Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

spitfire

Sitting for 7 years - start up process

Recommended Posts

Just bought a 1995 300l 4x4 yesterday and it has been sitting for over 7 years. Have put a new battery in it but I am unsure other than draining the gas what to do before cranking it over. Was real lucky on this deal. I picked up the 300l and a 1999 Magnum 500. both for $450.00 Canadian. Both ran prior to leaving them sit and are were sold as no start parts quads.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By bren7176
      Doeas any have the actual electrical diagram for the distirbution block  for this atv > I had a few wire not worky worky so needed to replace ends plus dam thiing is dirty so needs to clean all the contacts ..
      Want to make shure I get eveything back in right place .... I have the repair manual but as we know it no help really .....
       
      Brendan
    • By Rich1028
      We picked up two more quads
       
      We Just Picked up two Quads Friday,and we took them out riding,great machines!
      2008 Honda 400 Ex and a 2014 Honda 400 X 

    • By mjm4jc
      Hello everyone,
      My Suzuki LT185 didn't come with a battery from the factory (no electric start). I was wondering if I would need to add a battery if I wanted to install some of those light bars/pods or should I just wire it in to the headlight switch? Will the generator be able to put out enough juice to run the light bar? Also, is it normal for the headlight to get dim at idle, then brighter when driving? Never had a quad before with just a generator. 
      Thanks!
    • By David Goff
      So i have an old yamaha bear tracker that was given to me from an old farmer I know. I decided to refurbished it and fix all the quick fixes on it. I am pretty sure that it is either a 1999 or 2000 based upon the original wiring harness. Little did i know when I bought a new to me wiring harness from ebay that it was from a 2003 or 2004. My question to everyone is do I need to have all the stop switch assemblies hooked up? I think there are three on the 03/04 models and only one on the 1999 to 2000. Any help I can get for this would be great. I haven't run it yet due to the motor and crankcase is in two totes. 


    • By Muskyjim
      I recently purchased a 99 big bear 350 2x4 that was sitting for a while got it running and went to take it for a ride after about 10 minutes into the ride it stalled and wouldn't let me shift down into neutral tried rocking it back and forth but will not go into neutral...can anyone point me in the right direction on where to start?
  • Similar Tagged Content

    • By Ironfist104
      My wolverine has a new carb kit, new battery cranks over and over take it to the point of killing the battery to start sometime.... but it I give a tug on the start rope while I'm cranking it with the starter it fires right up.... any advice?
    • By izzydum1
      Any ideas on what would make a coil not fire? She was running fine, then began slow start. Now wont start at all.
    • By Suzuki24
      I have an 04 ltz and it started sputtering a little bit while going down the road and I was low on gas so I just figured that's what it was. But now I can't get it to start I completely cleaned the carberator put a new spark plug and coil pack in it and all it does is turn over. It has compression it's getting fuel and it is sparking but all it does is turn over any idea what it is??
    • By jerrymcoo1
      If you keep the starter button down it will run alittle let off the starter and it dies ? HELP
    • By RichUncleSkeleton
      Hello
      Just signed up, as I've had a recurring problem, and need some help.
      To start the bike I have to put the choke on all the way and 4 squeezes on the gas, Then as I push the start, I slow squeeze the throttle about half way for it to catch....If I miss it, then it will take 5 mins of slowly finding the sweetspot on the choke in unison with some throttle squeezes.
      Then I have to to hold the throttle to keep the bike going, using the choke will stall it out. after about 3 mins of holding the throttle, I then can let it go, and it idles fine, and runs fine. If it sits for a few hours it's only slightly hard to start, but a few days of sitting, and it's a lot more work.
      Had the bike serviced they couldn't figure it out. They swapped peticock, plug, new gas, all new lines, new throttle, and cable. Said the carb was fine, and clean. New air filter, said fuel pump was fine, no leaks around carb boots, new battery, new rectifier.
      Ran some sea foam through it....Runs Great.....Just such a pain to start...
      Thanks
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...