • By Burtonjp
      I have a 95 350 warrior it will not start. Push button just clicks and roll starting the wheels just roll they won't catch or anything. Can someone please help?
    • By Caseyh07ok
      I have a 88 quadrunner 250. I can't figure this thing out. It will not start with the key or the pull start I checked the battery its got a good charge on ut no lights will come on and the starter won't even make a clicking sound anyone have any ideas what could be wrong? I would appreciates the help and thank you for reading
    • By Bearman
      Long story short. I bought this off my neighbor and only has 3 gears. The part that holds the shifter rod on broke, this is on the inside where the clutch is. The rod moved out of its spot and when they welded it back together only has 3 gears. I have a new case for it just need to know how to get the shifter in the right spot before I put it back together. I am missing the indicator that shows me where neutral is. A link to a good Manuel would be great. Thanks
  • Similar Topics

    • By NathanFisk
      I have an 2003 Kodiak 400 Automatic and for some reason the starter not engaging I’ve replaced it still nothing it spins freely but not engaging. It was running fine the day before I am no expert so can someone please help me
    • By NoahJakavi
      Hello i have a linhai 300 of the 2004+- era. I had a cluch problem so we changed it. After changing it has a hard time to start going. When you pop it into gear and press the gas it barely drives but when it starts going about 20km/h it start driving well the acceleration is normal and everything do you have any idea of what could be the problem
    • By Ajmboy
      With this cold snap, I noticed yesterday that the battery on my grizzly was a little weak. even clicked a few times before I got it to start. I'm thinking of picking up a batter tender/ trickle charger so was wondering what people use to keep their ATV battery charged up. I was looking at these on amazon. They both have good reviews.

       
      or this one

       
      Kind of like this one because if the accessory plug

    • By SirMaxwell
      Any luck with manuals?
       
      I need a carb in the owrst way and am have gone down a lot of rabbit holes (over 90 tabs and counting). Factory calls for a Mikuni BST34/1 (I think, but need to check manual). I don't care what or who makes the carb, just need a basic reliable carb. No Racing etc, just puttering. I currently only have the cable with the round slide attached.
      Don't care if its round if I know what other parts to get to  make it all function.
       
      Thanks for help, and listening, gonna go chase more rabbits I guess.
       
      Max
    • By KX420Guy
      Hey guys, Im new here but I recently Picked up a '99 Foreman 400 that apparently just had a top end rebuild. It blows white smoke like crazy and ticks/knocks and seems to follow the rpm's. I haven't done to much trouble shooting yet, It starts and runs like a champ and has good compression. I was just wondering if anyone has any suggestions as to where to go.
      Oh ya the top end rebuild the guy did was according to him he honed the cylinder and replaced the piston and rings, my fear is an ovaled cylinder?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...