Quantcast
Jump to content

jjlangford74

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

10 Good

About jjlangford74

  • Rank
    Forum Beginner
  • Birthday 01/08/1974
  1. jjlangford74

    jjlangford74

  2. It was blue-grey, so it is a fuel problem........right?
  3. it did smoke a little for a couple years before I had this problem....but nothing really major to worry about.
  4. I dont have a compression gauge, but I may either try and locate on, or I will try changing the oil and monitoring how much fuel is getting by.
  5. I have taken the carb off twice and completely disassembled/cleaned and put back together, and it is still doing the same thing. Is it possible that my rings or valves (or both) are bad? Its a little hard to crank at first, but runs like a champ.....just scared to run it with all that fuel in the crank case.......thinking I may end up just taking the complete top end off and replacing rings and valves.....just didnt want to if it isnt needed.
  6. I have a 2000 Arctic Cat 500 4x4 (Green w/Manual Trans), and it started having problems cranking......and I noticed that my crank case was full of fuel.....I took carb off and cleaned....ran a while, and still have fuel going to the crank case......any other ideas of what I might try to fix this issue?
  7. I have a 2000 Arctic Cat 500 4x4 (Green w/Manual Trans), and it started having problems cranking......and I noticed that my crank case was full of fuel.....I took carb off and cleaned....ran a while, and still have fuel going to the crank case......any other ideas of what I might try to fix this issue?
  8. OK, thanks! I will see what I can come up with, as I do have a repair manual, and was just hoping that wasn't what it was (timing). Is it possible that it is just an air mixture issue in my carb? I mean it cranks and runs find until it gets to running temp, and then is starts sputtering......
  9. I have taken the carb off and cleaned thoroughly, drained the tank, and replaced the spark plug. Will start right up, and runs fine for a sec, and thens starts cutting out like it is misfiring or something. Will stay running while i hold throttle (Still running rough), but when i let go, it quits. Will not start again, until it sits for a day, or i drain fuel and replace again. Could it have jumped time?

×
×
  • Create New...