Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

copedaddy

Polaris 90 Sportsman wont crank or start

Recommended Posts

Picked up a used 2001 90 last week that needed some TLC. I cleaned it up and replaced he plug and it started right up and has been running great for last week. Will start with kick start or key.

The guy I bought it from had pulled the front plastic off to troubleshoot, so this morning I spent a couple of hours putting the plastics all back on and now it wont turn over at all with the electric start and wont start with the kick start either (sounds like no spark)

Any suggestions what to look for? I check all the obvious wire connections and everything looks like its still hooked up, but something must have happened during the plastic install.

Any suggestions on what to look for?

Share this post


Link to post
Share on other sites


I would start with the ground. Check all your ground wires and make sure they are good. Your coil is on the front of your frame. You might have disconnected it messing with the plastics. Also check your cdi box. Easy to mess up the connection when installing plastics.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the response. I finally figured out the problem and was able to get it to start. THere were two wires that were wrapped up together that I undid when I cleaned everything up and turned out they were the ground to the starter circuit.

Now the problem I have is sometimes it wont shut off... For some reason (and it does not happen every time), I can turn off the key, move the switch to sop or pull out the deadman switch and none of them shut it down. I either have to turn the fuel off and wait, or pull one of the coil leads.

Any idea what was cause this internmittently? Ive checked all the wiring under the headlight bucket for the switches and cant see anything loose or corroded.

Appreciate any help

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

    • By Brent Mason
      1998 Grizzly600 ! Slowly died then wouldn’t start ! All coils check good ohms ! Checked ac voltage from source coil get OL ! Is the source coil bad ? 
    • By Paul Maple
      I have a 1999 Sportsman  500, it was running fine, than started to lose power in the winter, I adjusted the idle screw and away I went, than a few weeks ago it died, I have found that i am flooding the engine, compression was at 70PSI and due to the compression release mech. i assume i am good as it compared to the same PSI on a 2000 sportsman 500 i have. i cannot start the atv unless i go full throttle and it starts an runs for about 30 sec than dies, again it is flooded. i ordered a new carb off ebay as i could get one for around $40. put that in same issue, i have checked the timing, (good), valves out of adjustment i adjusted to .006 still same issue, i have found the exhaust lobe and rocker arm to have some wear, i have ordered new ones, but am looking for any other input in this area as well. would the exhaust cam and rocker arm cause the engine to flood? i have used a bore scope and the piston liner has good cross hatching still? any input would be great.
    • By ut1w7b
      I have a 94 sportsman 400. It sat for several years before i got it. I have cleaned the carb it will start and run for about 5 min then it will flood. I have torn it down and cant see anything wrong. has anyone else ran into this problem any hel would be great.
    • By buzzar56
      I am looking for a free repair manual for a 2003 Polaris sportsman 500 ho atv. all the posts on here lead me noplace
      thanks fred.
    • By RoxanneRoseReid
      Need a polaris manual for a 1994 2 stroke 2/4x4 quad free. can you please post a link I can click on Thank you. Roxanne
  • Similar Topics

    • By AKMichael
      Hello All,
      I have a 1999 Yamaha Big Bear 350 4x4 trying to get fixed up so my grandson can go out in the woods with me.
      We have owned it over 10 years.  It got harder to start, until it finally would not.  Replaced the carb.  Right afterwards, it started and ran nicely, but after turning it off, would not restart.  Tonight I used starting fluid and ran, then died.  Adjusted the idle up a little, used more starting fluid and ran great.  It idled about 15 minutes.  Turned it off, and restarted.  Ran it around the yard about 5 minutes.  Turned it off, and would not restart.
      Any ideas or suggestions would be greatly appreciated!
      Thank you. 
    • By NoahJakavi
      Hello i have a linhai 300 of the 2004+- era. I had a cluch problem so we changed it. After changing it has a hard time to start going. When you pop it into gear and press the gas it barely drives but when it starts going about 20km/h it start driving well the acceleration is normal and everything do you have any idea of what could be the problem
    • By VikingTrad3r
      picked up my third timberwolf 250 for my daughters.  these are great light weight little quads.
       
      have a strange one for you.  the quad will NOT start in neutral.  it will start in first. 
      if i lift up on the gear selector just enough to hear the little click (its not loud, sounds like a contact clicking, perhaps the neutral safety switch?) the light will go out, but it won't yet be in first either.  that is how i have shown my daughter to start it and she can.
       
      id like to carry out whatever repair is needed.  i have the pdf of the shop manual but it doesn't really have a flow through diagram.
       
      any help appreciated!  thank you.
      i need to add something.  it feels like i can switch into another gear BELOW neutral.  
      so if i switch to neutral, i can keep pushing the gear selector, and it has another click below the neutral.  the light stays on, and when i pull up into first it kind of feels like it has two positions it moves through to arrive at first.
    • By texaskaw
      fighting this thing for a month now.No spark at plug.
      New ignition coil,pick up coil,stator,reg/rectifier,all new wiring.Started it up today rode for an hour shut it off.Tried to start later wont start.pulled plug wire it firing a blue spark while starter button is pressed.Tried new plug no change. It stared a couple times an ran for few seconds then died.Will CDI act this way? The reg/rectifier get pretty hot is this normal?
    • By cody75
      2016 sportsman 450ho cranks. Good spark, removed injector getting fuel no check engine light no start
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...