Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

A-Lert

2013 Ranger 800 EFI wont start

Recommended Posts

I had a dead battery. Replaced it and now wont start. I press the brake, turn on the key. The lights come on & fan also but it does not turn over. I noticed that the brake lights do not come on also. Is there a relay that failed somehow?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Adrian Ciotinga
      Hello,
      I recently picked up an ‘07 KFX 700. All was going well, rode it about 40 miles, when it started bogging at low speeds. If I kept the revs higher, I was just fine. Also, a persistent issue since I picked it up is the fairly difficult start (but it is abnormally cold right now and the quad is jetted for the dunes at summertime).
      Regarding the complete lack of idle, I have to rev it a couple times to get it to idle after starting it, after which it’s 50/50 whether it remains idling. I don’t have low fuel, but all of this began after I rode it pretty hard and the radiator fan kicked in. Might be overheating, just wanted to hear your opinions.
    • By BAMFUPINYA
      Any current Northern AZ folks out there on this forum? Im up in Flagstaff. Any organized rides anyone knows of?
    • By Jay Reddick
      Hey guys, need some help with my 2016 Yamaha Kodiak 700 4x4.  Was riding and it started smoking below the air box and then Caught fire.  We got the fire put out quickly with a fire extinguisher.  Many of the wires below the air box got damaged.   I purchased a new wiring harness for the atv and replaced that as well as any other damaged cables or parts that burned up where the fire was.  I also replaced the regulator, the ECU, and the starter solenoid. I also replaced the stater since some of the cables that went to the regulator were damaged.  It acts like it will crank but it won’t turn over.   The fuel pump initialized when I turn the key so it’s working.  I’ve spend $1500 on parts and no luck yet.  Any suggestions?  
    • By Chad Byrne
      1999 350 big bear ran with old carb on it but it leaked and most of the screws on it r stripped from having it spart so much i bought a new carb everything was the same installing it and now it won't start, any ideas
    • By Daniel Gibson
      Working on a bayou 220 that has been ran extremely hard it's whole life. Literally had almost an inch thick dirt/oil covering the motor. Yeah that bad. Surprisingly it runs though. I cleaned the carb and tank multiple times. They're clean enough to eat off of. Readjusted valve lash and set timing. Was about 3 teeth off. It cranks good and runs good only problem is I have to cover the carb intake basically choking the hell out of it for it to start. The com choke works fine. It does this each time I start it regardless of temperature both ambient or motor. Wth? Compression is at 115psi I get 130s if I put a little oil in the piston chamber. Please help. Thanks 
  • Similar Tagged Content

    • By Ironfist104
      My wolverine has a new carb kit, new battery cranks over and over take it to the point of killing the battery to start sometime.... but it I give a tug on the start rope while I'm cranking it with the starter it fires right up.... any advice?
    • By izzydum1
      Any ideas on what would make a coil not fire? She was running fine, then began slow start. Now wont start at all.
    • By Suzuki24
      I have an 04 ltz and it started sputtering a little bit while going down the road and I was low on gas so I just figured that's what it was. But now I can't get it to start I completely cleaned the carberator put a new spark plug and coil pack in it and all it does is turn over. It has compression it's getting fuel and it is sparking but all it does is turn over any idea what it is??
    • By Mikes700efi
      I just bought my first arctic cat. I changed the oil and filter. Now my atv smokes only when u rev the engine. Smoke looks white grey.. slight light blue tint.. when it. Idles it doesn't smoke.. Any body have a clue what is going on. The dealer said it's not the rings.. it has the 700cc suzuki engine..
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...